Tips för nya företagsägare

Du är snart redo att lansera ditt företag efter att du har köpt det på Exchange Marketplace. Nedan följer några delar som du kan anpassa och vissa tips för hur du kan utveckla ditt företag och generera försäljning.

Välj en plan

Nu när du är kontoägare är nästa steg att logga in på ditt konto och välja en plan. Du blir ombedd att välja en plan första gången du loggar in som ny företagsägare.

Du kan se prissättningssidan för att läsa om vilka funktioner som ingår i varje Shopify-plan.

Ändra dina företagsinställningar

Har du köpt ett företag som är baserat i USA och vill sälja specifikt i Asien? Vill du debitera kunder i euro? Oavsett vad så är det viktigt att du ändrar dina Shopify-inställningar baserat på var du är verksam och vilka marknader du avser att sälja till.

När du har loggat in på ditt Shopify-administratörskonto ska du gå till Inställningar, klicka på Allmänt och sedan slutföra följande avsnitt: Butiksinformation, Butiksadress, standarder och format och Skatter. Som standard uppdateras dina skatteinställningar automatiskt efter din plats.

Ställ in alternativ för betalningsmetoder och börja ta emot betalningar

Ju fler betalningsalternativ du erbjuder kunden vid utcheckningskassan, desto större är chansen att du säljer.

Gå till Inställningar > Betalningsleverantörer i din Shopify-administrator för att välja dina alternativ. Anslut en betalnings-gateway för att acceptera kreditkort.

Om Shopify Payments är tillgänglig i ditt land klickar du på Slutför kontokonfigurering. Du kanske dessutom vill konfigurera Paypal och andra alternativ baserat på dina kundpreferenser som bl.a. Amazon Pay, kryptovaluta, lay-buy eller kontantbetalning i samband med leverans. Det är upp till dig hur du vill acceptera betalningar i butikens utcheckningskassa.

Dubbelkolla dina leveransinställningar

Leverans är en integrerad del av din försäljning. Se därför över dina leverantörers leveransmetod och -kostnader. Klicka på Inställningar och sedan Leverans från ditt Shopify-administratörskonto och granska inställningarna för dina fraktkostnader. Anpassa dem efter eget tycke. Om du har ett dropshipping-företag och använder Oberlo-appen är det viktigt att du ser över hur det fungerar med leverans och kontrollerar om ditt företag är kvalificerat för ePacket-leverans, en prisvärd leveranstjänst som lovar att leverera dina artiklar inom 7-30 affärsdagar.

Anpassa din webbutik

Detta företag är ditt och du har möjlighet att ändra det hur du vill. Vi kan lära dig hur du gör det på flera olika sätt:

• Delta i eller titta på ett av våra förinspelade webbinarier om hur du konfigurerar din webbutik.
  • Besök vår Youtube-kanal för snabba och enkla instruktioner.
  • Vill du redigera webbdesignen? Välj bland över 170 temamallar från vår theme Store
  • Ladda ned appen Shopify Mobile för att anpassa din webbutik, distribuera order och hantera ditt företag oavsett var du är!

Designa din webbutik med hänsyn till mobilanvändare

Över 64 % av försäljningen under Black Friday/Cyber Monday 2018 skedde via mobila enheter. Innan du lanserar ditt företag bör du förhandsgranska det i mobilläge för att kontrollera att sidan är användarvänlig.

Klicka på Webbutik och sedan på Teman för att förhandsgranska i mobilläge. Klicka sedan på Anpassa och välj mobilikonen på förhandsgranskningsskärmen.

Välj en temadesign som främst är avsett för mobilanvändning eller som är mobilvänligt om du märker att din webbplats inte ser bra ut i mobila enheter.

Skapa standardsidor

Det är viktigt att ha några av de vanligaste standardsidorna, som t.ex. Kontakta oss, Om företaget, Leverans och Vanliga frågor för att besvara några av dina kunders vanligaste frågor och för att skapa förtroende för ditt företag. Använd sidan Om för att berätta historian om ditt varumärke. Om det tar längre än två veckor för din leverantör att leverera din produkt ska du vara ärlig mot kunden och tydligt förklara vilken din förväntade leveranstid är på sidan Leverans, för att förhindra möjlig chargeback. Inkludera en e-postadress under sidan Kontakta oss.

