Lösenordsskydd för din webbutik

Du kan begränsa kundernas åtkomst till din webbutik genom att aktivera en lösenordssida. Lösenordssidan är en landningssida som lägger till lösenordsskydd till din webbutik. Du kan skapa ett lösenord och endast ge det till de kunder som du vill ska kunna besöka din butik.

Lösenordssidan

Lägg till lösenordsskydd till din webbutik

Du kan lägga till lösenordsskydd till din webbutik

Steg:

1. Från din Shopify-administrator går du till Webbutik > Inställningar.

2. Bläddra till Lösenordsskydd och markera aktivera lösenord.

3. Under lösenord anger du det lösenord du vill ge till de kunder du vill ska kunna komma åt din webbutik. Använd inte samma lösenord som du använder för att logga in till admin.

4. Ange det meddelande du vill visa på lösenordssidan under meddelande till dina besökare. Lämna det här fältet tomt om du inte vill visa ett meddelande.

5. Klicka på Spara.

Ta bort lösenordsskydd för din webbutik

Alla kan besöka din webbutik om du tar bort lösenordsskydd.

Steg:

1. Från din Shopify-administrator går du till Webbutik > Inställningar.

2. Gå till Lösenordsskydd.

3. Avmarkera aktivera lösenord.

4. Klicka på Spara.

Redigera inställningarna för lösenordssidan

Du kan redigera innehållet som visas på lösenordssidan, t. ex. text, färger och typografi.

Steg:

1. Hitta det tema som du vill redigera och klicka på Anpassa.

2. Välj Lösenordssida i rullgardinsmenyn högst upp. Lägg till lösenordsskydd till din webbutik om du inte ser Lösenordssida i menyn.

3. Gör följande för att redigera avsnitten på lösenordssidan:

1. Klicka på Avsnitt.
    2. Klicka på det avsnitt du vill redigera. De flesta teman har avsnitt för header, innehåll och sidfot.
    3. Gör ändringar i avsnittsinställningarna.
    4. Klicka på Spara.
  4. Gör följande för att redigera temainställningarna för lösenordssidan:

1. Klicka på Temainställningar.
    2. Klicka på den inställning som du vill redigera. De flesta temana har inställningar för färg, typografi, sociala medier och favicon.
    3. Gör ändringar i temainställningarna.
    4. Klicka på Spara.

Dölj sidfoten på din lösenordssida

Du kan dölja sidfoten på din lösenordssida.

Steg:

1. Från din Shopify-administrator går du till Webbutik > Inställningar.

2. Gå till Lösenordsskydd. Klistra in följande kod i meddelande till dina besökare:

<style>footer { display: none; }</style>

Du kan klistra in den här koden antingen över eller under befintligt innehåll.

1. Klicka på Spara.

Dölj butiksnamnet på lösenordssidan

Du kan dölja butiksnamnet på lösenordssidan.

Steg:

1. Från din Shopify-administrator går du till Webbutik > Inställningar.

2. Gå till Lösenordsskydd. Klistra in följande kod i meddelande till dina besökare:

<style>h1 { display: none; }</style>

Du kan klistra in den här koden antingen över eller under befintligt innehåll.

1. Klicka på Spara.

Redigera kodmallarna för din lösenordssida

Du kan redigera temakoden för lösenordssidan om du vill göra anpassningar som inte är tillgängliga i temainställningarna.

Steg:

1. Klicka på password.liquid i Templates-katalogen.

2. I password.liquid-mallen ser du liquid-taggar som inkluderar de avsnitt som utgör lösenordssidan. Ditt tema kan innehålla följande liquid-taggar:

Liquid {% section 'password-header' %} Liquid {% section 'password-content' %} Liquid {% section 'password-footer' %}

3. Klicka på en av följande filer i Sections-katalogen för att modifiera innehållet i något av avsnitten ovan:

- password-header.liquid - password-content.liquid - password-footer.liquid

1. Redigera inställningarna efter dina behov.

2. Klicka på Spara.

password.liquid-filen i Templates-katalogen är inkluderad i ditt tema genom liquid-taggen {{ content_for_layout }}, vilken finns i lösenordssidans layoutfil. Klicka på password.liquid i Layout-katalogen för att göra ändringar i lösenordssidans layoutfil.

Se password.liquid för att lära dig mer om password.liquid-mallen.