Bästa praxis för Exchange-listning

Att skapa en listning är precis som att skapa en beskrivning för dina produkter. Det är viktigt att skapa en listning för ditt företag som väcker köparnas intresse och hjälper till att besvara deras frågor. Dina listningar är i slutändan det som avgör om någon som funderar på att köpa ett företag besluta sig för att kontakta dig och lämna ett erbjudande.

Ofta har personer som vill köpa ett företag en specifik uppfattning om vad de vill ha, så att skapa en detaljerad och genomtänkt Beskrivning av ditt företag hjälper dem att snabbt avgöra om ditt företag är rätt för dem.

Ju mer information du inkluderar, desto större chanser har du att snabbt hitta en köpare av hög kvalitet.

Listningar som intresserar flest personer

På Exchange har du en bättre chans att sälja en listning som har en detaljerad och tydlig beskrivning. Vi rekommenderar att du försöker att inkludera minst 1 000 ord i listningens beskrivning.

Allvarliga köpare söker seriösa säljare, så en professionell listning som är skriven noggrant presterar bättre än en listning med saknad information.

Om ditt Shopify-företag innehåller en anpassad domän, sociala medier-konton och en e-postlista är det mer troligt att du snabbt hittar någon som ska köpa ditt företag.

Du bör dessutom bifoga skärmbilder till din listning. Du kan som mest ladda upp tio bilder.

Obs! Om du har en privat listning döljs skärmdumparna av prestandabevis.

Det här ska du inkludera i din listning

Vet du inte vad du ska ta med i din beskrivning? Här är några idéer på viktig information som du kan inkludera:

• Historien bakom ditt företag. Varför bestämde du dig för att starta företaget och hur länge har det varit aktivt?
  • Vilket arbete har du redan lagt ned på att bygga upp ditt företag?
  • Vad ingår i försäljningen? Bortsett från själva företaget finns det några sociala medier, lager eller domäner som ingår?
  • Beskriv affärsmodellen. Använder du dropship eller har du ditt eget lager? Köpare vill förstå hur de kan tjäna pengar på din verksamhet.
  • Vad är din genomsnittliga vinst per månad? Vad är dina totala vinstmarginaler?
  • Säljer du en e-postlista?
  • Beskriv din relation till dina leverantörer.
  • Vilken månatlig Shopify-plan använder ditt företag?
  • Vad har du gjort för att locka kunder? Här kan du beskriva företagets marknadsföringsstrategier såsom reklamkampanjer, relationer med Influencers på sociala medier eller kampanjer som är framgångsrika via e-post.
  • Vad har du för kostnader för kundförvärv? Här kan du förklara vad det kostar att generera försäljning.
  • Har du återkommande kunder? Företag med lojala kunder är attraktiva för köpare som vill komma igång omedelbart.
  • Varför handlar det om att du ska köpa företaget? Detta hjälper köpare att förstå dig och hjälper dem att lita på om ditt företag är en bra investering.
  • Hur skulle du utveckla företaget under de kommande fem åren?
  • Finns det några specifika färdigheter eller kunskaper som den nya ägaren ska ha?
  • Har du några månatliga utgifter för mjukvara?

Observera: Ange inte din kontaktinformation i listningen. Detta kan leda till ett permanent förbud från att använda Exchange. All kommunikation måste ske inom Exchanges meddelandesystem.

Lägga till resultatbevis till din listning

Det enklaste sättet att snabbt hitta en köpare på Exchange är att skapa en listning som sticker ut. En viktig del av din listning är de foton som du kan ladda upp till avsnittet för resultatbevis (Proof of Performance). Ta alltid bort personlig eller ekonomisk information som kan synas i en skärmbild innan du laddar upp den.

Ditt resultatbevis hjälper inte bara dina listningar att sticka ut utan ger också köpare den information som är viktigast för dem i korthet.

Det här kan du bifoga som resultatbevis

Personer som laddar upp minst tre bilder till sin listning har en mycket större chans att få kontakter från köpare. Undvik att inkludera skärmbilder som innehåller kunddata såsom e-post, namn och telefonnummer. Om du behöver hjälp med att bestämma vilken typ av bilder du bör ladda upp så rekommenderar vi att du lägger till det.

1. En skärmbild av din Facebook ads manager.

Köpare vill veta mer om dina annonsutgifter, antalet kampanjer du kör, omvandlingsfrekvens, kostnad per klick och så vidare. Facebooks Ad Manager ger en bra inblick i hur ditt företag presterar. Om du laddar upp ett foto av denna statistik blir det ett utmärkt komplement till de intäktsuppgifter som automatiskt läggs till i din listning.

