Kontakta en säljare

Har du hittat ett företag som du är intresserad av att köpa? Det första steget är att kontakta säljaren direkt från dennes listning.

Kontakta en säljare

All kommunikation ska göras i meddelandesystemet i Exchange Marketplace så att du kan skyddas från bedrägligt beteende.

1. Skapa ett Exchange-konto. Detta kan göras med antingen Facebook eller Google.
  2. Öppna listningen av ett företag som du vill veta mer om.
  3. Klicka på Kontakta säljare.
  4. Skriv ditt meddelande och klicka på knappen Kontakta säljare igen.
  5. Kontrollera din Köpare-inkorg för att se om du har fått svar. Du kan komma åt denna på skrivbordet genom att klicka på ditt namn och sedan på Inkorg. Om du använder din mobila enhet eller surfplatta och vill komma åt inkorgen så väljer du menyn och klickar på Inkorg.

Frågor till säljaren

Ställ några frågor till säljaren för att avgöra om företaget du är intresserad av är rätt för dig. Du kan till exempel ställa följande frågor:

• Hur mycket tid investerar du i företaget varje vecka?
  • Vilka färdigheter behöver jag för att kunna driva verksamheten?
  • Kan du berätta mer om affärsmodellen?
  • Vilken typ av marknadsföring använder du för att locka kunder?
  • Vad kan jag göra för att förbättra företaget?
  • Vad har företaget för vinstmarginal?
  • Kan du erbjuda support efter att företaget har sålts?
  • Vad ingår i denna transaktion?
  • Hur distribuerar du dina order?
  • Kan jag bekräfta spårningsnumren?

Observera! Utöva inga påtryckningar på säljaren att erbjuda alternativa tjänster, avslöja personlig kontaktinformation eller göra dig till ägaren. Uppmana inte heller säljaren till att använda något annat betalningsflöde för transaktioner än det i det integrerade Escrow.com

Det kan vara bra att fråga om de kan dela lite mer ingående information med dig efter att dina första frågor har besvarats och det känns som att du och köparen har upprättat ett förtroende för varandra. Personalåtkomst kan begäras efter att din betalning är säkrad i Escrow.

Ge säljaren ett erbjudande när du är redo att köpa. Försäljningen kan innefatta viss förhandling, men när ni har kommit överens om ett pris kommer säljaren att skicka en transaktion över Escrow.com där du kan betala säkert och inleda processen med att bli den nya ägaren.

Vad ska jag göra om jag inte får svar från säljaren?

Det kan vara frustrerande att inte höra tillbaka från företagets ägare efter att ha skickat ett meddelande till dem. Även om Exchange inte kan kontakta säljaren för din räkning är det möjligt att säljaren du kontaktade hanterar frågor från andra potentiella köpare eller redan genomför ett erbjudande med en annan köpare.

Vissa säljare kanske får många meddelanden och kan kanske inte besvara varje meddelande. Därför är det viktigt att skicka ett detaljerat, personligt meddelande som sticker ut från mängden.

Leta efter andra företag till salu på Exchange medan du inväntar svar. Nya listningar tillkommer varje dag.

Presentera ett erbjudande för säljaren

Det första steget för att bli ny ägare till ett företag på Exchange är att skicka ett meddelande till en säljare från deras listning. När du har ett svar från säljaren i din köparinkorg kan du skicka ett erbjudande till säljaren genom att klicka på Skapa ett erbjudande. Möjligheten att skapa ett erbjudande kommer bara att vara tillgängligt när säljaren har svarat på ditt första meddelande. Ditt erbjudande måste vara minst 80 % av säljarens listade pris.

Klicka på Lägg till erbjudande och skriv sedan in värdet på ditt erbjudande i USD och klicka sedan på Skicka. Du kan klicka på Ta bort erbjudandet om du inte vill fortsätta. Tänk på att du måste bekräfta att du är finansiellt kapabel att slutföra transaktionen eftersom avbetalningar och delbetalning inte är tillgängliga.

Om du redan har skickat in ett erbjudande men vill avbryta det kan du klicka på Avbryt erbjudandet.

Så snart ditt erbjudande godkänns kommer säljaren att skapa transaktionen för Escrow. Efter det att säljaren skapat Escrow-transaktionen från ditt erbjudande får du ett e-postmeddelande från vår betalningspartner Escrow.com med detaljerna i transaktionen och instruktioner om hur du ska betala säljaren. Därför bör du bara använda Escrow.com för betalningar.

Privata listningar

Alternativet att skapa en privat listning är tillgängligt för företag som når upp till en viss försäljningströskel, och som vill sälja verksamheten samtidigt som de håller information som företagets namn, sociala medier eller URL-adresser privata.

Du kan skicka meddelanden gällande privata listningar för att få mer information om företaget direkt från säljaren.

Sekretessavtal

Att köpa eller sälja ett företag online kräver stort förtroende. Om du säljer ett företag kanske du är orolig över att känsliga uppgifter om ditt företag kan hamna i fel händer. Om du köper ett företag kräver lämplig företagsbesiktning ofta att du sätter dig in i ett företags finansiella situation.

Det är här som sekretessavtalet kommer in. Sekretessavtalet är ett juridiskt verkställbart avtal som kan hjälpa till att säkerställa att konfidentiell information som delas mellan säljare och köpare förblir konfidentiell. Dessa avtal beskriver specifikt vilken information som ska hållas privat under och efter försäljningen.

Sekretessavtalet bör specificera i vilka syften informationen avses att användas och att informationen inte kommer att delas med andra eller användas för egen kommersiell vinning.

När behöver jag ett sekretessavtal?

I många fall måste säljare av större företag dela konfidentiell eller skyddad information med köpare i samband med köparens besiktning. Det är vid denna tidpunkt som säljaren bör påbörja processen med att erhålla ett sekretessavtal , som ska undertecknas av köparen och eventuella övriga parter som skulle kunna ta del av konfidentiell information om företaget.

Varför ska jag underteckna ett sekretessavtal?

Säljaren kommer förmodligen att be dig att skriva under ett sekretessavtal om du menar allvar med att vilja köpa ett storskaligt företag online. Genom att skriva under ett sekretessavtal skapas ett förtroende mellan köpare och säljare och det gör det möjligt för dig att kontrollera den information du behöver för att kunna fatta ett slutgiltigt beslut.