Ställ in amerikansk skatt - klassisk

Obs! Denna vägledning gäller handlare som bedriver försäljning i USA. Det är ditt ansvar att rådfråga lokala skattemyndigheter eller en skatterådgivare för att se till att du debiterar dina kunder korrekta skattesatser och för att försäkra att du deklarerar och skickar in dina skatter korrekt.

Du kan konfigurera dina skatteinställningar på sidan Skatter i din Shopify-admin för att se till att du debiterar rätt skattebelopp.

Observera! Om du har tillgång till det nya registreringsbaserade sättet att ställa in skatter, se Använda den nya amerikanska skattefunktionen istället.

Ställ in automatiska skattesatser

Om du behöver debitera skatt inom USA kan skatter tillkomma i din stad, ditt län och din stat. För att hantera denna komplexa fråga kan du använda Shopifys automatiska skatteinställningar. Shopifys skatteinställningar använder sig av standardiserade allmänna momssatser, som uppdateras regelbundet.

Steg:

1. I avsnittet Skatteregioner söker du upp USA och klickar på Ställ in.

2. I avsnittet Beräkna skatt, markera beräkna skatter automatiskt.

3. I avsnittet region Läns, kommun- och statsskatt lägger du till en fysisk närvaro för varje region där du har nexus, till exempel ett kontor, ett lager eller en annan anläggning. Om du vill ha mer information om nexus, inklusive ekonomisk nexus, se USA:s skattenexus.

1. I fältet delstatsnamn väljer du en delstat:
      Välj en delstat i fältet Delstatsnamn
    2. Bredvid staten anger du postnumret för den plats där du har nexus:
      Ange postnumret
    3. Klicka på Lägg till stat.

För varje fysisk närvaro som du anger visas tillämpliga skatter.

Visa detaljerade delstatsskattesatser

Om du vill visa skatteuppgifterna för en stat, inklusive skattelagstiftningen och priserna för frakt och hantering klickar du på värdet i kolumnen Länsskatt, kommunalskatt och övriga skatter.

Dialogrutan Länsskatt för varje stat visar en lista över städer, län och postnummer. Den visar också standardskattesatserna och anger om frakt och hantering är skattepliktiga:

Fönster för länsskatt

Ta bort en fysisk närvaro

Även om du kan ta bort fysisk närvaro i din verksamhet måste du behålla minst en fysisk närvaro för staten som anges i din butiksadress på sidan Inställningar > Allmänt.

I skatteändamål antar Shopify att du har en fysisk närvaro på din butiksadress. Om du tar bort den fysiska närvaron från sidan Skatter kommer Shopify att lägga till den igen.

Du kan ta bort en fysisk närvaro från avsnittet Läns-, kommunal- och delstatsskatt.

Steg:

1. Klicka på USA i avsnittet Skatteregioner.

2. Klicka på ikonen för papperskorgen bredvid den närvaro du vill ta bort.

Papperskorgen-ikonen

Ställ in momssatser manuellt

Om du inte vill använda Shopifys automatiska skatteinställningar i USA kan du manuellt ställa in skattesatser som passar dina egna behov.

Steg:

1. I avsnittet Skatteregioner söker du upp USA och klickar på Ställ in.

2. Avmarkera beräkna skatter automatiskt i avsnittet Beräkna skatt.

3. I avsnittet grundläggande skatter anger du skatterna manuellt för varje stat och region. Du kan välja om en skatt i en region ska användas i stället för en federal skatt, eller läggas till eller slås samman med en federal skatt.

4. Klicka på Spara.

Några exempel på amerikanska skatter

Exempel 1

Låt oss säga att du kör din webbutik i Orlando, Florida. Du har ingen närvaro eller förbindelse i någon annan delstat.

• Om du säljer till en kund i Miami, Florida, debiterar du skatt eftersom du har en förbindelse i staten (där du befinner dig). Florida är ett destinationsbaserat tillstånd, så de specifika skattesatserna bestäms av postnummer för kundens leveransadress i Miami.
  • Om du säljer till en kund i New York tar du inte ut några skatter för den kunden. Det beror på att du inte har en förbindelse i New York.

Exempel 2

Låt oss säga att du kör din webbutik i Pittsburgh, Pennsylvania. Du har inte förbindelse i någon annan delstat.

• Om du säljer till en kund i Harrisburg, Pennsylvania, debiterar du skatt eftersom du har förbindelse i staten (det är där du befinner dig). Pennsylvania är en ursprungsbaserad stat, så de specifika skattesatserna avgörs av postnummer för din adress i Pittsburgh.
  • Om du säljer till en kund i New York tar du inte ut några skatter för den kunden. Det beror på att du inte har en förbindelse i New York.

Exempel 3

I det här exemplet, anta att du driver din webbutik i Morgan Hill, Kalifornien. Du distribuerar dina ordrar från ett distributionscenter i Puyallup, Washington.

• Om du säljer till en kund i San Jose, Kalifornien, debiterar du skatt. Du har en förbindelse i delstaten (det är där du befinner dig). Statens, länets och stadens skatter är baserade på din butiks postnummer. Men distriktsskatterna är baserade på köparens postnummer i San Jose.
  • Om du säljer till en kund i Olympia, Washington, debiterar du skatt eftersom du har nexus i delstaten Washington (det är där distributionscentret finns). Staten, länet och stadens skatter är baserade på postnummer för kundens leveransadress i Olympia.

Relaterade länkar