Tips för nya företagsägare

Du är snart redo att lansera ditt företag efter att du har köpt det på Exchange Marketplace. Nedan följer några delar som du kan anpassa och vissa tips för hur du kan utveckla ditt företag och generera försäljning.

Välj en plan

Nu när du är butiksägare är nästa steg att logga in på ditt konto och välja en plan. Du blir ombedd att välja en plan första gången du loggar in som ny företagsägare. På prissättningssidan kan du läsa om vad som ingår i varje Shopify-prenumerationsplan.

Shopifys prenumerationsavgifter betalas i förskott och du får en faktura för din plan var 30:e dag. Du får en faktura för din plan omedelbart när du väljer en plan. Du får dina fakturor enligt befintlig faktureringsperiod för butiken. Detta datum kan inte ändras men du kan uppdatera din faktureringsperiod.

Visa din nuvarande faktureringsperiod

Steg:

1. Logga in i din butik som butiksägare.
  2. Klicka på Inställningar > Fakturering i din Shopify-admin
  3. Avsnittet Fakturor innehåller dina start- och slutdatum för din faktureringsperiod.

Ändra dina företagsinställningar

Har du köpt ett företag som är baserat i USA och vill sälja specifikt i Asien? Vill du debitera kunder i euro? Oavsett vad så är det viktigt att du ändrar dina Shopify-inställningar baserat på var du är verksam och vilka marknader du avser att sälja till.

När du har loggat in på ditt Shopify-administratörskonto ska du gå till Inställningar, klicka på Allmänt och sedan slutföra följande avsnitt: Butiksinformation, Butiksadress, standarder och format och Skatter. Som standard uppdateras dina skatteinställningar automatiskt efter din plats.

Ta bort eventuella onödiga personkonton från din butik. Du kan göra detta genom att gå till din Shopify-administratör och sedan klicka på Inställningar > Plan och tillstånd. Om säljaren har erbjudit dig support för denna försäljning kanske du vill behålla deras personalkonto tills det inte längre behövs.

Ställ in alternativ för betalningsmetoder och börja ta emot betalningar

Ju fler betalningsalternativ du erbjuder kunden vid utcheckningskassan, desto större är chansen att du säljer.

Gå till Inställningar > Betalningsleverantörer i din Shopify-administrator för att välja dina alternativ. Anslut en betalnings-gateway för att acceptera kreditkort.

Om Shopify Payments är tillgänglig i ditt land klickar du på Slutför kontokonfiguration. Baserat på dina kunders preferenser kan du också ställa in PayPal och andra alternativ såsom Amazon Pay, kryptovaluta, Lay-Buy eller kontaktbetalning i samband med leverans. Det är upp till dig hur du accepterar betalningar i din webbutiks kassa.

Dubbelkolla dina leveransinställningar

Leverans är en integrerad del av din försäljning. Se därför över dina leverantörers leveransmetod och -kostnader. Klicka på Inställningar och sedan Leverans från ditt Shopify-administratörskonto och granska inställningarna för dina fraktkostnader. Anpassa dem efter eget tycke. Om du har ett dropshipping-företag och använder Oberlo-appen är det viktigt att du ser över hur det fungerar med leverans och kontrollerar om ditt företag är kvalificerat för ePacket-leverans, en prisvärd leveranstjänst som lovar att leverera dina artiklar inom 7-30 affärsdagar.

Anpassa din webbutik

Detta företag är ditt och du har möjlighet att ändra det hur du vill. Vi kan lära dig hur du gör det på flera olika sätt:

• Delta i eller titta på ett av våra förinspelade webbinarier om hur du konfigurerar din webbutik.
  • Besök vår YouTube-kanal för snabba och enkla instruktioner.
  • Vill du redigera webbdesignen? Välj bland över 170 temamallar från vår theme Store
  • Ladda ned appen Shopify Mobile för att anpassa din webbutik, distribuera order och hantera ditt företag oavsett var du är!

Designa din webbutik med hänsyn till mobilanvändare

Innan du öppnar ditt företag bör du förhandsgranska din butik i mobilläge för att verifiera att upplevelsen är positiv för användare på mobila enheter.

Klicka på Webbutik och sedan på Teman för att förhandsgranska i mobilläge. Klicka sedan på Anpassa och välj mobilikonen på förhandsgranskningsskärmen.

Välj en temadesign som främst är avsedd för mobilanvändning eller som är mobilvänlig om du märker att din webbplats inte ser bra ut i mobila enheter.

Skapa standardsidor

Det är viktigt att ha några av de vanligaste standardsidorna, som t.ex. Kontakta oss, Om företaget, Leverans och Vanliga frågor för att besvara några av dina kunders vanligaste frågor och för att skapa förtroende för ditt företag. Använd sidan Om för att berätta historian om ditt varumärke. Om det tar längre än två veckor för din leverantör att leverera din produkt ska du vara ärlig mot kunden och tydligt förklara vilken din förväntade leveranstid är på sidan Leverans, för att förhindra möjlig chargeback. Inkludera en e-postadress under sidan Kontakta oss.

