Köpande fraktetiketter i Förenta staterna

I USA kan du köpa Shopify Shipping-fraktsedlar för UPS, USPS och DHL.

Observera! Om du använder dropshipping eller om en tredje part skickar produkter åt dig behöver du inte köpa fraktetiketter såvida inte din distributör kräver det. Besök avsnittet distribution genom en tredjepartstjänst för mer information.

Innan du köper din första fraktsedel

Granska detaljerna för att använda DHL Express, UPSoch USPS med Shopify innan du köper ditt första varumärke.

Dessutom, se till att du ställer in uppgifter om standardpaket för att få rätt leveransavgifter.

Begränsningar

Vissa budföretag har begränsningar för vissa tjänster. Granska följande begränsningar för att kontrollera om något påverkar ditt företag:

Köp en sedel

När du köper en fraktsedel debiteras kostnaden via ditt Shopify-konto. För mer information, se Fakturering och skatter.

Steg:

Du kan behöva skriva ut tulldeklarationsblanketten separat och fästa den på utsidan av ditt paket när du skickar din beställning.

Köp och skriv ut flera fraktetiketter

Du kan köpa och skriva ut upp till 20 fraketiketter i taget från Order-sidan i ditt Shopify-administratörskonto. Använd kryssrutorna för att välja upp till 20 order som du vill köpa fraktetiketter för.

Följande typer av ordrar omfattas inte när du köper fraktsedlar i bulk:

• order som endast innehåller artiklar som inte kräver frakt
  • order som inte har en giltig leveransadress
  • order som redan är distribuerade

Om en order redan är delvis distribuerad ingår endast icke-distribuerade föremål i bulketikettköpet.

Upphämtningar

Du kan schemalägga upphämtning via ditt Shopify-administratörskonto om du köper DHL Express- eller UPS-fraktetiketter genom Shopify Shipping. Du kan schemalägga en upphämtning och själv välja datum, tid och adress. Det transportföretag du har valt kommer att godkänna alla paket med en giltig etikett.

Upphämtningstiderna baseras på upphämtningsadressens tidszon. Upphämtningstiderna är uppskattningar och beror på trafik, väder och upphämtningsadress.

Du kan schemalägga en upphämtning via USPS genom att klicka på länken Schemalägg upphämtning med USPS när du har köpt en har köpt en USPS-fraktsedel.

Observera: förare hämtar endast paket för sina respektive budföretag. Till exempel kommer en DHL-förare inte att hämta upp ett UPS-paket.

I detta avsnitt:

• Schemalägg en USPS-upphämtning
  • Schemalägg en UPS- eller DHL Express-upphämtning
  • Avboka en upphämtning
  • Upphämtningsprissättning
  • Avlämning av dina paket
  • Faq

Schemalägg en USPS-upphämtning

1. Från din Shopify admin, gå till ordrar.

2. Gör något av följande för att schemalägga en upphämtning:

- När du har köpt en fraktsedel för en order klickar du på Schemalägg hämtning av USPS. - Klicka på Mer > Schemalägg upphämtning från sidan för en order som distribuerats med USPS. - Schemalägg en upphämtning direkt från USPS webbplats.

1. Fyll i USPS upphämtningsformulär.

Om du behöver hjälp med att schemalägga en USPS-upphämtning, kontakta USPS eller ring 1-800-ASK-USPS (1-800-275-8777).

Schemalägg en UPS- eller DHL Express-upphämtning

1. Från din Shopify admin, gå till ordrar.

2. Gör något av följande för att schemalägga en upphämtning:

- Klicka på Schemalägg upphämtning i avsnittet Paketupphämtning efter att du har köpt en fraktetikett för en order. - Klicka på Mer > Schemalägg upphämtning från sidan för en order som distribuerats genom UPS eller DHL Express.

1. Välj upphämtningsadressen i rullgardinsmenyn eller ange en anpassad adress om du vill att dina paket ska hämtas upp vid en annan adress.

Observera! En anpassad adress sparas inte för framtida upphämtningar.

1. Ange namnet på och telefonnumret till en person som chauffören kan kontakta vid behov.

2. Välj upphämtningsdatum från rullgardinsmenyn Datum.

3. Gå till rullgardinsmenyn Uppskattad upphämtningstid och välj ett tidsfönster inom vilket du skulle vilja att paketet hämtas upp.

Observera! Tidsalternativen i menyn Uppskattad upphämtningstid är baserade på upphämtningsadressens tidszon.

1. Om du planerar en upphämtning med UPS väljer du den paketplats som bäst representerar var föraren ska söka efter ditt paket.

2. Ange eventuell ytterligare information till kuriren (till exempel portkod eller ett lägenhetsnummer) i fältet specialinstruktioner.

3. Markera rutan som säger Meddela transportföretaget i förberedande syfte om att vissa paket väger över 32 kg om du schemalägger en upphämtning med UPS och din leverans väger för mycket.

Obs! Informera alltid UPS om dina paket väger mer än 70 pund (32 kg) så att chauffören tar med sig lämplig utrustning.

