Cookies och datainsamling

Länder och regioner runt om i världen har infört regler som dikterar hur företag samlar in, hanterar och delar kundens data. Att samla in kunduppgifter, särskilt data om cookies och andra data relaterade till surfaktivitet, är viktigt för handlare som försöker förstå kundens beteende. Dessa uppgifter hjälper också handlare att annonsera till kunder på tredje parts marknadsföringsplattformar.

Shopify erbjuder en mängd appar, funktioner och utvecklarredskap för att hjälpa handlare att följa dessa regler och skapa förtroende hos kunderna.

Du kan installera den webbwebbapp för sekretessinställningar som skapats av Shopify, eller bläddra i Shopify App Store för banderoller från tredjeparts sekretessbanner.

När du fattar ett beslut om vad ditt företag behöver göra för att följa olika sekretessregler är det viktigt att du rådgör med din advokat.

Datadelning med annonsnätverk

För att förbättra dina marknadsföringskampanjer används dina kunduppgifter för att optimera och anpassa annonserna inriktade mot befintliga och potentiella kunder. Annonsnätverk kräver personuppgifter om dina kunder för att matcha samma kunder i deras nätverk.

Denna personliga information kan inkludera e-postadresser, telefonnummer, IP-adresser, namn, postadresser och spårningscookies från tredje part. Om någon av denna personliga information matchar användare i annonsnätverkets databas kan annonser inriktas mot dessa användare, eller så kan information användas för marknadsföringstillskrivning för att bestämma när en kampanj ska ta på sig en försäljning.

När du delar din kunds personliga information ska du se till att du gör det med en marknadsföringspartner som du litar på. Det är viktigt att berätta för dina kunder hur du delar data och för att bestämma vilken typ av data, eller hur mycket data, du vill samla in och dela. Se till att din integritetspolicy är uppdaterad för att tillhandahålla dina kunder med denna information.

Vissa partner eller kanaler, t. ex. Facebook, låter dig anpassa den typ och mängd av uppgifter du samlar in och delar.

Europeiska kunder och överensstämmelse med GDPR

Enligt Europeiska unionens allmänna dataskyddsförordning (GDPR) måste europeiska kunder som besöker din webbshop ge samtycke innan du kan samla in data. Det vanligaste sättet att samla in data från kunder i din webbshop är att använda webbläsarcookies. Dessa webbläsarcookies kallas för icke-väsentliga cookies och måste vara begränsade i användning tills kunden ger sitt samtycke.

Begränsa datainsamling för besökare från Europa

För att begränsa datainhämtningen av europeiska kunder som besöker din webbshop, vilket avgörs av deras IP-adress, kan du välja nivå av begränsad datainsamling av marknadsförings- och analysdata för kunder från EU, EES, Storbritannien och Schweiz.

Steg:

1. Klicka på Webbshop och sedan på Inställningar i din Shopify-admin. Bläddra ned till avsnittet Kundintegritet.

2. Välj nivån för begränsningar för kunder i Europa: samlas in innan samtycke, samlas delvis in innan samtycke eller samlas in efter samtycke. När du väljer att delvis samla in innan samtycke eller att samla in efter samtycke blir du ombedd att installera en app för integritetsbanner. Mer information om kundintegritet, cookies och begränsningsnivåer finns i dokumentationen för e-sekretessdirektivet.

Så här begränsar Shopify datainsamling

Shopify begränsar datainsamling genom att nedgradera sina egna, icke-väsentliga cookies, som beskrivs i vår cookiepolicy, till sessionscookies. Sessionscookies raderas generellt när kunden stänger sin webbläsare. Om en kund samtycker till datainsamling uppgraderas icke-väsentliga cookies till beständiga cookies, som inte raderas när kunden stänger sin webbläsare.

Så här begränsar Shopify datainsamling från tredje part

Eftersom Shopify inte kan kontrollera om en app eller ett skript från tredje part samlar in data från en kund, ger vi tredje parter ett API för samtycke till datainsamling som de kan integrera. API för samtycke till datainsamling meddelar tredje part om en kund har gett medgivande för datainsamling.

Granska användarvillkor och integritetspolicyer för tredjepartsappar och skript som du arbetar med för att avgöra hur de respekterar kundens samtycke.

Få samtycke till datainsamling

Genom att inhämta kundens samtycke kan du samla in data från kunder i länder och regioner som kräver samtycke före datainsamling. Det vanligaste sättet att inhämta detta samtycke är genom bannrar för sekretess eller cookies. Dessa bannrar visas ofta längst ner på webbplatser och uppmanar användaren att acceptera icke-nödvändiga cookies för analys och marknadsföring.

Om du vill implementera din egen sekretessbanner, eller använda en cookie-banner från tredje part måste du verifiera att bannern använder Shopifys API för insamlingssamtycke för att läsa och hämta in kundens samtycke. Utan API för insamlingssamtycke kommer Shopifys icke-nödvändiga cookies fortfarande att vara begränsade, vilket påverkar analysverktygen och marknadsföringsprestanda i din webbshop.

Tredjeparts försäljning av uppgifter för kunder i Kalifornien och överensstämmelse med CCPA

Enligt California Consumer IntegritetAct (CCPA) bör kunder i Kalifornien kunna välja bort försäljning av sina uppgifter. Om du inte erbjuder dessa kunder en möjlighet att välja bort dem, bör de automatiskt undantas från försäljningen av sina uppgifter. Innan du bestämmer dig för om detta är något du borde göra, bör du granska tröskelvärdena för CCPA och prata med din advokat för att avgöra om ditt företag påverkas av denna förordning.

Begränsa tredjeparts försäljning av uppgifter om dina kunder i Kalifornien

I enlighet med California Consumer Privacy Act (CCPA) har kunder i Kalifornien rätt att välja bort försäljning av sina personuppgifter. Du kan begränsa datainsamling för kunder i Kalifornien genom avsnittet Kundintegritet i din Shopify-admin. Du blir då ombedd att installera kundintegritetsappen för CCPA-efterlevnad.

Steg:

1. Klicka på Webbshop och sedan på Inställningar i din Shopify-admin. Bläddra ned till avsnittet Kundintegritet.
  2. Begränsa datainsamling för kunder i Kalifornien genom att klicka på Aktivera.
  3. Klicka på knappen Installera app för att ladda ned och installera Shopifys app för kundintegritet.

Observera att Shopify inte kan kontrollera hur uppgifter används av tredje parter utan bara kan informera dem om hur data ska hanteras, om du bestämmer dig för att dela din kunds uppgifter med tredje parter. Du bör granska integritetspolicyer för tredjepartsappar och skript som du arbetar med och rådgöra med din advokat.

Shopify säljer aldrig dina uppgifter enligt definition i CCPA. För mer information, se Shopifys position när det gäller försäljning av personlig information.

Att välja bort riktade annonser

Alla kan välja bort riktade annonser som körs av specifika tredjepartsleverantörer genom att besöka sidan Digital Advertising Alliances Opt-Out eller Network Advertising Initiatives Opt-Out.