Registrera en API-nyckel för Google Maps

Du kan lägga till en karta i ditt tema för att visa var ditt företag är beläget. Många av Shopifys gratisteman inkluderar ett kartavsnitt som du kan lägga till på din startsida.

Du måste registrera en API-nyckel för Google Maps och inkludera den i inställningarna till kartavsnittet i temaredigeraren för att kartan ska kunna visas.

Observera! Google har meddelat ändringar av sina karttjänster som kommer att börja gälla 11 juni 2018. Se deras blogginlägg om den nya Google Maps-plattformen om du vill ha mer information.

Användning av Google Maps-plattformen

Genom att använda Googles API för att lägga till ett kartavsnitt i ditt tema godkänner du användarvillkoren för Google Maps-plattformen.

11 juni 2018 lanserade Google Maps-plattformen ett antal förändringar i hur Google Maps API-nycklar organiseras och används. Användning av dessa API-nycklar kräver att du startar ett faktureringskonto med Google Maps-plattformen. Detta betyder dock inte att du nödvändigtvis debiteras en månadsavgift för att använda tjänsten. Du erbjuds löpande en månadskredit som ska täcka tjänster upp till ett tröskelvärde.

Mer information om prissättning finns i Google Maps-plattformens prissättnings- och faktureringsinformation.

Registrera en API-nyckel för Google Maps

Du kan registrera en API-nyckel för Google Maps.

Steg:

1. Besök sidan Google Maps-plattform och klicka på Komma igång.

2. Välj produkten Platser för att erhålla de API-nycklar som behövs för att kunna använda kartavsnitt i ett gratistema.

3. Klicka på Fortsätt

4. I steget Välj ett projekt blir du ombedd att välja ett namn för din användning av Googles API-nycklar. Skapa antingen ett nytt namn eller välj ett befintligt projekt.

5. Klicka på Nästa efter att du har godkänt villkoren.

6. Skapa ett faktureringskonto med Google Maps-plattformen. Ett faktureringskonto är ett krav i den nya Google Maps-plattformen. Se Google Maps-plattformens prissättnings- och faktureringsdokumentation om du vill ha mer information.

7. Kopiera din nya API-nyckel för Google Maps till ditt urklipp efter att du har aktiverat Google Maps-plattformen.

Lägg till din API-nyckel för Google Maps i ditt tema

Du kan lägga till din API-nyckel för Google Maps i ditt tema.

Steg:

1. Hitta det tema som du vill redigera och klicka på Anpassa.

2. Klicka på Avsnitt.

3. Klicka på Lägg till avsnitt.

4. Klicka på Karta> Lägg till.

5. Ange informationen för din karta. Klistra in din API-nyckel för Google Maps i fältet Google Maps API-nyckel.

6. Klicka på Spara.

Vid eventuella kommunikationsfel med Google Maps-plattformens API-nycklar kommer kartan att ersättas av bakgrundsbilden eller bakgrundsfärgen som du har valt i temaredigeraren.

Begränsa API-åtkomst till endast din butik

Google Maps-plattformen uppmanar dig att begränsa åtkomsten till din API. Din API-nyckel är en unik identifierare för ditt kartavsnitt, så du kan förhindra andra från att använda din API-nyckel genom att begränsa dess åtkomst till endast dina domäner.

Exempel på att ange flera webbplatser för att begränsa API-åtkomst

Steg:

1. Gå till autentiseringssidan för Google API.

2. Välj ditt projekt från menyn.

3. Välj API-nyckeln som du genererade för att påbörja redigering.

4. Under programbegränsningar klickar du på HTTP-referenser (webbplatser) och anger vilken domän som är associerad med din butik, inklusive din .myshopify.com-domän. Om du till exempel har en anpassad domän anger du både https://myCustomDomain.com/* och https://shop1.myshopify.com/*.

5. Klicka på Spara.

Alternativ till Google Maps-plattformen

Du kan placera en inbäddad karta på din sida om du vill visa en karta på din webbsida men inte använda Google Maps-plattformens tjänster.

Inbäddade kartor använder en HTML <iframe> som kan placeras i valfri sida eller avsnitt av en hemsida som tillhandahåller ett inmatningsfält för rich text.