Hitta ett variant-ID

Variant-ID:n behövs ibland för att göra temakodsanpassningar som är inriktade på specifika produktvarianter. Om du behöver hitta ett variant-ID kan du göra det från i Shopify-admin.

1. Gå till Produkter > Alla produkter från din Shopify-admin.
![Products](/manual/customize/products.jpg)
  1. Klicka på en produkt.

2. Titta i webbläsarens URL-fält när du visar en produkt. Du bör se en webbadress liknande den här:

http://my-shop-name.myshopify.com/admin/products/1234567

Lägg till .xml i slutet av URL:en.

Använd exempeladressen ovan. Resultatet ser ut så här:

https://my-shop-name.myshopify.com/admin/products/1234567.xml
  1. Tryck på Enter, så att din webbläsare omdirigeras till en ny sida.

Du kommer att se en XML-fil som innehåller all variantinformation för den produkten. Informationen för alla varianter finns i en inledande <variants type="array">-tagg och en avslutande </variants>-tagg. Inuti elementet <variants> är informationen för varje unik variant nästlad i ett eget <variant>-element. Du kommer att se att varje <variant>-element innehåller andra element, till exempel <id>, <title>, <price> och så vidare.

2. Leta efter för taggen <title> inuti ett <variant>-element. I det här fallet är titeln en översikt över de produktalternativ som utgör varianten, med alternativen separerade av /. Om du till exempel vill hitta ID-numret för en variant med alternativ för färg, tyg och storlek och värdena för dessa alternativ är blå, bomull och small. kommer XML-koden att se ut så här:

<title>Blue / Cotton / Small</title>
  1. När du har <title> för varianten ska du leta efter en <id>-tagg inom samma <variant>-element. <id>-taggen är två rader ovanför <title>-taggen och ser ut ungefär så här:
<id type="integer">657848769</id>

Numret som finns i elementet <id> är variant-ID. I ovanstående exempel är variant-ID 657848769.