2. Rapporter från Google Analytics.

Har du en intressant Google Analytics-rapport som du vill visa i din listning? Ta en skärmdump och ladda upp den till din listning i Proof of Performance. Några exempel på rapporter som köpare kommer att tycka är värdefulla innan de bestämmer sig för att kontakta dig är: dina köptrattar, omvandlingsfrekvens och trafik över tiden. Om du laddar upp information från Google Analytics kan du verifiera företagets resultat för en köpare.

3. Rapporter från Shopify.

Det finns många värdefulla rapporter i fliken analysverktyg i din Shopify admin. Även om Exchange automatiskt hämtar företagets intäkter och trafikinformation, finns det andra rapporter som gör att din listning verkar mycket mer tilltalande för köpare. Rapporter som kan vara användbara inkluderar genomsnittliga ordervärden, priser för återvändande kunder, konverteringsfrekvens, rapporten över totalt antal order och övriga rapporter som du anser kan göra din listning sticka ut.

4. Insikter i sociala medier.

Både Instagram och Facebook har lättåtkomliga rapporter som visar värdefull information om dina följare. Du kan ladda upp en skärmbild av din interaktionen på dina sociala sidor, demografi för dina följare och räckvidden för ditt innehåll på sociala medier.

5. Övriga inslag.

Skapa en listning som visar företagets bästa sida samtidigt som du delar uppriktig information som köpare behöver för att kunna fatta ett beslut om att köpa. Om du har några andra tillgångar som du vill visa i din listning kan du ladda upp dem till avsnittet Proof of Performance. Några möjligheter är:

• Skärmdumpar av positiva kundrecensioner
  • Omnämnanden i bloggar eller från influencers i sociala medier
  • Bilder som föreställer dina produkter i medier eller tidskrifter
  • Ett foto på ditt lager eller dina verksamhetsplatser

Vet du inte hur man skapar en skärmbild?

Exchange genererar automatiskt en skärmdump av din webbutik åt dig. Om du uppdaterar webbutikens tema efter att den automatiska skärmdumpen har tagits måste du skicka ett e-postmeddelande till exchange-support@shopify.com. Shopify kan generera en ny skärmdump och ladda upp den för dig. Du kan begära att den genererade skärmdumpen ska uppdateras men den kan inte tas bort helt.

För att lägga till bilder i Proof of Performance måste du ta en skärmdump. Du kan göra detta genom att antingen trycka på Skfit-Command-4 på Mac-datorer eller Alt-Print Screen i Windows.

Beräkning av din genomsnittliga månadsvinst

I Exchange visas automatiskt företagets intäkter, men det är upp till dig som säljare som handlar med företaget att låta köpare veta vilken din totala vinst är efter utgifter. Shopify beräknar inte dina kostnader åt dig, så det är en bra idé att ta dig tid att noggrant beräkna alla kostnader som krävs för att driva företaget i din listning. Detta hjälper köpare att se att du är en trovärdig säljare som är redo att lämna sin verksamhet över till rätt köpare.

Du måste lägga till dina månadsutgifter för att kunna börja. Din vinst är din totala intäkter minus utgifter. När du beräknar dina utgifter, är några av de saker du behöver ta hänsyn till:

• Priset på din månadsplan hos Shopify
  • Den totala kostnaden för återkommande avgifter för appar som ditt företag använder
  • Totalsumman du spenderar på reklam varje månad
  • Din totala kostnad för sålda varor den genomsnittliga månaden
  • Det belopp du betalar till frilansare eller anställda

Lägg ihop totalkostnaden för dessa utgifter och dra av den från din totala intäkter för att få fram ditt vinstbelopp.

Kom ihåg att din genomsnittliga månadsvinst visas i din listning för att ge köparna en ungefärlig uppfattning om hur mycket det kostar att driva ditt företag och hur mycket de kan göra själva. Att inkludera denna information i din listning förbättrar avsevärt dina chanser att hitta en kvalitetköpare.

Eftersom detta nummer endast är ett medelvärde bör du även beredd på att köpare kan vilja ha mer detaljerad information om dina månatliga utgifter. Det är alltid en bra idé att förbereda sig på detta genom att generera en resultaträkning. För mer information, se Resultaträkning.

Genomsnittlig vinstmarginal

För att ge köpare en bättre uppfattning om företagets potential bör du ha med din genomsnittliga vinstmarginal i din listning. Det här är den procentandel av vinsten som du gör efter att alla dina utgifter har dragits av från dina totala intäkter.

Vinstmarginalen visas i din listning som en procentandel. Även om merparten av företagets vinstmarginaler varierar från månader till månad och produkt till produkt bör du ge köparna en uppfattning om din totala vinstmarginal i genomsnitt.

Beräkna din vinst för att beräkna dina vinstmarginaler (den försäljning du gjort minus alla pengar du har spenderat genom att driva butiken) och dividera den med det totala belopp du gör genom försäljning. När du har det multiplicerar du det numret med 100 för att få procentsatsen.

