Returetiketter

Du kan skapa och skicka returetiketter via ditt Shopify-administratörskonto om du vill erbjuda dina kunder möjligheten att returnera artiklar. När du har skapat en returetikett kan du skicka den via e-post direkt från Shopify-administratörskontot eller kopiera en länk genom vilken kunden kan skriva ut etiketten.

När du skapar en returetikett kan du välja fraktmetod och använda rabatterade fraktpriser från USPS. Om du har anslutit ditt UPS-konto till Shopify kan du skapa UPS-returetiketter med dina egna kontopriser och du debiteras direkt av UPS.

Adresser som stöds

Retursedlar är endast tillgängliga för inrikesordrar i USA. De är inte tillgängliga för amerikanska militära adresser, amerikanska territorier eller internationella adresser.

För att skapa retursedlar för internationella adressater, amerikanska militära adresser eller amerikanska territorier som kräver ett tullformulär kan du välja ett av följande alternativ:

• Beställ en direkt från ett budföretag.
  • Använd en tredjepartstjänst.
  • Använd en app från Shopifys appbutik.

Ställ in din returpolicy

Överväg att lägga till information om returer i din returpolicy i din Shopify-butik innan du skapar retursedlar.

Betala för retursedlar

Returetiketter genereras genom en teknik som kallas för pay on scan. Detta innebär att transportföretaget väger och mäter paketet vid mottagande innan de beräknar kostnaden.

Kostnaden för en returetikett läggs till på ditt Shopify konto efter att transportföretaget har genomsöker paketet. Ditt konto debiteras när du når en faktureringströskel som bestäms av din nuvarande Shopify plan. Om du vill veta mer om hur du debiteras för fraktetiketter, kontakta Shopify support.

Skapa och skicka retursedlar

Du kan skapa en returetikett via Shopify-administratörskontots ordersida eller Shopify-appen. Efter att du har skapat en returetikett kan du skicka den till dina kunder eller skicka en länk genom vilken en kund kan skriva ut returetiketten.

Steg:

Skicka en returetikett igen

Du kan när som helst skicka e-postmeddelandet igen eller kopiera länken till etiketten.

Steg:

Anpassa din returetiketts instruktioner

1. Klicka på Instruktioner för returetikett under Leverans i avsnittet Kundaviseringar.

2. Redigera E-postmeddelandets ämnesrad och brödtexten. Om du t.ex. vill ändra instruktionerna för returer ska du hitta return-label__instruction-step och redigera stegen.

3. Klicka på Spara.

Om du vill ha mer information om hur du använder Liquid-variabler för att automatiskt lägga till information i instruktionerna för returetiketten se referens för aviseringsvariabler.

Vanliga frågor

Kan jag annullera en oanvänd etikettl?

Nej. Retursedlar kan inte annulleras men de löper ut 1 år efter inköpet. Du debiteras inte för sedlar som du inte använder.

Varför kan jag inte se "Skapa returetikett" på ordersidan?

Du kanske inte har några distribuerade artiklar om du inte kan se alternativet Skapa returetikett i menyn Fler åtgärder. Det krävs att minst en artikel är distribuerad för att du ska kunna skapa en returetikett.

Din butik kanske inte heller är berättigad till returetiketter. Ditt leveransursprung måste vara i Förenta staterna för att vara kvalificerat. Läs om hur du ändrar ditt leveransursprung.

Kan jag skapa en returetikett för en internationell order?

Nej. Retursedlar är endast tillgängliga för inrikesordrar i USA.