Tips för nya företagsägare

När du har köpt ett företag med Exchange Marketplace är du snart redo att starta. Här är några vidare steg och några tips för att få support, få din verksamhet att växa och göra försäljning.

Kom igång

När du köper ett företag kan du anpassa det hur du vill. Granska butiken och inställningarna och gör uppdateringar där det behövs. Här är några steg som du kan utgå från:

• Logga in på ditt konto och välj en plan. Du uppmanas att välja en plan första gången du loggar in som ny företagsägare.

• Konfigurera betalningar och ange din bankinformation för att få betalt.

• Granska din personal för att ta bort onödig personal. Om säljaren har erbjudit dig support för denna försäljning, kanske du vill behålla personalinloggningen för tillfället.

• Granska din butikskonfigurering, som inkluderar ditt företag, butikshantering och leverans-inställningar.

• Anpassa din webbutik och dina sidor.

• Uppdatera dina policyer.

Marknadsföring av ditt företag

När du är nöjd med din webbutiks utseende och känsla bör du börja tänka på att få företaget att växa. Utveckla en marknadsföringsplan för att marknadsföra ditt företag effektivt.

Eftersom du har tagit över ett befintligt företag kan du börja med att utvärdera det aktuella tillståndet:

• Granska marknadsföringsrapporter och andra rapporter i Shopify för insikter om hur din butik presterar. Granska även butikens Google Analytics om denna funktion har aktiverats tidigare.
  • Gör extra undersökningar, till exempel som att skicka ut en kundundersökning via Shopify Email. Detta kan hjälpa dig att få reda på mer om din nuvarande kundbas.

Ange mål så att du kan analysera effekterna av din marknadsföringsplan. Ett nyinköpt företag kan ha mål såsom:

• Minska de övergivna varukorgarna med 15 % inom 4 månader.
  • Få 100 nya e-postprenumeranter till nästa månad.
  • Öka det genomsnittliga ordervärdet med 20 % inom 8 månader.

Om du har problem med att sätta mål kan du överväga att registrera dig för den kostnadsfria kursen Sätt mål med Daymond John på Shopify Compass.

Få support

Stöd från säljaren

Säljare kan erbjuda personlig support, vilket är en värdefull tillgång. Om ditt inköp innefattar personlig support från säljaren bör du ta chansen att lära dig mer om företaget genom att ställa frågor såsom:

• Vad är varumärkeshistorian, uppdraget och visionen för det här företaget?
  • Kan du berätta om dina köpare?
  • Vad var de största misstagen du gjorde och lärde dig av?
  • Kan du presentera mig för dina leverantörer och andra relevanta kontaktpersoner?
  • Vilka redskap använder du för att driva butiken? Vilka appar rekommenderar du?
  • Hur tänker du kring hur man får företaget att växa och hur man marknadsför företaget?

Support från Shopify

Du kan kontakta Shopify-supporten när som helst för hjälp med att konfigurera din butik eller att få den att växa. Om du vill ha mer support för ditt företag kan du kolla in ytterligare resurser, såsom: