Försäljning, delning och riktad annonsering

Försäljning: Var och en av de amerikanska delstatliga sekretesslagarna kräver, i den utsträckning som är tillämplig, att företag tillhandahåller ett tydligt och konsekvent meddelande om och att tillåta konsumenter att välja bort "försäljning" av personuppgifter. I vissa amerikanska stater definieras "försäljning" brett som varje överföring eller avslöjande av personuppgifter, antingen mot monetär ersättning eller mot annan dyrbar ersättning.

Delning: I Kalifornien kräver CPRA-ändringar (California Privacy Rights Act) i CCPA (California Consumer Privacy Act) också ett specifikt meddelande och möjlighet att välja bort "delning" av personuppgifter, där "delning" definieras som avslöjande av personuppgifter i "beteendebaserad reklam över flera sammanhang". "Beteendebaserad reklam över flera sammanhang", betyder i sin tur "att rikta reklamen till en konsument baserat på konsumentens personuppgifter som erhållits från konsumentens aktivitet på olika företag, distinkta märkeswebbplatser, applikationer eller tjänster (utanför företaget), tydligt varumärkt webbplats, applikation eller tjänst som kunden i stället interagerar med".

Riktad reklam: De andra fyra amerikanska delstaterna tillåter konsumenter att välja bort en liknande definition av "riktad annonsering", som definieras som att visa annonser för en kund där annonsen väljs ut baserat på personuppgifter som erhållits från den konsumentens aktiviteter över tid och på icke-länkade webbplatser eller onlineapplikationer för att förutsäga en sådan kunds preferenser eller intressen. Riktad annonsering omfattar vanligtvis inte marknadsföring från första part eller sammanhangsbaserad annonsering eller att visa annonser för kunder baserat på kunders begäran om information eller feedback.

Du kan också vara engagerad i "riktad annonsering", "delning" eller "försäljning" utanför Shopify. Det är upp till dig att bedöma dina juridiska skyldigheter och se till att du ger kunderna alla nödvändiga meddelanden och möjligheten att välja bort dessa aktiviteter, i tillämpliga fall.