Ställa in regler för returer till Shopifys affärsnätverk

Du kan ställa in regler för vad som händer med produkter som returneras till Shopifys distributionsnätverk (SFN). Returregler ställs in för enskilda produkt-SKU:er och baseras på om den mottagna produkten är i återförsäljningsbart eller icke säljbart skick.

För produkter som returneras i bearbetningsbart skick kan du ställa in en regel för SFN-personal att ersätta en saknad plastpåse eller streckkod och sedan fylla på produkten i lagret. Om du inte har den här inställningen aktiverad och en produkt returneras i bearbetningsbart skick, sätter SFN-personal produkten åt sidan för senare granskning och bearbetning.

Produkter som returneras i icke-säljbart skick kastas på SFN-distributionscenter. Produkter som inte kan säljas inkluderar begränsade artiklar som returneras i öppnat eller använt skick. Läs mer om att returnera begränsade artiklar.

Du kan när som helst göra ändringar i dessa regler. Om en retur redan behandlas när du ändrar en regel som påverkar en produkt som ingår i returen, följer SFN-personal regeln som är aktiv när returen behandlas.

Ställa in returregler för en enda produkt

1. Från din Shopify-admin, gå till Appar > Shopifys distributionsnätverk.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. I avsnittet Hantering av returnerade artiklar klickar du på Hantera.
  4. Bredvid den produkt som du vill ändra väljer du Ersätt plastpåsar eller streckkod.
  5. Klicka på Spara.

Upprepa denna process för att aktivera den här inställningen för varje produkt som du vill att SFN-personal ska återbearbeta och fylla på lagret med. Som standard kastas återbearbetningsbara produkter om inte den här inställningen är aktiverad. Du kan även ställa in returregler i bulk.

Ställ in returregler i bulk för produkter

1. Från din Shopify-admin, gå till Appar > Shopifys distributionsnätverk.
  2. Klicka på Inställningar.
  3. I avsnittet Hantering av returnerade artiklar klickar du på Hantera.
  4. Markera produkterna som du vill ändra.
  5. I kolumnen Återbearbetningsbart skick klickar du på Ändra valt och väljer sedan ett av följande alternativ:

• Om du vill kasta returnerade produkter väljer du Gör ingen återbearbetning.
    • Om du ersätta en saknad plastpåse eller streckkod och fylla på lagret med produkter, välj Återbearbeta.