Skicka meddelanden med arbetsflöden

Skapa arbetsflöden som skickar meddelanden till dig eller din personal. Du kan till exempel skapa ett arbetsflöde som skickar ett e-postmeddelande till dig när du får en högriskorder.

När du skickar ett meddelande är det en hjälp att lägga till information om kunden, ordern eller produkten det gäller. Lägg till variabler i dina meddelanden för att inkludera uppgifterna.

Om du vill skicka ett meddelande i ett arbetsflöde väljer du en åtgärd som skickar ett meddelande.

Skicka ett e-postmeddelande

Åtgärden Skicka e-postmeddelanden skickar automatiskt ett e-postmeddelande från flow@shopify.com. Se till att din e-post inte filtrerar ut e-postmeddelanden från den här adressen om du har problem med att ta emot e-postmeddelanden från Flow. För att skicka e-postmeddelanden till flera personer, skilj deras e-postadresser åt med ett kommatecken. Du kan inte använda variabler för att anpassa adressen.

Skicka en HTTP-förfrågan

Åtgärden Skicka HTTP-förfrågan ansluter ditt arbetsflöde till en webbserver eller URL och skickar HTTP-förfrågningar. Din HTTP-begäran kan stödja följande HTTP-metoder:

• - skickar en förfrågan om information från servern.
  • Radera - tar bort en resurs från servern.
  • Rubrik - hämtar HTTP-svarsrubrikerna för servern.
  • Alternativ - hämtar de alternativ och funktioner som stöds av servern.
  • Patch - uppdaterar delvis en resurs på servern.
  • Lägg till - uppdaterar en resurs på servern.
  • Posta - skapar eller ersätter en resurs på servern.

Skickar en HTTP-förfrågan

1. Klicka på Lägg till åtgärdi ditt arbetsflöde.
  2. Välj Skicka HTTP-begäran.
  3. Fyll i fälten enligt följande i avsnittet HTTP-metod:

1. Välj en av HTTP-metoderna.
    2. Ange URL-adressen till servern i fältet URL.
    3. Valfritt: Om den API som du skickar information till behöver information att lägga till i URL:en bör du göra något av följande: - Om API:n behöver information i sidhuvudet specificerar du parametrarna i tabellen Sidhuvuden för att skicka dem till URL:en. Om API:n tillåter att information läggs till i antingen sidhuvudet eller URL-sökvägen använder du sidhuvudet. Det här alternativet är mer säkert än att lägga till information i URL-sökvägen.sidhuvud
    4. Lägg till variabler i sökvägsdelen av URL-adressen om API:n behöver ha information i URL-sökvägen. Sökvägsdelen av URL-adressen är placerad efter det tredje snedstrecket. I till exempel URL:en https://shopify.com/{{order.id}} är sökvägsdelen {{order.id}}.
  4. Lägg till ett nyckelvärdespar i fältet Sidhuvuden. Du kan även lägga till variabler till nyckeln eller värdet.

5. Lägg till det innehåll som du vill skicka till servern i fältet brödtext. När du skickar meddelanden är det ofta användbart att inkludera information om kunden, ordern eller produkten som berörs. För att göra det måste du använda variabler.

6. Klicka på Spara.

Svarskoder

När Flow skickar din HTTP-begäran väntar den i högst 30 sekunder på att din app ska svara med en HTTP-statuskod. Om Flow inte har fått ett svar från din app inom 30 sekunder, så stängs anslutningen till din app och förfrågan skickas på nytt.

Följande tabell beskriver hur Flow behandlar statuskoden när ett svar har mottagits.

Så här hanterar Flow statuskoder.
Statuskoder Såhär behandlar Flow statuskoden
200 Succé Flow förutsätter att post-begäran har behandlats av din app.
202 Succé Flow förutsätter att din app har accepterat post-begäran.
4XX Klientfel

Om din app skickar statuskoden 429 (för många förfrågningar) utan en Försök igen efter-rubrik, skickar Flow om HTTP-begäran (POST) med ett ökande intervall under upp till 24 timmar.

Om din app skickar statuskoden 429 (för många förfrågningar) med ett försök efter-rubrik (som anger en väntetid), skickar Flow om HTTP-begäran (POST) efter att väntetiden (formaterad i sekunder) har passerat.

Om din app skickar en annan 4XX-kod, utgår flödet från att ett fel uppstod och den skickar inte post-begäran igen.

5XX Serverfel Flow skickar om http-begäran (POST) med ökande intervaller i upp till 24 timmar.
Annan statuskod Om din app returnerar en kod som inte beskrivs i den här tabellen anses meddelandeförfrågan ha misslyckats och POST-begäran skickas inte igen.