Vanliga frågor om fakturering

Hitta svar på några vanliga frågor om Shopify-fakturor.

Vilka betalningsmetoder accepteras för min Shopify-faktura?

Du kan betala dina Shopify-fakturor (engångsavgift eller återkommande) genom att använda följande betalningsmetoder:

• ett giltigt kontokort från Mastercard, Visa eller American Express
  • ett betalkort som är samvarumärkt med Mastercard, Visa eller American Express
  • Shopify Balance i vissa regioner
  • PayPal i vissa regioner
  • SEPA-direktdebitering i vissa regioner

Om du befinner dig i USA och du använder Shopify Plus-planen kan du använda en verifierad bank.

De flesta av de avgifter som Shopify debiterar är återkommande betalningar. Återkommande betalningar sker under en regelbunden cykel. Dessa faktureringscykler varierar och synkroniseras inte, om du till exempel inte påbörjar en plan med 30-dagars fakturering och installerar alla dina appar på samma dag.

Se Betalningsmetoder för dina Shopify-fakturor för mer information.

Varför avvisades min betalningsmetod?

Kontrollera följande möjligheter:

• Din betalningsmetod kan avvisas om du inte använder ett giltigt kreditkort från Mastercard, Visa eller American Express för att betala dina Shopify-fakturor.
  • Om du använder ett betalkort måste det vara samvarumärkt med Mastercard, Visa eller American Express. Du kan inte använda betalkort som inte är samvarumärkta.
  • Ditt kontokort måste tillåta återkommande betalningar i USD eller i en lokal valuta som stöds.
  • Om du faktureras i USD och inte befinner dig i USA måste ditt kreditkort vara aktiverat internationellt.

Läs mer om betalningsmetoder.

Vad ska jag göra om min betalningsmetod avvisas?

Vänligen kontakta din bank och be om hjälp om din betalningsmetod avvisas och du använder ett giltigt kreditkort från Mastercard, Visa eller American Express.

Vad ska jag göra om min fakturabetalning misslyckas?

Om din fakturabetalning misslyckas kan du prova det igen genom att gå till sidan Faktureringsinställningar och klicka på Betala fakturan. Om du behöver uppdatera din betalningsmetod kan du göra det från sidan Faktureringsinställningar. Om du fortfarande har problem med att behandla betalningen ska du kontakta din bank för att få hjälp.

Hur debiteras jag om jag väljer en prenumerationsplan hos Shopify under min testperiod?

Om du väljer en plan under din kostnadsfria testperiod så får du din första faktura den dag som din kostnadsfria testperiod utlöper. Om din kostnadsfria testperiod redan har löpt ut så kommer du att få din första faktura den dag som du väljer en Shopify-prenumerationsplan. Betalningen sker automatiskt, och du behöver inte göra någonting efter att du har valt din plan. Avgifter i Shopify-fakturor visas på ditt kreditkortsutdrag som: Shopify * <bill number>.

Hur kan jag visa eller exportera alla mina faktureringsavgifter?

Om du vill se alla avgifter inom de senaste 90 dagarna kan du se alla avgifter inom en viss tidsram med hjälp av avsnittet Kontoutdrag för avgifter i dina Faktureringsinställningar.Om du vill visa data som är äldre än de senaste 90 dagarna kan du exportera din faktureringshistorik.

Hur får jag en återbetalning för mina faktureringsavgifter för Shopify?

Shopify tillhandahåller inte återbetalningar för planer. Se Shopifys användarvillkor för mer information. Kontakta Shopify-supporten för att lösa eventuella faktureringsfel.

Om du behöver en återbetalning av en avgift från en app som du har köpt från Shopify App Store kan du kontakta apputvecklaren direkt.

Varför blir jag ombedd att godkänna min betalning?

Du kommer bli ombedd att godkänna din betalning när det begärs av din bank. Då och då kan din bank kräva ytterligare tillstånd för att behandla betalningen av din Shopify-faktura. När detta inträffar får du ett meddelande från din bank som begär godkännande för betalningen, inklusive en länk till fakturan som behöver godkännande. För att slutföra godkännandet kan du omdirigeras till en sida utanför Shopify.

Kan jag få kredit på min Shopify-faktura för att hänvisa andra handlare till plattformen?

Hänvisningar och hänvisningsprogram för handlare har avbrutits. Om du pausar eller avbryter ditt konto löper befintliga hänvisningskrediter ut efter 6 månader. Se Shopifys policy för handlarhänvisningsprogram för mer information.