Temainställningar för Brooklyn

Temainställningar styr din webbutiks teckensnitt, färger och länkar till sociala medier. Du kan även använda temainställningar för att anpassa utseendet på din kassa.

Färger

Du kan välja färger för olika delar av din webbutik.

Anpassa dina färginställningar

1. Bredvid Brooklyn klickar du på Anpassa.

2. Klicka på Temainställnngar.

3. Klicka på Färger.

4. För varje innehållstyp klickar du på färgfönstret för att använda färgväljaren:

Färgväljaren i temaredigeraren

- Området Senast valda visar de färger som du senast valde för ditt tema. - Området Används för närvarande visar de färger som du för närvarande använder i andra delar av ditt tema.

För att ställa in färgen till transparent, klicka på Ingen.

1. Klicka på Spara.

Observera: Färgen på headernavigering bestäms av färginställningen för rubriker. Om bildspelet innehåller en eller flera bilder bestäms headernavigeringen på webbplatsen av färginställningen för Text i avsnittet bildspelsinställningar.

Typografi

Du kan ställa in teckensnittsstil och storlek på texten i din webbutik.

Anpassa dina typografiinställningar

1. Bredvid Brooklyn klickar du på Anpassa.

2. Klicka på Temainställnngar.

3. Klicka på Typografi.

4. För varje texttyp klickar du på Ändra för att använda typsnittsväljaren:

5. Utforska typsnitt genom att använda sökfältet, eller genom att klicka på Ladda fler.

Se Shopifys teckensnittsbibliotek för att se alla tillgängliga teckensnitt.

6. Klicka på namnet på det typsnitt du vill använda.

7. Om du vill ändra teckensnittet till en annan stil, så som fet eller kursiv, klickar du på Vanligt. Klicka sedan på den stil du vill använda och klicka på Välj:

Ett urval av typsnitt som finns tillgängliga i typsnittsväljaren

8. Klicka på Spara.

Varukorgssida

Du kan anpassa din varukorgssida. Använd inställningarna för att välja vilken typ av varukorg som ska användas och låta kunden lägga till en anteckning i sin order. Kunder kan använda anteckningar för att ge särskilda instruktioner om hur man förbereder eller levererar en order:

Ett textfält märkt

En kundanteckning visas i avsnittet Anteckningar i ordern på deras Shopify-administratörskonto.

Anpassa din varukorgssida

1. Bredvid Brooklyn klickar du på Anpassa.

2. Klicka på Temainställningar.

3. Klicka på sidan Varukorg.

4. Ange din varukorgstyp: - Sida - Varukorgen är en separat sida, vilket innebär att kunder lämnar produktsidan när de lägger till en produkt i varukorgen

• Låda - Varukorgen skjuts ut från höger sida av sidan, vilket innebär att kunderna stannar kvar på produktsidan när de lägger en produkt i varukorgen
  5. Valfritt: Markera Aktivera orderanteckningar för att kunder ska kunna lämna en anteckning i ordern.

6. Klicka på Spara.

Sociala medier

Du kan lägga till knappar för delning till sociala medier för dina produkter och blogginlägg och länkar till dina sociala medier-konton.

Anpassa inställningarna för sociala medier

1. Bredvid Brooklyn klickar du på Anpassa.

2. Klicka på Temainställningar.

3. Klicka på Sociala medier.

4. Valfritt: Ladda upp en bild för social delning:

1. Klicka på välj bild.
    2. Ladda upp en bild från din dator eller klicka på Gratisbilder för att använda en stockbild från Burst.
    3. Välj en bild
    4. Klicka på Spara.
  5. Valfritt: Lägg till länkar till dina sociala medier-konton som visas i din sidfot. Ange länkarna till dina konton i rätt fält. Se till att du använder fullständiga länkar, till exempel https://instagram.com/shopify eller https://twitter.com/shopify. Länkar till din sociala medier-konton visas i webbutikens sidfot.

6. Valfritt: Lägg till knappar för social delning till dina produkter och blogginlägg. Se över följande alternativ: - Dela på Facebook

• Twittra på Twitter
    • Pin på Pinterest (inte tillgänglig för delning av blogginlägg)
  7. Klicka på Spara.

Observera: Om du vill visa knappar för delning till sociala medier på produktsidor och i blogginlägg måste du också aktivera knapparna i avsnitten för de sidorna.

Favicon

Du kan lägga till en favoritikon, eller en favicon, vilken kan hjälpa till att varumärka din webbutik. En favicon visas på följande platser:

• din webbläsarflik
  • din webbläsarhistorik
  • skrivbordsikoner
  • bredvid din webbutiks namn, när den är bokmärkt

Anpassa din favicon

1. Bredvid Brooklyn klickar du på Anpassa.

2. Klicka på Temainställnngar.

3. Klicka på Favicon.

4. Lägg till en favicon-bild:

1. Klicka på Välj bild..
    2. Ladda upp en bild från din dator, eller klicka på Gratisbilder för att använda en stockbild från Burst.
    3. Välj en bild
    4. Klicka på Spara.
  5. Lägg till alternativ text till din favicon-bild:

1. Klicka på Redigera.
    2. Skriv en kort beskrivning av bilden i fönstret Redigera bild.