Tvåstegsautentisering med hjälp av säkerhetsnycklar eller biometri

Du kan använda en säkerhetsnyckel som är kompatibel med WebAuthn standard som en andra faktor för att logga in på ditt konto. För att aktivera tvåstegsautentisering med en säkerhetsnyckel behöver du en kompatibel webbläsare och en kompatibel säkerhetsnyckel. Om du registrerar en ny säkerhetsnyckel för ditt konto kommer du att uppmanas att aktivera den när du loggar in.

För att undvika att bli utelåst från ditt konto kan du registrera dig för flera säkerhetsnycklar och flera tvåstegsautentiseringsmetoder.

Följande webbläsare är kompatibla med säkerhetsnycklar:

• Google Chrome för skrivbordsversion 67 och senare
  • Mozilla Firefox för skrivbordsversion 60 och senare
  • Google Chrome för Android-version 73 och högre
  • Mozilla Firefox för Android-version 66 och senare
  • Microsoft Edge-version 18 och senare
  • Opera-version 54 och högre
  • Safari Technology Preview 83 eller senare
  • Brave för iOS version 1.11.3 och högre

Rekommenderade enhetstillverkare inkluderar följande:

Steg

1. Från din Shopify admin, klicka på ditt användarnamn och kontobild.
  2. Klicka på Hantera konto > Säkerhet.

3. I avsnittet Tvåstegsautentisering klickar du på Aktivera tvåstegsautentisering.

4. Välj Säkerhetsnyckel eller biometri och klicka sedan på Nästa.

5. Ange ett namn för din säkerhetsnyckel.

6. Ange ditt lösenord.

7. Klicka på Lägg till enhet.

8. Aktivera din säkerhetsnyckel. Du får en lista med 10 återställningskoder.

9. Spara dina återställningskoder i händelse av att du förlorar åtkomsten till din mobila enhet. Se till att du lagrar dem på en säker plats offline som du kan komma åt på flera olika sätt, t.ex. från din mobila enhet, din stationära dator och från ett utskrivet dokument.

När du nu försöker logga in behöver du din säkerhetsnyckel för tvåstegsautentisering.