1. Granska upphämtningssammanfattningen och klicka på Schemalägg upphämtning.

Du kan se dina schemalagda upphämtningar från Shopify-administratörskontots sida Order.

Om en förare inte dyker upp till din schemalagda upphämtning ska du ringa transportföretaget och ange ditt bekräftelsenummer för upphämtning. Du kan hitta din bekräftelsenummer för upphämtning på orderns tidslinje.

Använd följande telefonnummer:

• UPS: 1-800-PICK-UPS (1-800-742-5877)
  • DHL: 1-800-CALL DHL (1-800-225-5345)

Avboka en upphämtning

Vilka åtgärder du ska vidta för att avbryta en planerad upphämtning beror på vilken transportör du använder.

Usps

Gör något av följande om du vill avbryta en upphämtning via USPS:

UPS eller DHL Express

Om du avbryter en upphämtning med UPS kommer ditt konto att krediteras kostnaden för upphämtningen. Denna kredit kan du använda till att köpa fraktetiketter eller schemalägga andra upphämtningar.

Steg:

1. Från din Shopify admin, gå till ordrar.

2. Klicka på Visa upphämtningar.

3. Klicka på Avboka upphämtning.

4. Klicka på Avboka upphämtning igen för att bekräfta.

Upphämtningsprissättning

UPS On-Call Pickup® kostar 38,00 SEK. Priset är detsamma oavsett antal paket, oavsett datum, tid och adress för upphämtningen.

Upphämtningar från DHL Express är gratis. Tjänsten ingår i köpet av en fraktsedel.

Upphämtningar från USPS är gratis om du inte vill ange en upphämtningstid. Gratis upphämtningar kan ske när som helst under vanliga posttimmar. Det kostar 24, 00 USD om du vill välja tid på dagen för upphämtningen.

Avlämning av dina paket

Om du föredrar att lämna in dina paket själv kan du göra det på alla USPS-, UPS- eller DHL Express-avlämningsplatser. Du kan hitta dina närmaste avlämningsplatser med hjälp av följande länkar:

Faq

Hitta svar på vanliga frågor om paketupphämtningar.

• Är priset för UPS On-Call Pickup® detsamma om jag schemalägger en upphämtning utanför Shopify?
  • Jag försökte avboka en upphämtning, men det var för sent för att göra det. Kommer jag fortfarande debiteras? Vad händer om chauffören anländer utan att jag har några paket till dem?
  • Jag försökte avboka en upphämtning men den kunde inte avbokas på grund av tekniska problem. Vad ska jag göra? Kommer jag fortfarande debiteras?
  • Hur långt i förväg kan jag schemalägga en upphämtning?
  • Jag måste planera en upphämtning i dag, en i morgon och en på ett framtida datum. Hur gör jag det?
  • Jag använder ett personligt UPS- eller DHL Express-konto för leverans. Hur kan jag schemalägga en upphämtning i min Shopify-admin?
  • Jag schemalade en upphämtning av 10 paket men nu har jag 15 som måste hämtas. Vad ska jag göra?

Är priset för UPS On-Call Pickup® detsamma om jag schemalägger en upphämtning utanför Shopify?

Nej. Upphämtningsavgiften på 38,00 USD är en exklusiv rabatt för merchants som använder Shopify Shipping. Inga tilläggsavgifter kommer att tillämpas.

Jag försökte avboka en upphämtning, men jag blev informerad om att det var för sent för att göra det. Kommer jag fortfarande att bli debiterad? Vad händer om chauffören dyker upp utan att jag har några paket att ge?

Ja. Du kommer fortfarande att debiteras eftersom chaufören kommer att hämta upp dina paket som planerat.

Jag försökte avboka en upphämtning, men det var tekniska problem. Vad ska jag göra? Kommer jag fortfarande att bli debiterad?

Vänta några minuter och försök sedan avboka upphämtningen igen. Du kommer fortfarande att debiteras eftersom föraren kommer för att hämta upp dina paket som planerat. Du kan också kontakta Shopify-supporten för hjälp.

Hur långt i förväg kan jag schemalägga en upphämtning?

Du kan schemalägga en upphämtning upp till 7 dagar i förväg.

Jag måste planera en upphämtning i dag, en i morgon och en på ett framtida datum. Hur gör jag det?

För UPS och DHL Express kan du schemalägga flera upphämtningar om du har köpt minst en fraktsedel för UPS eller DHL Express. För USPS måste varje upphämtning schemaläggas separat via USPS.

Jag använder ett personligt UPS- eller DHL Express-konto för leverans. Hur kan jag schemalägga en upphämtning i min Shopify-admin?

Upphämtningar är endast tillgängliga om du har köpt en fraktsedel i Shopify.

Jag schemalade en upphämtning av 10 paket men nu har jag 15 som måste hämtas. Vad ska jag göra?

Chauffören kommer att hämta alla paket som är redo för upphämtning utan extra kostnad, oavsett hur många fraktetiketter du köpte vid tidpunkten för schemaläggningen av en upphämtning.