Resultaträkningar

Resultaträkningar (P & L, resultaträkning eller resultaträkning) är en sammanställning av företagets totala vinster och utgifter för en viss tidsperiod. Detta utdrag ger dig vinst eller nettoförlust för ditt företag på nedersta raden. Det är viktigt att låta potentiella köpare veta om ditt företag är lönsamt, och visa dem hur lönsamt det än är. Resultaträkningen är det enklaste sättet för någon som är intresserad av att köpa ditt företag att snabbt förstå detta.

Generera en resultaträkning

Du kan enkelt exportera och ladda upp din resultaträkning till din listning med hjälp av ett bokföringsprogram.

Både QuickBooks och Xero integreras med Shopify, vilket låter dig snabbt beräkna företagets vinst och generera ett P & L-utdrag. Här är några anvisningar om hur du gör:

Exportera en resultaträkning från QuickBooks

Om du använder QuickBooks Integrated appen för Shopify kan du snabbt exportera ett vinst-och förlusträkning från ditt QBO konto.

Från ditt QuickBooks onlinekonto klickar du på fliken rapporter och klickar sedan på länken vinst och förlust i dina företagsöversiktsrapporter. Då öppnas din vinst-och förlustrapport.

Inuti vinst-och förlustrapporten finns det alternativ för att filtrera rapporten efter specifika datum. Eftersom Exchange visar företagets intäkter i din listning rekommenderar vi att du exporterar en rapport som visar din vinst och förlust av företagets livstid.

Exportera din vinst-och förlust-kontoutdrag som en PDF-fil så att den kan laddas upp till avsnittet finansiella dokument i din utbyteslista.

Generera en resultaträkning från Xero

Om du har använt appen Xero i Shopify för att integrera dina ordrar med Xero Accounting Software, kan du snabbt exportera en vinst-och förlustrapport från Xero.

Klicka först på vinst och förlust från rullgardinsmenyn rapporter i huvudmenyn på din Xero kontrollpanel. Välj den tidsram för vilken du vill att din resultaträkning ska rapportera. Eftersom Exchange visar företagets intäkter i din listning rekommenderar vi att du genererar en rapport över dina vinster och förluster från början av ditt företags livstid.

I rapporten ser du alternativet för att exportera den. Exportera rapporten som en PDF-fil och ladda upp den till avsnittet finansiella dokument i din listning.

Förstå företagets intäktsdata

Uppgifterna som visas hämtas endast från hela månadsperioder. Rapporten uppdateras automatiskt den andra dagen varje månad för att visa föregående månads data. Om ditt företag gör försäljning medan den är listad på Exchange kommer informationen inte visas som intäkt i din listning förrän början av nästkommande månad.

Om du upptäcker att intäkterna från din listning inte överensstämmer med övriga rapporter kan det bero på att intäkterna uppdateras i början av varje månad. Om du lägger ut ditt företag till försäljning halvvägs in i en månad kommer inte din försäljning från den månaden att rapporteras förrän nästkommande månad. Försäljning som beräknas inkluderar endast den information som är tillgänglig för och kan verifieras av Shopify. Verifierad försäljning är ordrar som görs via Shopify och som Exchange kan verifiera.

Verifierad försäljning omfattar försäljning som gjorts i din webbutik, köpknappen, Shopify POS, Amazons försäljningskanal och Facebook Shop. Om du har frågor om dina intäkter och om du kan verifiera din försäljning kan du skicka ett e-postmeddelande till exchange-support@shopify.com.

Till Exchange läggs också intäktsdata från försäljning som gjorts via vissa tredjepartsappar. Till skillnad från försäljningen som verifieras genom kanalerna som listas ovan kan Exchange inte garantera att intäkterna som genereras via dessa appar är korrekta eftersom de är beroende av tredjepartsapplikationer byggda utanför Shopify. De verifierbara apparna är:

• OneClickUpsell
  • ReCharge Recurring Billing & Subscriptions
  • Recurring Orders & Subscription Box App by Bold
  • CartHook Checkout
  • eBay LINK
  • inkFrog Open
  • Codisto LINQ
  • Edit Order by Cleverific

Utöver de kanaler och appar som listas här kan försäljning som genererats från ett kassasystem med en värd utanför Shopify inte verifieras.

Försäljnings data på listor kan inte ändras. Vi rekommenderar att du inkluderar information om tredjepartsförsäljning i beskrivningen av din listning och laddar upp skärmbilder som kan validera denna försäljning.

Tips! Dela din listning på sociala medier för att förbättra listningens synlighet samt öka trafiken till din listning och sannolikheten för en snabb försäljning.