Support från Shopify

Vårt Supportteam finns till hands för att hjälpa dig lansera din online-butik. För tillfället har vi live-chat och telefonsupport dygnet runt, endast på engelska. Vi erbjuder e-postsupport dygnet runt på följande språk:

• Kinesiska (förenklad)
  • Kinesiska (traditionell)
  • Tjeckiska
  • Danska
  • Nederländska
  • Engelska
  • Finska
  • Franska
  • Tyska
  • Italienska
  • Japanska
  • Koreanska
  • Norska
  • Portugisiska (Brasilien)
  • Portugisiska (Portugal)
  • Spanska
  • Svenska
  • Thai
  • Turkiska
  • Vietnamesiska

Här är några andra användbara resurser:

• Har du en fråga? Besök Shopifys hjälpcenter.
  • Experter och handlare ställer upp frågor och delar med sig av tips i vårt forum.
  • Du kan lära dig mer om att driva ett företag i vår blogg. Vi kan allt om allt från influencer-marknadsföring till lagerhantering.
  • Spana in verktygen och e-häftena i Ecommerce University-guiderna om du är ny inom e-handel.
  • Våra affärsresurser erbjuder praktisk inblick för småföretag i alla led.

Marknadsföring av ditt företag

När du är nöjd med din webbutik är det dags att börja generera försäljning. Det här avsnittet tillhandahåller en översikt över de vanligaste sätten att komma igång med att bygga en kundbas.

Installera appar

Appar kan göra det enklare att driva ditt företag och öka din försäljning, och det finns flera tusen att välja bland i Shopify App Store. Se din app som en virtuell medarbetare.

Om appar ingick i ditt företagsköp bör säljaren redan ha överfört inloggningsuppgifterna för apparna till dig. Om ett företag använder Dropshipping och app för beställningstryck bör du ta dig tid att lära dig orderarbetsflödet och verifiera att din faktureringsinformation är uppdaterad i appen.

Du bör även bekanta dig med den möjliga kostnaden för de appar som du har installerat i din butik och de typer av avgifter som kan visas på din faktura.

Lägg till försäljningskanaler

Se en försäljningskanal som ytterligare en marknadsplats där du kan sälja din produkt. Marknadsföring av dina produkter över flera försäljningskanaler säkerställer att dina kunder har en större chans att hitta ditt företag. När du ansluter försäljningskanaler kan du hantera dina produkter, kunder och ordrar från en plattform. Från din Shopify-administratör, klickar du på Inställningar > Försäljningskanaler. Vill du kunna nå dina kunder offline? Vår POS-app är ett point of sale-system som är avsett för att sälja dina produkter personligen.

Installera Analytics

Google Analytics är ett bra verktyg för att spåra dina webbutiksbesök och se din statistik. Med det här verktyget kan du få mer information om demografi, spåra hur mycket tid besökare ägnar på varje sida av webbplatsen och granska resultatet för en marknadsföringskampanj eller ett erbjudande.

När den här koden läggs till i din webbutik, kan Facebook Pixel spåra statistik för dina Facebook-annonser, ge värdefull feedback om kostnad per annonsutgift och klickfrekvens.

Optimera SEO

SEO (Search Engine Optimization) förbättrar sökmotorsrankning för din webbutik, vilket gör det enklare för kunder att hitta dig när de söker på Google. Ta först fram nyckelord som du tror att din målkund kommer att använda för sin sökning.

Lägg till nyckelord i din webbutik efter att du har valt ut dem. Om du inte har tid till detta kan du använda appar som SEO Doctor eller SEO Manager, som kommer att bedöma och göra dessa ändringar åt dig.

Därefter ska du se till att din webbplatsstruktur är optimerad för sökning. Sista steget är att lämna in din webbplatsöversikt till Google för att den ska kunna indexeras och crawlas. Dessutom har Shopify en checklista för SEO som du kan använda.

Skapa en marknadsföringsplan

Ägna lite tid åt att utveckla en marknadsföringsplan för att få valuta för dina pengar. Ha följande i åtanke när du skapar din plan:

1. Hur skulle du beskriva ditt varumärke? Se ditt varumärke som en person. Vilka ord skulle bäst beskriva dess egenskaper?
  2. Varför bör kunder köpa dina produkter? Fundera över ord som skulle kunna beskriva ditt varumärke i detta meddelande för att skapa ditt värdeförslag. Detta kommer att bidra till att skapa ett konsekvent varumärkesbudskap i alla dina annonser och allt ditt innehåll.
  3. Vilka är dina kunder? Om du förstår dina kunders kön, ålder, plats och livsstil så vet du hur du ska utforma din marknadsföringsaktiviteter och finjustera ditt meddelande.

Marknadsföringsaktiviteter

När du har besvarat de här frågorna så väljer du vilka marknadsföringsaktiviteter som kommer att fungera bäst för ditt varumärke, dina produkter och kunder. De flesta marknadsaktiviteter kan delas in i två kategorier:

Så här kan dina kunder hitta ditt varumärke

Så här kan du nå dina kunder

Om du vill mäta statistik för varje marknadsföringsaktivitet bör du ange några kortsiktiga mål som du kan spåra inom avsnittet analyser och rapporter och informationspanelen för Google Analytics på ditt Shopify-administratörskonto.