Temastruktur

Alla teman, oavsett hur olika varandra de är, har vissa vanliga funktioner. Alla teman låter dig använda samma typer av sidor, och alla sidor innehåller några standardelement. Följande sidelement och sidtyper utgör temastrukturen.

Sidelement

Alla sidor i ett tema inkluderar dessa sidelement:

Element Beskrivning
Brödtext Området på varje sida i din webbutik mellan rubriken och sidfoten. Till skillnad från sidhuvud och sidfot, som är fasta element som är desamma på varje sida, är sidans kropp dynamisk och innehåller innehåll som ändras beroende på vilken sida du är på.
Sidfot Innehållscontainern som visas längst ner på varje sida i din butik. Sidfoten kan innehålla menyer, sociala medier-ikoner, kontaktuppgifter eller registrering för ett nyhetsbrev.
Rubrik Innehållscontainern som visas överst på varje sida i din butik. Rubriken innehåller vanligtvis butikens namn, din logotyp, huvudmenynavigering och varukorgsikon.
Navigering En meny eller serie av menyer tillhandahåller kunder med ett sätt att utforska eller ta sig runt din webbutik. Huvudmenynavigeringen ingår i temats header.

Sidtyper

Alla teman inkluderar dessa sidtyper:

Sida Beskrivning
Artikel Artikelsidan inkluderar innehållet i en enda bloggartikel.
Blogg Bloggsidan innehåller titeln till och beskrivningen av din blogg, liksom utdrag från och länkar till dina bloggartiklar.
Varukorg Varukorgssidan visar en sammanfattning av alla produkter som en kund har lagt till i varukorgen, en delsumma och ett totalpris för ordern samt en Kassa-knapp som tar kunderna till Shopifys säkra utcheckningssidor. Sidan med den tomma varukorgen visar en Fortsätt handla-länk som tar kunderna tillbaka till dina produkter när kundens varukorg är tom.
Produktserie Du kan organisera dina produkter i kollektioner för att göra det enkelt för kunderna att hitta dem. Kollektionssidan visar alla produkter som du har inkluderat i en given kollektion.
Kollektionslista Kollektionslistan visar alla kollektioner i din butik. Den här sidan finns på URL:en "your-store.com/collections".
Kontakta Kontaktsidan innehåller ett formulär som kunder kan använda för att kontakta dig.
Anpassa En anpassad sida är en sida som du skapar i avsnittet Sidor på ditt Shopify-administratörskonto.
Kund Kundsidor är endast åtkomliga om du har aktiverat kundkonton under Inställningar > Utcheckning från din Shopify-administratörssida. De inkluderar kundregistreringssidan, inloggningssidan och kundkontosidan. Kundkontosidan innehåller kundens leveransadress och information om befintliga ordrar.
Start (Hem) Startsidan är huvudsidan i din webbutik. Det här är standardsidan som öppnas när en kund besöker din webbplats.
Lösenord Lösenordssidan är en enda sida som du kan använda för att tillfälligt dölja din webbutik från kunder. Du kanske vill använda en lösenordssida innan du öppnar din butik eller om du inte är tillgänglig. På lösenordssidan kan du visa butikens lanseringsdatum, vilka typer av produkter du kommer att sälja, nylig exponering i medier eller detaljer om en kommande reor. Lösenordssidan har också ett e-postfält som kunder kan använda för att registrera sig om de vill få nyhetsbrev från dig i framtiden.
Produkt Produktsidan visar en produkt och dess varianter. Den innehåller produktbilder, prisinformation, en produktbeskrivning och en knapp som är märkt Lägg till i varukorg.
Sök På söksidan finns ett sökfält och en lista med sökresultat.