Ställ in amerikansk skatt - klassisk

Du kan konfigurera dina skatteinställningar på sidan Skatter och Tullavgifter i din Shopify-admin för att se till att du debiterar rätt skattebelopp.

Ställ in automatiska skattesatser

Om du behöver debitera skatt inom USA kan skatter tillkomma i länet, staden och staten. För att hantera denna komplexa fråga kan du använda Shopifys automatiska skatteinställningar.

Steg:

1. Från Shopify-administratören går du till Inställningar > Skatter och tullavgifter.
  2. Klicka på USA i avsnittet Hantera inhämtning av försäljningsskatt.
  3. I avsnittet Beräkna skatt, markera beräkna skatter automatiskt.
  4. I avsnittet läns-, kommunal- och delstatsskatt, lägg till en fysisk närvaro för varje region där du har förbindelse (till exempel ett kontor, ett lager eller en annan anläggning). Se USA:s skattenexus för mer information om nexus, inklusive ekonomisk nexus.
    1. I fältet delstatsnamn väljer du delstat.
    2. Bredvid staten anger du postnumret för den plats där du har nexus.
    3. Klicka på Lägg till stat.

För varje fysisk närvaro som du anger visas tillämpliga skatter.

Visa detaljerade delstatsskattesatser

Om du vill visa skatteuppgifterna för en stat, inklusive skattelagstiftningen och priserna för frakt och hantering klickar du på värdet i kolumnen Länsskatt, kommunalskatt och övriga skatter.

Dialogrutan Länsskatt för varje stat visar en lista över städer, län och postnummer. Den visar också standardskattesatserna och anger om frakt och hantering är skattepliktiga.

Ställ in momssatser manuellt

Om du inte vill använda Shopifys automatiska skatteinställningar i USA kan du manuellt ställa in skattesatser som passar dina egna behov.

Steg:

1. Från Shopify-administratören går du till Inställningar > Skatter och tullavgifter.
  2. I avsnittet Skatteregioner söker du upp USA och klickar på Ställ in.
  3. Avmarkera beräkna skatter automatiskt i avsnittet Beräkna skatt.
  4. I avsnittet grundläggande skatter anger du skatterna manuellt för varje stat och region. Du kan välja om en skatt i en region ska användas i stället för en federal skatt, eller läggas till eller slås samman med en federal skatt.
  5. Klicka på Spara.

Ta bort en fysisk närvaro

Även om du kan ta bort fysisk närvaro i din verksamhet måste du behålla minst en fysisk närvaro i den stat som anges i din butiksadress på inställningssidan Inställningar > Butiksuppgifter.

I skatteändamål antas det att du har en fysisk närvaro på din butiksadress. Om du tar bort den fysiska närvaron från sidan Skatter och tullavgifter läggs den platsen automatiskt tillbaka.

Du kan ta bort en fysisk närvaro från avsnittet Läns-, kommunal- och delstatsskatt.

Steg:

1. Från Shopify-administratören går du till Inställningar > Skatter och tullavgifter.
  2. Klicka på USA i avsnittet Skatteregioner.
  3. Klicka på ikonen för papperskorgen bredvid den fysiska närvaro som du vill ta bort.