Pausa eller stäng din butik

Om du är butiksägare och din butik är berättigad till en paus kan du använda din Shopify-administratör för att tillfälligt pausa din butik eller stänga din butik helt.

Du kan pausa din butik på följande sätt:

Obs! För att få pausa butiken kan du använda antingen Pause eller Pause and Build. Butiken behöver ha en betalningsplan under minst 60 dagar efter den kostnadsfria test-perioden. Om din butik inte lever upp till detta kan du inte pausa butiken.

Du kan stänga butiken på följande sätt:

Du behöver inte vidta några åtgärder för att avsluta ditt konto om du har en gratis testversion och du inte har valt en prissättningsplan. Du kan inte pausa din butik om du har den gratis testversionen.

Observera: se till att du granskar och förstår användarvillkoren innan du pausar eller stänger din butik.

Kontakta Shopify-supporten om du vill ha hjälp att pausa eller stänga din butik.

Bestäm vilken pausplan som är rätt för dig

Inte tillgängligt för: Shopify Plus

Varning! Om du har fått finansiering via Shopify Capital kommer ditt återstående Capital-förskott påverkas om du pausar din butik genom att använda någon pausplan. Kontakta Shopifys support för mer information.

Det finns två sätt att pausa din butik. Välj rätt plan för dig utifrån dina behov.

Pausa och skapa plan

Paus- och byggplanen gör att du kan pausa ditt skyltfönster och fortsätta att arbeta med din butik med en reducerad prenumerationsavgift. Du kan få tillgång till din Shopify-administratör för att optimera din butik och redigera dina produkter, men din kassa är inaktiverad. Det innebär att dina kunder kan besöka din butik och bläddra bland dina produkter, men de kan inte köpa dina produkter.

Paus- och byggplanen kan vara ett bra val för dig om din butik till exempel är säsongsbetonad eller om den bara är öppen under en viss tidsperiod.

Du kan bara välja pausa och build plan om din butik har haft en betalplan i minst 60 dagar efter utgången av din kostnadsfria provperiod.

Pausa plan

Pausplanen låter dig pausa din butik i tre månader utan att betala prenumerationsavgift. Medan du är pausad kan du lämna din butik helt och fokusera på andra prioriteringar.

Till skillnad från Paus- och byggplanen kan du inte komma åt din Shopify-administratör, arbeta med din butik eller sälja till kunder medan du använder Pausplanen.

Besökare i din butik kommer att se ett meddelande som säger att din butik är tillfälligt stängd. Du kan samla in besökares e-postadresser så att du kan meddela dina besökare när du öppnar din butik igen och för framtida kommunikation.

Du kan återuppta din butik när som helst inom de tre månaderna genom att logga in och välja en ny plan. Om du bestämmer dig för att inte återuppta din butik inom tre månader uppgraderas du dock till Paus- och byggplanen som har den reducerade prenumerationsavgiften. När du har uppgraderats är ditt skyltfönster fortfarande stängt för dina kunder, men du kan komma åt din Shopify-administratör och arbeta i din butik för att göra den klar så att du ska kunna börja sälja igen.

Du kan endast välja Paus-planen om din butik har haft en betald plan under de senaste 60 dagarna efter utgången av din gratis testversion.

Pausa din butik och fortsätt arbeta med den

Obs: För att vara berättigad till Pause and Build-planen måste butiken ha en betald plan under minst 60 dagar efter den kostnadsfria testperioden. Om din butik inte lever upp till detta kan du inte pausa butiken.

När du använder Paus- och byggplanen fortsätter din butik att köras med en reducerad kostnad på 9 USD per månad. Du kan få tillgång till din Shopify-administratör och redigera dina produkter när du behöver, men din kassa är inaktiverad. Det innebär att kunder kan se dina produkter, men de kan inte köpa dem.

Du kan göra följande medan du använder Paus- och byggplanen:

• Komma åt din Shopify-administrator.
  • Få åtkomst till grundläggande rapporter om webbplatsens resultat.
  • Se din webbutik.
  • Acceptera manuella betalningar genom att använda orderutkast.

