Frysta Shopify-butiker

Om du har missat att betala räkningen för din Shopify-prenumeration eller om en betalning misslyckas flera gånger, kommer din butik att frysas tills du betalar din faktura till Shopify. Din butik fryses först på fakturans förfallodag. Om din butik är fryst kan du inte komma åt din Shopify-admin och kunder kan inte se din butik.

En betalning kan misslyckas av några av följande skäl:

• Kreditkortet som du har registrerat har gått ut.
  • Ditt konto har ingen arkiverad betalningsmetod.
  • Din betalningsmetod har otillräckliga medel.
  • Du använder inte ett giltigt kreditkort från Mastercard, Visa eller American Express för att betala dina Shopify-fakturor.
  • Ditt kontokort tillåter inte återkommande betalningar i USD.

Se Hantera fakturering för mer information.

Om din butik har frysts måste du återaktivera den för att komma åt din konto- eller butiksinformation, börja sälja igen, överföra din domän med mera.

Återaktivera din frysta Shopify-butik

Om du vill återaktivera eller öppna din butik igen måste du betala eventuella utestående avgifter. Du måste även betala övriga utestående avgifter som uppstått under tiden som betalningen missades och när din butik frystes. Dessa avgifter kan till exempel vara:

• appavgifter
  • transaktionsavgifter
  • leveranskostnader

Om du återaktiverar din butik mer än 30 dagar efter att din senaste faktura utfärdades måste du också välja en plan och betala för den kommande prenumerationsperioden. Kontakta Shopify-supporten om du inte kan logga in för att återaktivera din butik.

Återaktivera din frysta Shopify-butik

1. Logga in i din butik som butiksägare.
  2. Betala det utestående saldot på ditt konto. Om du har flera utestående fakturor uppmanas du att betala varje faktura helt för att återaktivera din butik. Om du vill ladda ner dina fakturor kan du exportera din faktureringshistorik.
  3. Gör följande om du återaktiverar din butik mer än 30 dagar efter att din senaste faktura utfärdades:
    1. Välj en ny plan.
    2. Betala för den kommande prenumerationsperioden.