Fakturering och avgifter för Shopifys distributionsnätverk

Du kan komma åt dina aktuella och tidigare månadsutdrag för Avgifter för Shopifys distributionsnätverk (SFN) på avgiftssidan i din SFN-app. Kontoutdraget för SFN-avgifter är klart och stängt i slutet av varje månad. När utdraget har stängts kan du exportera ett detaljerat utdrag som en CSV-fil.

Du kan komma åt detaljerad information om dina SFN-avgifter genom att klicka på Visa uppgifter för månaden på sidan Avgifter i SFN-appen. Dina fullständiga fakturor visas på sidan Fakturering i din Shopify-admin.

Du kan komma åt definitioner för dina olika avgifter i SFN-appen genom att gå till Avgifter > Visa prissättning.

SFN-avgifter faktureras månatligen och kan ha en annan faktureringsperiod än din Shopify-faktureringsperiod. Din Shopify-faktureringsperiod kan variera beroende på din Shopify-prenumerationsperiod och dina avgifter. Din SFN-faktureringsperiod påbörjas den första dagen och avslutas den sista dagen i en kalendermånad.

Alla dina SFN-avgifter läggs också till din Shopify-faktura, så du behöver inte spåra flera kvitton.

Få tillgång till SFN-avgifter

Du kan komma åt dina SFN-avgifter för den aktuella månaden eller de senaste månaderna i SFN-appen.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Shopify Fulfillment Network.

3. Klicka på Öppna app.

4. Klicka på Avgifter.

5. Valfritt: Om du vill få tillgång till de detaljerade avgifterna väljer du en månad i avsnittet Nuvarande månad eller Tidigare avgifter och klickar sedan på Visa detaljer.

Detaljerad avgiftsinformation om SFN-avgifter

Du kan komma åt detaljerad information om dina nuvarande och tidigare fakturor genom att klicka på Visa uppgifter på en faktura på avgiftssidan i SFN-appen.De detaljerade avgifterna ger följande information för månaden för den valda fakturan:

• Dina distributionsavgifter för varje order som SFN har distribuerat
  • Returavgifterna för alla ordrar som returneras till SFN
  • Avgifterna för inkommande flyttar som inte är kompatibla till SFN
  • Lagringsavgifterna för varje produkt

Faktureringar och betalningar för SFN

Shopify debiterar alla utestående SFN- och appavgifter baserat på följande situationer:

• Om din Shopify-faktureringströskel nås debiteras du för den dagen oavsett din faktureringsperiod.
  • Om du betalar din Shopify-prenumerationsavgift var 30:e dag debiteras SFN-avgifterna under din Shopify-prenumerations faktureringsperiod.
  • Om din Shopify-prenumerationsperiod är längre än 30 dagar debiteras SFN-avgifter var 30:e dag i din SFN-faktureringsperiod.

Exportera tidigare SFN-avgifter

För att få en detaljerad sammanställning av dina avgifter kan du exportera avgifter från tidigare månader som CSV-filer till din dator.

Steg:

1. Klicka på Inställningar > Appar och försäljningskanaler från din Shopify-admin.

2. På sidan Appar och försäljningskanaler klickar du på Shopify Fulfillment Network.

3. Klicka på Öppna app.

4. Klicka på Avgifter.

5. Klicka på Exportera i avsnittet Tidigare avgifter.

Ett e-postmeddelande med en bifogad CSV-fil skickas till den e-postadress du använder för att logga in på din Shopify-administratör.

Kategorier av SFN-avgifter som ingår i din Shopify-faktura

SFN-avgifter läggs till din Shopify-faktura i följande kategorier:

SFN-avgifter och de avgifter som ingår i varje kategori
Avgift Avgifter ingår Faktureringsfrekvens
SFN I denna kategori ingår alla SFN-avgifter som inte är transportkostnader. Mer information om SFN-priser och avgifter. Hur ofta dessa avgifter tas ut beror på antalet specifika avgifter.
SFN-transport Transportavgifterna är fraktkostnaderna för varje order. Dessa avgifter läggs samman under dagen av SFN och läggs till din Shopify-faktura i slutet av den dagen.
SFN-kredit Eventuell kredit som orsakats av handlaren för problem med kostnadsberäkningar för plockning och packning, tillbehör, specialprojekt eller lagring. Krediter tillämpas så snart de har godkänts.
SFN-transportkredit Eventuell kredit som orsakats av handlaren för problem med att köpa en fraktsedel, transportörsanspråk eller felaktiga leveransmetoder. Krediter tillämpas så snart de har godkänts.