Du kan dock inte använda din webbutiks onlinekassa, POS, rabatter, återhämtning vid övergiven utcheckning, presentkort och integrationer från tredje part, såsom att publicera dina produkter på Facebook och Google.

Steg:

Din butik kommer att pausas och drivas med en lägre prenumerationsavgift. Om du vill börja sälja produkter igen kan du när som helst återuppta din butik genom att välja en ny plan.

Arbeta med din butik när du är i Paus- och byggplanen

Medan du är på planen Pause and Build kan kunderna fortfarande se dina produkter men de kan inte köpa dem. För att förbättra din kundupplevelse kan du anpassa ditt tema för att dölja dina produktpriser och dölja Lägg till i varukorg-knapparna så att kunder inte försöker att köpa något medan din butik är pausad.

Du kan lösenordsskydda din webbutik om du inte vill visa dina produkter medan din butik är pausad. PÅ det sättet kommer kunderna inte att kunna se dina produkter medan din butik är pausad. Du kan anpassa din lösenordssida och skriva ett meddelande som dina kunder kan se medan din butik är pausad.

Alla dina appar förblir aktiva efter att du har pausat din butik. Du måste avbryta dina appar individuellt om du vill pausa dem.

Öppna din butik igen efter att du har Pausat och byggt

När du är redo att öppna din butik igen, logga in och välj sedan en ny plan som passar bäst för dig.

Steg:

1. Logga in som butiksägaren.

2. Klicka på Inställningar och sedan på Plan och behörigheter i din Shopify-admin.

3. I avsnittet Planinformation, klicka på Välj en plan.

4. Välj en prissättningsplan från de tillgängliga alternativen.

När du har valt en plan kan du påbörja försäljningen igen.

Du kan ta bort webbutikens lösenord om du har haft den lösenordsskyddad under tiden som den var pausad.

Pausa din butik helt och lämna den

Observera: För att kunna pausa planen behöver du ha en betald plan för din butik och det måste ha gått minst 60 dagar sedan du hade den gratis testversionen. Om din butik inte lever upp till detta kan du inte pausa butiken.

Om du är en aktiv handlare kan du använda pausplanen för att pausa butiken helt och lämna den. I det här fallet pausas din butik i upp till tre månader utan att du debiteras för din prenumeration. Du kan återuppta din butik när som helst under de tre månaderna. Om du inte återupptar din butik igen efter tre månader uppgraderas du till paus- och byggplanen som kostar 9 USD per månad.

Du kan inte komma åt din Shopify-administratör, arbeta med din butik eller sälja till kunder medan du har Pausplanen.

Överväg att skapa en lösenordssida innan du börjar för att berätta för dina besökare att du snart är tillbaka. DU kommer inte kunna komma åt eller redigera din lösenordssida medan butiken är pausad.

Steg:

Din butik är pausad.

Öppna din butik igen efter att du har pausat och lämnat

När du är redo att öppna din butik igen, logga in och välj sedan en ny plan som passar bäst för dig.

Steg:

1. Logga in som butiksägaren.

2. Välj en prissättningsplan från de tillgängliga alternativen.

När du har valt en plan kan du arbeta med din butik tills dess att du är redo att börja sälja igen.

Du kan ta bort webbutikens lösenord om du har haft den lösenordsskyddad under tiden som den var pausad.

Stäng din Shopify-butik

Obs Om du väljer att öppna din butik inom 90 dagar efter att du stängt den garanterar Shopify att all din butiksdata och konfigurationsinformation kommer att bevaras för att hjälpa dig att minska effekterna av den senaste tidens händelser i din butik.

Du kan när som helst stänga din webbutik om du inte längre vill använda den. Efter det att du har stängt din butik kommer du inte längre ha åtkomst till din Shopify-administratör. Om du vill logga in igen måste du ange dina kreditkortsuppgifter och återaktivera din butik.

Du kan inte skapa en ny webbutik som har samma butiksnamn eller samma myshopify-domän om du stänger din webbutik.

Observera! Du måste stänga din butik manuellt. Shopify-supporten kan inte stänga butiken för dig.