Support från Shopify

Our Support team is available to help you launch your online store. At this time, we have 24/7 live chat and phone support available in English only. We offer 24/7 email support in the following languages:

• Engelska
  • Tyska
  • Franska
  • Italienska
  • Japanska
  • Brasiliansk portugisiska
  • Spanska
  • Holländska
  • Simplified Chinese
  • Traditional Chinese

Here are some other helpful resources:

• Har du en fråga? Besök Shopifys hjälpcenter.
  • Experter och handlare ställer upp frågor och delar med sig av tips i vårt forum.
  • Du kan lära dig mer om att driva ett företag i vår blogg. Vi kan allt om allt från influencer-marknadsföring till lagerhantering.
  • Spana in verktygen och e-häftena i Ecommerce University-guiderna om du är ny inom e-handel.
  • Our business resources offers practical insight for small businesses at any stage.

Marketing your business

När du är nöjd med din webbutik är det dags att börja generera försäljning. Det här avsnittet tillhandahåller en översikt över de vanligaste sätten att komma igång med att bygga en kundbas.

Installera appar

Appar kan göra det enklare att driva ditt företag och öka din försäljning, och det finns flera tusen att välja bland i Shopifys appbutik. Se din app som en virtuell medarbetare.

Kontrollera i appinställningarna att du har lagts till som kontoägaren om appar medföljde i ditt företagsinköp. Om ditt företag använder dropshipping- och print-on-demand-appar bör du ägna lite tid åt att känna av ditt arbetsflöde och säkerställa att din faktureringsinformation i appen är uppdaterad.

Lägg till försäljningskanaler

Se en försäljningskanal som ytterligare en marknadsplats där du kan sälja din produkt. Marknadsföring av dina produkter över flera försäljningskanaler säkerställer att dina kunder har en större chans att hitta ditt företag. När du ansluter försäljningskanaler kan du hantera dina produkter, kunder och order under en och samma plattform. Klicka på Inställningar och välj Försäljningskanaler från ditt Shopify-administratörskonto. Kontrollera att du har valts som kontoägare och har åtkomst till information för att komma åt konton om försäljningskanaler inkluderades i dina inköp. Vill du kunna nå dina kunder offline? Vår POS-app är ett försäljningsställe-system som är avsett för att sälja dina produkter personligen.

Installera Analytics

Google Analytics är ett bra verktyg för att spåra dina webbutiksbesök och se din statistik. Med det här verktyget kan du få mer information om demografi, spåra hur mycket tid besökare ägnar på varje sida av webbplatsen och granska resultatet för en marknadsföringskampanj eller ett erbjudande.

Detsamma gäller för Facebook Pixel. När den här koden läggs till i din webbutik kan den spåra statistik för dina Facebook-annonser, ge värdefull återkoppling om kostnad per annonsutgift och klickfrekvens.

Optimera SEO

SEO (Search Engine Optimization) förbättrar sökmotorsrankning för din webbutik, vilket gör det enklare för kunder att hitta dig när de söker på Google. Ta först fram nyckelord som du tror att din målkund kommer att använda för sin sökning.

Lägg till nyckelord i din webbutik efter att du har valt ut dem. Om du inte har tid till detta kan du använda appar som SEO Doctor eller SEO Manager, som kommer att bedöma och göra dessa ändringar åt dig.

Därefter ska du se till att din webbplatsstruktur är optimerad för sökning. Sista steget är att lämna in din webbplatsöversikt till Google för att den ska kunna indexeras och crawlas. Dessutom har Shopify en checklista för SEO som du kan använda.

Skapa en marknadsföringsplan

Ägna lite tid åt att utveckla en marknadsföringsplan för att få valuta för dina pengar. Ha följande i åtanke när du skapar din plan:

1. Hur skulle du beskriva ditt varumärke? Se ditt varumärke som en person. Vilka ord skulle bäst beskriva dess egenskaper?
  2. Varför bör kunder köpa dina produkter? Fundera över ord som skulle kunna beskriva ditt varumärke i detta meddelande för att skapa ditt värdeförslag. Detta kommer att bidra till att skapa ett konsekvent varumärkesbudskap i alla dina annonser och allt ditt innehåll.
  3. Vilka är dina kunder? Om du förstår dina kunders kön, ålder, plats och livsstil så vet du hur du ska utforma din marknadsföringsaktiviteter och finjustera ditt meddelande.

Marknadsföringsaktiviteter

När du har besvarat de här frågorna så väljer du vilka marknadsföringsaktiviteter som kommer att fungera bäst för ditt varumärke, dina produkter och kunder. De flesta marknadsaktiviteter kan delas in i två kategorier:

Så här kan dina kunder hitta ditt varumärke

Så här kan du nå dina kunder

Om du vill mäta statistik för varje marknadsföringsaktivitet bör du ange några kortsiktiga mål som du kan spåra inom avsnittet analyser och rapporter och informationspanelen för Google Analytics på ditt Shopify-administratörskonto.