Uppgradera din fraktsedel

Du kan be Shopifys distributionsnätverk (SFN) om att leverera ditt paket snabbare till kunder genom att uppgradera fraktsedeln för din order. Om du vill uppgradera din fraktsedel måste du annullera din order i SFN och Shopify utan att återbetala kunden, duplicera ordern i Shopify med en snabbare leveransmetod och sedan begära distribution för din nya order i din SFN-app.

För att uppgradera fraktsedeln måste din order uppfylla följande krav:

• Ordern måste vara ej distribuerad.
  • Alternativet att Annullera distribution för ordern måste vara tillgängligt i SFN-appen.
  • Den snabbare leveransmetoden måste ställas in i din leveransmappning.

Steg 1: Annullera din SFN-distribution

1. Från din Shopify-administratör, gå till ordrar.et
  2. Klicka på ordern med den SFN-distribution som du vill avbryta.
  3. Klicka på Visa distributionsinformation i appen.
  4. Klicka på Annullera distribution i SFN-appen och klicka sedan på Annullera distribution igen för att bekräfta.

När du har annullerat distributionen kan du uppdatera sidan för att visa orderstatus som Annullerad.

Steg 2: Annullera ordern i Shopify

1. Klicka på ordernumret i avsnittet Sammanfattning från din annullerade SFN-orders informationssida för att öppna orderinformationssidan i din Shopify-administratör.
  2. Klicka på Fler åtgärderoch sedan Avbryt order.
  3. Konfigurera följande alternativ i avsnittet Annullera order:

1. Välj Återbetala senare.
    2. Markera Skicka tillbaka artiklarna till lager.
    3. Avmarkera Skicka en avisering till kunden.
  4. Klicka på Annullera order.

Steg 3: Duplicera ordern i Shopify

1. På den annullerade orderns informationssida klickar du på Fler åtgärder och sedan på Duplicera.
  2. Ta bort alla kostnader från ordern:

1. Klicka på Lägg till rabatt
    2. Välj Procent som rabattyp och ange sedan 100 som rabattvärde.
    3. Klicka på Tillämpa.
  3. Ställ in leverans för ordern:

1. Klicka på Lägg till frakt.
    2. Kopiera det fraktkostnadsnamn som du vill använda och se till att utesluta strecket och kostnaden.
    3. Välj Anpassad
    4. Klistra in det kostnadsnamn som du kopierade i inmatningen för Kostnadsnamn. Om kostnadsnamnet inte matchar ett tillgängligt alternativ kommer SFN som standard att välja den långsammaste leveransmetoden.
    5. Valfritt: Om du vill debitera din kund för en avgift, till exempel för att täcka skillnaden i leveransändringar, anger du avgiften i avsnittet Pris. SFN kommer inte att behandla din nya order förrän du accepterar betalning för ordern.
    6. Klicka på Klar.
  4. Klicka på Markera som betald och klicka sedan på Skapa order.

Steg 4: Be SFN om att påbörja distributionen

1. Klicka på Visa distributionsinformation i appen.
  2. Klicka Begär distribution i din SFN-app, och sedan Begär distribution igen för att bekräfta.

Om du stöter på problem med den här processen kan du kontakta SFN-supporten för hjälp.