Skriv ut Shopify-fraktsedlar

Du kan skriva ut dina fraktsedlar, tulldeklarationsformulär och följesedlar på följande sätt:

• enskilt eller i bulk när du köper fraktsedlar
  • enskilt eller i bulk från sidan Fraktsedlar när som helst efter att du har köpt dina etiketter
  • individuellt från en beställningssida

Du kan skriva ut dina leveransdokument separat eller så kan du kombinera och ändra storlek på dem för att passa i ditt valda pappersformat för utskrift.

För att skriva ut fraktdokument måste du använda en vanlig skrivare eller en etikettskrivare som stöds av Shopify.

Om du vill göra ändringar i dina fraktsedlar måste du annullera dem.För mer information, se Ändra och annullera Shopify-fraktsedlar

Skriv ut fraktsedlar med tulldeklarationsformulär och följesedlar

Du kan skriva ut dina fraktsedlar tillsammans med dina tulldeklarationsformulär och följesedlar. Dina leveransdokument kombineras och anpassas för att passa ditt valda pappersformat för utskrift.

Om du till exempel skriver ut din fraktsedel med en följesedel med ett A4-utskriftsformat, anpassas följesedeln för att få plats på samma sida som fraktsedeln.

Du kan välja ett av följande pappersformat för att skriva ut dina leveransdokument:

• Termopapper (4 × 6 tum / 100 × 150 mm/A6) för etikettskrivare
  • Letter (216 x 279 mm / 8,5 x 11 tum) för stationära skrivare
  • A4 (210 x 297 mm / 8,3 x 11,7 tum) för stationära skrivare

Granska följande exempel på en fraktsedel som har skrivits ut med en följesedel på pappersformatet letter.

Exempel på kombinerad fraktsedel och följesedel i formatet letter

Skriv ut dina fraktsedlar

När du har köpt dina fraktsedlar kan du när som helst skriva ut dem individuellt eller i bulk från sidan Fraktsedlar. Du kan även skriva ut fraktsedlar på nytt.

Dina fraktsedlar är separerade i batcher baserade på när du köper dem. Alla fraktsedlar i en batch kan skrivas ut samtidigt. En batch kan innehålla en enda fraktsedel. Dina fraktsedlar kan ha status Utskriven eller Inte utskriven, vilket indikerar om du redan har skrivit ut dina fraktsedlar.

Steg:

1. Klicka på Ordrar > Fraktsedlar från din Shopify-admin.
  2. Klicka på Skriv ut ## fraktsedlar bredvid den fraktsedel-batch du vill skriva ut.
  3. Valfritt: Om du vill skriva ut din följesedel eller ett tulldeklarationsformulär med din fraktsedel väljer du Lägg ihop med fraktsedel intill Följesedlar eller Tulldeklarationsformulär.
  4. Välj den pappersstorlek som överensstämmer med skrivaren du använder för att skriva ut etiketten.
  5. Klicka på Skriv ut dokument.

Skriv ut fraktdokument separat

Du kan skriva ut dina fraktsedlar, följesedlar och tulldeklarationsformulär individuellt från en beställningssida. Du kan skriva ut dina leveransdokument separat och du kan inte kombinera dem.

Skriv ut en fraktetikett

Skriv ut ett tullformulär

Skriv ut en följesedel

1. Från din Shopify admin, gå till ordrar.

2. Klicka på den order du vill skriva ut en följesedel för.

3. Klicka på Fler åtgärder > Skriv ut följesedlar.

4. Skriv ut eller spara din följesedel.

Skriv ut följesedlar i bulk