Schemalägga en paketupphämtning

Observera! Upphämtning är endast tillgängligt för butiker baserade i USA.

Du kan schemalägga upphämtning via ditt Shopify-administratörskonto om du köper DHL Express- eller UPS-fraktetiketter genom Shopify Shipping. Du kan schemalägga en upphämtning och själv välja datum, tid och adress. Det transportföretag du har valt kommer att godkänna alla paket med en giltig etikett.

Observera! Chaufförer kommer endast att hämta upp paket från sitt respektive transportföretag.

Schemalägga en upphämtning

Du måste köpa en DHL Express- eller UPS-etikett i Shopify för att vara berättigad till upphämtning.

Upphämtningstiderna baseras på upphämtningsadressens tidszon.

Observera! Upphämtningstiderna är uppskattningar och beror på trafik, väder och upphämtningsadress.

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till Ordrar.

2. Gör något av följande för att schemalägga en upphämtning:

• Klicka på Schemalägg upphämtning i avsnittet Paketupphämtning efter att du har köpt en fraktetikett för en order.
  • Klicka på Mer > Schemalägg upphämtning från sidan för en order som distribuerats genom UPS eller DHL Express.
  1. Välj upphämtningsadressen i rullgardinsmenyn eller ange en anpassad adress om du vill att dina paket ska hämtas upp vid en annan adress.

Observera! En anpassad adress sparas inte för framtida upphämtningar.

1. Ange namnet på och telefonnumret till en person som chauffören kan kontakta vid behov.

2. Välj upphämtningsdatum från rullgardinsmenyn Datum.

3. Gå till rullgardinsmenyn Uppskattad upphämtningstid och välj ett tidsfönster inom vilket du skulle vilja att paketet hämtas upp.

Observera! Tidsalternativen i menyn Uppskattad upphämtningstid är baserade på upphämtningsadressens tidszon.

1. Om du planerar en upphämtning med UPS så väljer du det alternativ som bäst representerar var chauffören ska leta efter dina paket i Paketplats.

2. Ange eventuell ytterligare information till transportföretaget (t.ex. portkod eller lägenhetsnummer) i fältet Specialanvisningar.

3. Markera rutan som säger Meddela transportföretaget i förberedande syfte om att vissa paket väger över 32 kg om du schemalägger en upphämtning med UPS och din leverans väger för mycket.

Observera! Informera alltid UPS om dina paket väger mer än 70 pund (32 kg) för att chauffören tar med sig lämplig utrustning.

1. Granska upphämtningssammanfattningen och klicka på Schemalägg upphämtning.

Du kan se dina schemalagda upphämtningar från Shopify-administratörskontots sida Order.

Observera! Ring 1-800-PICK-UPS (1-800-742-5877) eller 1-800-CALL DHL (1-800-225-5345) och uppge din upphämtnings bekräftelsenummer om en förare inte dyker upp vid utsatt tid. Du kan hitta din upphämtnings bekräftelsenummer i orderns tidslinje.

Avboka en upphämtning

Du kan avboka en schemalagd upphämtning från sidan Order i din Shopify-admin.

Steg:

1. Från din Shopify-admin går du till Ordrar.

2. Klicka på Visa upphämtningar från sidan Order.

3. Klicka på Avboka upphämtning.

4. Klicka på Avboka upphämtning igen för att bekräfta.

Observera! Om du avbryter en upphämtning med UPS kommer ditt konto att krediteras kostnaden för upphämtningen. Denna kredit kan du sedan använda till att köpa fraktetiketter eller schemalägga andra upphämtningar.

Prissättning

UPS On-Call Pickup® kostar 38,00 SEK. Priset är detsamma oavsett antal paket, oavsett datum, tid och adress för upphämtningen.

DHL Express Pickup är gratis. Tjänsten ingår i köpet av en etikett.

Avlämning av dina paket

Om du vill kan du lämna dina paket vid någon av UPS eller DHL Express avlämningsplatser. Du kan se de avlämningsplatser som är närmast dig om du besöker sidan för avlämning hos UPS eller lokaliseraren för DHL Express avlämningsplatser.

Vanliga frågor

Hitta svar på vanliga frågor om paketupphämtningar.

Är priset för UPS On-Call Pickup® detsamma om jag schemalägger en upphämtning utanför Shopify?

Nej. Upphämtningsavgiften på 38,00 SEK är en exklusiv rabatt för merchants som använder Shopify Shipping. Inga tilläggsavgifter kommer att tillämpas.

Jag försökte avboka en upphämtning, men jag blev informerad om att det var för sent för att göra det. Kommer jag fortfarande att bli debiterad? Vad händer om chauffören dyker upp utan att jag har några paket att ge?

Ja, du kommer fortfarande att debiteras eftersom chauffören kommer att hämta upp dina paket som planerat.

Jag försökte avboka en upphämtning men den kunde inte avbokas på grund av tekniska problem. Vad ska jag göra? Kommer jag fortfarande att bli debiterad?

Vänta några minuter och försök sedan avboka upphämtningen igen. Du kommer fortfarande att debiteras eftersom chaufören kommer att hämta upp dina paket som planerat. Du kan även kontakta Shopify-supporten och be om hjälp med att avboka upphämtningen.

Hur långt i förväg kan jag schemalägga en upphämtning?

Du kan schemalägga en upphämtning upp till 7 dagar i förväg.

Jag måste planera en upphämtning i dag, en i morgon och en på ett framtida datum. Hur gör jag det?

Du kan schemalägga flera upphämtningar om du har köpt minst en UPS- eller DHL Express-etikett.

Jag använder ett personligt UPS- eller DHL Express-konto för leverans. Hur kan jag schemalägga en upphämtning i min Shopify-admin?

Upphämtningar är endast tillgängliga om du har köpt en etikett i Shopify.

Jag schemalade en upphämtning av 10 paket men nu har jag 15 som måste hämtas. Vad ska jag göra?

Chauffören kommer att hämta alla paket som är redo för upphämtning utan extra kostnad, oavsett hur många fraktetiketter du köpte vid tidpunkten för schemaläggningen av en upphämtning.