Skicka HTTP-förfrågan

Åtgärden Skicka HTTP-förfrågan ansluter ditt arbetsflöde till en webbserver eller URL och skickar HTTP-förfrågningar.

När Flow skickar din HTTP-förfrågan väntar den i maximalt 30 sekunder för en HTTP-svarskod. Om Flow inte har fått ett svar efter 30 sekunder stänger det anslutningen till din app och den skickar förfrågan igen.

Fält

Åtgärden skicka HTTP-förfrågan innehåller följande fält.

Fält som används i åtgärden Skicka HTTP-förfrågan.
Fält Beskrivning
HTTP-metod Metod för HTTP-förfrågan att skicka. Åtgärden Skicka HTTP-förfrågan stöder följande metoder:

• - skickar en förfrågan om information från servern.
  • Radera - tar bort en resurs från servern.
  • Rubrik - hämtar HTTP-svarsrubrikerna för servern.
  • Alternativ - hämtar de alternativ och funktioner som stöds av servern.
  • Patch - uppdaterar delvis en resurs på servern.
  • Lägg till - uppdaterar en resurs på servern.
  • Posta - skapar eller ersätter en resurs på servern.
URL URL för den server som HTTP-begäran skickas till.
Rubriker Nyckel- och värdeparet för HTTP-förfrågan. Flera nyckelvärdespar kan anges.
Brödtext Innehållet som ska skickas till servern.

Utlösare

Åtgärden skicka HTTP-förfrågan kan användas i alla arbetsflöden.

Exempel

Exempel på ett arbetsflöde som skickar en HTTP-förfrågan om POST när en order är betald

I det här arbetsflödet skickas en POST HTTP-förfrågan till en server när en order är betald.

Svarskoder

Följande tabell visar hur flödet processar HTTP-svarskoden när den har fått ett svar.

Hur Flow behandlar HTTP-svarskoder.
HTTP-svarskod Hur Flow hanterar svarskoden
2XX eller 3XX lyckas Flow markerar HTTP-begäran som en framgång och utför följande åtgärder i arbetsflödet.
429 eller 5XX fel Flow försöker automatiskt åtgärden i upp till 24 timmar tills den får en annan svarskod eller med tiden ut.
Annan svarskod Om din app returnerar en kod som inte beskrivs i den här tabellen eller om den tar slut när den försöker igen markerar Flow HTTP-begäran som misslyckande. Efterföljande arbetsflödesåtgärder vidtas inte.