Lägga till en favicon i din butik

En favicon, eller favoritikon, är en liten kvadratisk bild eller logotyp som syns intill en webbadress. Du kan hitta en favicon i dina webbläsarflikar såväl som på webbläsarsidor som listar webbadresser, t.ex. sidan bokmärken. Du kan lägga till en favicon i din webbutik för att stärka ditt varumärke och ge din webbplats ett genomarbetat utseende.

Skapa en favicon

Du kan använda en webbplats som kostnadsfritt genererar favicons eller så kan du skapa din egen. Sök på internet efter free favicon generator för att hitta en favicon-generator.

Den rekommenderade storleken för en favicon är antingen 16 x 16 pixlar eller 32 x 32 pixlar. Om din favicon-fil är för stor kommer den att reduceras till 32 x 32 pixlar när du laddar upp den till Shopify.

Lägg till en favicon i din webbutik

Så här lägger du till en favicon i din webbutik:

1. Klicka på Anpassa.

2. Klicka på fliken Temainställningar i temaredigerarens verktygspanel.

3. Klicka på Favicon.

4. Klicka på Välj bild i området Favicon-bild.

5. Klicka på fliken Bibliotek för att välja en bild du redan har laddat upp till din Shopify-admin. Om du vill välja en bild från din dator klickar du på fliken Bibliotek och klickar sedan på +-knappen.

6. Klicka på Spara.

Tips! Vissa teman, som t.ex. Brooklyn, låter dig lägga till alternativ text till din favicon. Alternativ text visas om en bild inte kan läsas in, och den används av skärmläsande mjukvara för att beskriva bilden för användare som har en synnedsättning.