Konvertera valutor i din butik

Du kan använda skript med flera valutor i ditt tema för att visa dina priser i en valuta som dina kunder känner till.

Skript med flera valutor kan användas för att hjälpa dina kunder att se produktpriser i en valuta som de känner till samtidigt som valutan alltid växlar över till butikens valuta i utcheckningskassan. Butikens valuta är den valuta som du har ställt in på administratörskontots sida Allmänna inställningar.

Steg:

1. Klicka på Allmänt.

2. Klicka på länken Ändra formatering i avsnittet Standarder och format:

3. I fältet HTML med valuta, sveper du in det befintliga innehållet i ett HTML-spannelement med ett klassnamn som är inställt på money

Om butikens valuta är amerikansk dollar (USD), ser formatet ut så här:

<span class=money>${{amount}} USD</span>
  1. I fältet HTML utan valuta anger du exakt samma innehåll som du angav i fältet HTML med valuta. Om du lägger till valutadeskriptorn i båda formaten så bidrar det till att särskilja valutor som använder dollartecknet ($).

Om butikens valuta är amerikansk dollar (USD), ser formatet ut så här:

<span class=money>${{amount}} USD</span>

Shopify admin-sidan som visar valutaformatering med tillämpade spannelement

Varning! Använd inte citattecken runt ordet money eftersom att det kan leda till JavaScript-fel.