Pausa eller stäng din butik

Om du är kontoägaren kan du pausa din butik tillfälligt eller stänga den permanent från Kontosidan på ditt administratörskonto. Du måste kontakta alla tredjepartsleverantörer som din butik använder för att säkerställa att din butik verkligen pausas eller upphör.

Observera: Du måste stänga din butik manuellt om du vill avbryta ditt Shopify-konto. Shopify-supporten kan inte stänga din butik åt dig.

Du måste betala alla obetalda avgifter innan du kan pausa eller stänga din butik. Du kommer inte att ta emot någon räkning efter att du har stängt din butik, om det inte finns några betalningskrav för ditt konto. Du hittar mer information om din faktura under Visa din Shopify-faktura.

Utöver att pausa din Shopify-butik behöver du dessutom avinstallera appar individuellt för att inte längre bli debiterad för app-avgifter.

Du behöver inte vidta några åtgärder för att avsluta ditt konto om du har en gratis testversion och inte har hunnit välja en prissättningsplan. Din kostnadsfria provperiod kommer inte att förlängas genom att du pausar din butik. Du behöver välja en betalplan för att din butik ska fortsätta vara tillgänglig om du aktiverar ditt konto igen efter att din kostnadsfria provperiod löper ut.

Kontakta supporten om du vill ha hjälp med att pausa eller stänga din butik.

Pausa din Shopify-butik

Det kommer inte längre att vara möjligt att handla i din butik om du pausar den, men den kommer fortfarande att finnas tillgänglig för en sänkt kostnad på 135 SEK/månad. Det innebär att kunder kan se dina produkter men inte kan köpa dem. Du kan också komma åt ditt Shopify-administratörskonto och ändra dina produkter vid behov.

Varning! Avinstallera tredjepartsappar som löpande tar ut avgifter för att undvika att debiteras för dessa appar efter att du har pausat butiken.

Om du vill börja sälja produkter igen kan du när som helst återuppta din butik genom att välja en ny Shopify-plan.

Steg:

  1. Logga in som kontoägare.
  1. I avsnittet Butiksstatus klickar du på Pausa butik.

  2. Klicka på Pausa butik efter att du har godkänt villkoren och avgifterna.

Din butik kommer att pausas och drivas till en sänkt kostnad. Du kan aktivera din butik igen när du är redo att börja sälja produkter igen.

Användning av en pausad butik

Efter att du har pausat din butik kommer kunder fortfarande att kunna se dina produkter, men de kommer inte att kunna köpa dem. Du kan anpassa ditt tema för att dölja dina produktpriser och dölja knappen Lägg i varukorgen så att kunder inte har alternativet att köpa någonting medan din butik är pausad.

Du kan lösenordsskydda din webbutik om du inte vill visa dina produkter medan din butik är pausad. PÅ det sättet kommer kunderna inte att kunna se dina produkter medan din butik är pausad. Du kan anpassa din lösenordssida och skriva ett meddelande som dina kunder kan se medan din butik är pausad. Detta kan vara användbart om din butik endast är öppen under vissa säsonger eller under en viss tid.

Alla dina appar förbli aktiva efter att du har pausat din butik. Du måste avbryta dina appar individuellt om du vill pausa dem.

Du kan göra följande medan din butik är pausad:

  • Komma åt din Shopify-administrator.
  • Få åtkomst till grundläggande rapporter om webbplatsens resultat.
  • Se din webbutik.
  • Acceptera manuella betalningar genom att använda orderutkast.

Du kommer inte att kunna hantera webbutikens kassa, försäljningsställe, rabatter, återställning av övergivna kassor, presentkort och integrering via sociala medier, t.ex. publicering av nya produkter på Facebook och Pinterest.

Återaktivera din Shopify-butik

Du kan aktivera din butik när du är redo att börja sälja produkter igen.

Steg:

  1. Logga in som kontoägare.

  2. Gå till Inställningar > Konto från ditt adminkonto.

  3. Klicka på Jämför planer.

  4. Välj en prissättningsplan från de tillgängliga alternativen. Du kommer inte automatiskt att återgå till den plan som du hade innan du pausade din butik.

Din butik kommer att aktiveras igen efter att du har valt en Shopify-plan.

Du kan ta bort webbutikens lösenord om du har haft den lösenordsskyddad under tiden som den var pausad.

Stäng din Shopify-butik

Du kan när som helst stänga din webbutik om du inte längre vill använda den. Till skillnad från när du pausar butiken kommer du inte att ha åtkomst till ditt Shopify-administratörskonto om du stänger den. Om du vill logga in igen måste du ange dina kreditkortsuppgifter och återaktivera din butik.

Du kan inte skapa en ny webbutik med samma butiksnamn eller .myshopify-URL om du stänger din butik.

Observera! Du måste stänga din butik manuellt. Shopify-supporten kan inte stänga din butik åt dig.

Innan du stänger butiken

Avbryt eventuella tredjepartsappar utanför Shopify som har din betalningsinformation för att inte längre bli debiterad av ett externt företag efter att du har stängt din butik.

Om du har en anpassad domän som du har köpt via Shopify kan du föra över den till en annan leverantör.

Om du har en anpassad domän som du har köpt via en tredje part kan du ta bort den från din butik via administratörskontot. Det är möjligt att du inte kan använda domänen för en annan webbplats om du inte tar bort den från din Shopify-butik innan du stänger den.

Om du planerar att stänga din butik och flytta din domän till en ny plattform bör du vara medveten om att Shopifys HTTP Strict Transfer Security (HSTS) fortsätter gälla på din domän i 90 dagar efter det att du stängt din butik, för att säkerställa säkerheten för din och dina kunders information.

Observera! Om din prenumeration av Shopify faktureras av en återförsäljare ska du välja att Byta typ av plan i avsnittet KontoöversiktKontosidan för att logga in på ditt återförsäljarkonto och avbryta din butik.

Steg:

  1. Logga in som kontoägare.
  1. I avsnittet Butiksstatus klickar du på Sälj eller stäng butik.

  2. Klicka på Stäng butik.

  3. Ange ditt lösenord för att fortsätta.

  4. Du kan kontakta Shopify för att se om vi kan hjälpa dig. Välj en orsak från rullgardinsmenyn och klicka sedan på Stäng butik om du är säker på att du vill stänga din butik.

För att bekräfta att din butik är stängd kan du gå till butikens URL och kontrollera att din butik inte längre visas.

Om du väljer att öppna din butik igen inom 30 dagar efter stängning garanterar Shopify att alla butikens uppgifter och konfigurationsinformation kommer att finnas bevarade. Shopify kan inte garantera att data sparas i mer än 30 dagar efter stängning av din butik.

Upphäv paus av din Shopify-butik

Om du har missat att betala en räkning eller om en betalning misslyckas tre gånger så kommer din butik att frysas tills du betalar räkningen till Shopify. Din butik fryses inte förrän fakturans förfallodag inträffar.

Shopify-räkningar i tidszonen UTC. Om kreditkortsbetalningen misslyckas vid det tredje och sista försöket fryses butiken automatiskt klockan 12:00 UTC på fakturans förfallodag. Om din lokala tidszon ligger efter UTC-tidszonen, t.ex. i Nordamerika, fryses din butik en dag tidigare. Betala din räkning för att upphäva frysningen av din butik.

Steg:

  1. Logga in som kontoägare.

  2. Betala det utestående saldot på ditt konto.

Om du har flera obetalda räkningar kommer du att bli ombedd att betala varje faktura helt för att kunna upphäva pausen av din butik.

Är du redo att börja sälja med Shopify?

Prova gratis