Överväg följande innan du stänger din butik:

• Se till att du betalar eventuella utestående avgifter som du kan ha. Om du inte har några utestående avgifter mot ditt konto kommer du inte att få en faktura efter stängning av din butik. För mer information om fakturering, se förstå din Shopify-faktura.

• Spara din butiksinformation genom att exportera CSV-filer. Du kan välja att spara dina fakturor genom att exportera din faktureringshistorik.

• Avbryt eventuella tredjepartsappar utanför Shopify som har din betalningsinformation för att inte längre bli debiterad av ett externt företag efter att du har stängt din butik.

• Om du säljer presentkort kan du behöva lösa utestående presentkort. Du kan exportera din butiks CSV-fil för presentkort som innehåller den information du behöver för att lösa alla utestående presentkort.

• Om du har en anpassad domän som du har köpt via Shopify kan du föra över den till en annan leverantör.

• Om du har en anpassad domän som du har köpt via en tredje part kan du ta bort den från din butik med hjälp av din Shopify-administratör. Det är möjligt att du inte kan använda domänen för en annan webbplats om du inte tar bort den från din Shopify-butik innan du stänger den.

• Se till att stänga av automatisk förnyelse för din anpassade domän på din registrators webbplats för att undvika oväntade avgifter.

• Om du planerar att stänga din butik och överföra din domän till en ny plattform bör du vara medveten om att Shopifys policy för HTTP Strict Transfer Security (HSTS) fortsätter att gälla på din domän i 90 dagar efter att du har stängt din butik. Denna policy hjälper till att säkerställa säkerheten för information om ditt företag och dina kunder.

Om du överför din domän till en annan plattform som använder HTTPS, behöver du inte vidta några ytterligare åtgärder.

Om du överför din domän till en plattform som inte använder HTTPS, visas ett felmeddelande i webbläsaren när någon försöker besöka din domän under de kommande 90 dagarna. Felmeddelandet kan uppge att webbplatsen inte är betrodd eller att certifikatet inte är giltigt. Vänta tills 90-dagarsperioden är över eller överväg att överföra din domän till en plattform som stöder HTTPS.

Obs! Om din prenumeration av Shopify faktureras av en återförsäljare måste du klicka på Jämför planer i avsnittet Planinformationsidan Planer och tillstånd för att logga in på ditt återförsäljarkonto och annullera din butik.

Steg:

1. Ange ditt lösenord för att fortsätta.

2. Du kan kontakta Shopify för att se om vi kan hjälpa dig. Välj en orsak från rullgardinsmenyn och klicka sedan på Stäng butik om du är säker på att du vill stänga din butik.

För att bekräfta att din butik är stängd kan du gå till butikens URL och kontrollera att din butik inte längre visas.

Sälj din Shopify-butik på Exchange Marketplace

Om du inte längre vill driva din Shopify-butik men är intresserad av att sälja ditt företag kan Shopifys Exchange Marketplace vara till hjälp. Att lista ditt företag på Exchange är ett enkelt sätt att sälja det på webben. Exchange samarbetar med escrow.com för att säkerställa att betalning, listning och överföringsprocesser är enkla och säkra. Om du vill veta mer om Exchange och se om ditt företag kvalificerar sig för det, se Försäljning av ett företag på Exchange Marketplace.

Upphäv paus av din Shopify-butik

Om du har missat en betalning eller om en betalning misslyckas tre gånger så kommer din butik att frysas tills du betalar fakturan till Shopify. Din butik fryses inte förrän fakturans förfallodag infaller. Om din butik är fryst kan du inte komma åt din admin och kunder kan inte se din butik.

Shopify-fakturor i tidszonen UTC. Om betalningen misslyckas vid det tredje och sista försöket kommer butiken automatiskt att frysas klockan 12:00 UTC på fakturans förfallodag. Om din lokala tidszon ligger efter UTC-tidszonen, t.ex. i Nordamerika, fryses din butik en dag tidigare. Betala din faktura för att upphäva frysningen av din butik.

Steg:

1. Logga in som butiksägaren.

2. Betala det utestående saldot på ditt konto.

Om du har flera obetalda räkningar ombeds du att betala varje faktura helt för att kunna upphäva frysningen för din butik. Du kan exportera din faktureringshistorik för att ladda ner dina fakturor.