Tvåstegsautentisering med SMS-meddelanden

Du kan ställa in din mobila enhet så att den får en sexsiffrig kod som skickas i ett SMS till din mobila enhet när du loggar in på ditt konto. Du måste ange koden manuellt tillsammans med dina andra inloggningsuppgifter.

Steg:

1. Från din Shopify admin, klicka på ditt användarnamn och kontobild.
  2. Klicka på Hantera konto > Säkerhet.

3. I avsnittet Tvåstegsautentisering klickar du på Aktivera tvåstegsautentisering.

4. Välj SMS-leverans och klicka sedan på Nästa.

5. Välj en landskod och ange sedan ditt telefonnummer.

6. Klicka på Skicka autentiseringskod.

7. Kontrollera din mobiltelefon avseende ett SMS-meddelande.

8. Hämta den sexsiffriga koden från textmeddelandet och ange den sedan under Autentiseringskod.

9. Ange ditt lösenord under Lösenordsbekräftelseoch klicka sedan på Aktivera.

10. Spara dina återställningskoder i händelse av att du förlorar åtkomsten till din mobila enhet. Se till att du lagrar dem på en säker plats offline som du kan komma åt på flera olika sätt, t.ex. från din mobila enhet, din stationära dator och från ett utskrivet dokument.

Nu när du försöker logga in behöver du din mobila enhet för tvåstegsautentisering.

Du kan lägga till ett annat telefonnummer som reserv-autentiseringsmetod.