Lägga till, förhandsgranska och köpa teman

För att hjälpa dig att komma igång har sidan Teman på ditt administratörskonto ett standardtema som konfigureras när du öppnar ett konto hos Shopify. Om du vill anpassa ett annat tema till din webbutik måste du lägga till ett via ditt administratörskonto.

Du kan lägga till ett tema på flera sätt:

• Om du redan har ett tema i en .zip-fil på din dator kan du ladda upp det.
  • Du kan lägga till ett gratistema snabbt och enkelt från administratörskontot.
  • Du kan köpa ett betaltema från Shopifys temabutik. Även om betalteman måste köpas innan du kan publicera dem i din webbutik kan du prova ett betaltema innan du köper det.

Obs! När du köper ett tema från Shopify Theme Store, är det temat licensierat endast till den butik som du ursprungligen köpte den för. Om du vill överföra en temalicens till en annan butik, måste du kontakta Shopifys support.

Icke-licensierade teman är inte berättigade till support eller uppdateringar när nya funktioner släpps. Om du vill veta mer om licensiering, se Shopifys användarvillkor.

Du kan lägga till flera teman till ditt konto för att testa nya teman, behålla säsongsversioner av dina publicerade teman eller granska ändringar i en kopia av ditt publicerade tema. Du kan förhandsgranska dessa teman, men du kan inte publicera fler än ett tema samtidigt.

Hur många teman du kan lägga till beror på din plan. Se Planfunktioner för att se hur många teman du kan ha. Se Shopify Plus för att se hur många teman man kan ha med Shopify Plus. Du behöver ta bort ett tema innan du kan lägga till ett nytt om du når din plans begränsning.

Efter att du har lagt till ett tema kan du skapa en länk så att du kan dela en förhandsgranskning av ditt tema med andra. Detta kan vara bra om du vill ha feedback innan du publicerar ett nytt tema eller lanserar din webbutik.

Ladda upp en temafil från din dator

Om du har ett tema i en .zip-fil på din dator kan du ladda upp det till administratörskontots Tema-sida.

Se till att komprimera dina temafiler till en enda .zip-fil innan du laddar upp ditt tema.

Steg:

1. Klicka på Ladda upp tema under Fler teman.
  2. Klicka på Välj fil från fönstret Ladda upp tema för att välja den .zip-fil du vill ladda upp.
  3. Klicka på Ladda upp. Temat läggs till på administratörskontots Tema-sida.

Lägg till ett gratistema från administratörskontot

Gratisteman är utvecklade av Shopify. Hjälp med anpassningar för gratisteman stöds av Shopify.

Steg:

1. Klicka på Utforska gratisteman nästan längst ned på sidan i avsnittet Gratisteman. Ett fönster som visar alla gratisteman kommer att visas.
  2. Klicka på ett tema för att läsa om dess funktioner och för att förhandsgranska de tillgängliga temastilarna.
  3. Klicka på knappen Lägg till för temat. Temat läggs till på administratörskontots Tema-sida.

Köp ett tema från Shopifys temabutik

Betalteman utvecklas av tredjepartsdesigners. Hjälp med anpassningar för tredjepartsteman tillhandahålls av temadesignern.

Steg:

1. Besök Shopifys temabutik och välj ett tema. Om du fortfarande har din gratis provperiod väljer du ett gratistema för att undvika att betala några avgifter.
  2. Om du har valt ett gratistema klickar du på Lägg till tema eller Börja med det här temat. Om du har valt ett betaltema klickar du på Köp tema för att köpa temat. Betalteman återbetalas inte. För att vara säker på att det passar dina behov kan du prova ett betaltema innan du köper det.
  3. Klicka på Godkänn debitering för att godkänna betalning för ett betaltema. Temat läggs till på administratorns Tema-sida.

Prova ett betaltema för din butik

Du kan prova ett betaltema för att se hur det ser ut tillsammans med dina produkter, varumärkesfärger och stil innan du åtar dig att köpa temat. Medan du förhandsgranskar ett tema kan du göra anpassningar genom att använda temaredigeraren. Alla ändringar du gör sparas när du köper temat. Du kan förhandsgranska upp till 19 betalteman, så att du kan jämföra olika teman innan du köper dem.

Steg:

1. Besök Shopify Theme Store och välj ett betaltema.
  2. Klicka på Prova tema. En förhandsvisning av temat laddas för din webbutik. I verktygsfältet längst ner på sidan ser du tre knappar:

Verktygsfältet för förhandsgranskning, med tre knappar. Knapparna är märkta Stäng förhandsgranskning, Köp tema och Anpassa tema.

3. Gör något av följande:

- Klicka på Stäng förhandsgranskning för att sluta förhandsgranska temat. - Klicka på Köp tema för att köpa temat - Om du vill ändra temainställningarna med temaredigeraren klickar du på Anpassa tema.

Även om du väljer att inte köpa det läggs betaltemat till på sidan Tema i din admin. Betalteman som du provar kommer att vara markerade som Testtema:

Temasidan på administratörskontot med två teman som är märkta

Dela förhandsgranskning av ett tema med andra

Du kan be om feedback från andra genom att dela en förhandsgranskning av ditt tema om du har tänkt lansera din webbutik eller planerar att förändra dess utseende och känsla genom att publicera ett nytt tema. Du kan skapa en länk som andra kan använda för att få åtkomst till en förhandsgranskning av ett tema som du har lagt till på din Shopify-administrator. Temat behöver inte publiceras för att delas.

En förhandsgranskningslänk låter andra utforska din webbutik men låter dem inte få tillgång till utcheckningskassan. En förhandsgranskningslänk som du skapar är aktiv i 14 dagar. Du kan skapa nya länkar så ofta du vill, och nya länkar som du skapar kommer inte att påverka gamla förhandsgranskningslänkar.

Steg:

1. Klicka på Åtgärder och välj Förhandsgranskning för det tema du vill dela.
  2. Klicka på Dela förhandsgranskning i förhandsgranskningsfältet längst ned på sidan. Ett fönster som innehåller en unik delningslänk kommer att öppnas.
  3. Klicka på Kopiera länk för att kopiera länken till ditt urklipp.
  4. Klistra in länken i e-postmeddelanden, chattar eller sociala medier för att dela.