Lägg till kundtaggar

Åtgärden Lägg till kundtaggar lägger till en tagg till kunden som utlöser arbetsflödet.

På den här sidan

Fält

Åtgärden Lägg till kundtaggar innehåller följande fält.

Fält som används i åtgärden Lägg till kundtaggar.
Fält Beskrivning
Taggar Taggarna som ska läggas till en kund. Taggar är inte skiftlägeskänsliga. Gör något av följande för att lägga till flera taggar:
  • Ange varje tagg separat genom att skriva taggen och sedan trycka på entertangenten.
  • Ange flera taggar genom att separera dem med kommatecken. Mellanslag mellan kommatecken tas bort.

Till exempel, om du anger tagg1,tagg2,tagg3 och sedan trycker på entertangenten blir det tagg1,tagg2,tagg3 som först visas i åtgärder. När åtgärden genomförs, läggs tre separata taggar till: tagg1, tagg2 och tagg3.

Utlösare

Åtgärden Lägg till kundtaggar har ett dolt fält som läggs till av utlösaren. Det här fältet, Kund-id, ställs in som standard. Åtgärden kan användas i arbetsflöden som börjar med utlösare som innehåller kunder, till exempel:

Åtgärden kan även användas med utlösare som innehåller en order, eftersom kunder är kopplade till ordrar:

Exempel

Exempel på ett arbetsflöde som lägger till en taggar när en kund skapas

I det här exempelarbetsflödet läggs new-taggen till för alla nyskapade kunder.

API-detaljer

Granska tagsAdd-mutationen för mer information.

Vanliga problem

Flow uppger att en tagg har lagts till men taggen inte är tillgänglig i administratören.

Orsak: En app (oftast) eller administratörsanvändare har skrivit över taggen. Det händer eftersom många appar använder samma händelser som Flow, till exempel Order skapad. Flow avslutas ofta först, och sedan gör andra appar ändringar som inte tar hänsyn till de nya taggarna.

Lösning: Den bästa lösningen skulle vara att appen har en åtgärd i Flow som du kan anropa efter Flow-körningar. Om en sådan åtgärd inte är tillgänglig bör du kontakta apputvecklarna och fråga dem hur du undviker att skriva över dina taggar. Om du inte kan lösa problemet med appen kan du försöka infoga ett väntesteg i Flow så att taggarna läggs till senare i Flow.