Customer Privacy-app

Med Shopifys Customer Privacy-app kan du hämta in spårningsmedgivanden från webbutiksbesökare för att efterfölja förordningar såsom California Consumer Privacy Act (CCPA) eller Allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). Du kan använda Customer Privacy-appen för att få hjälp att utföra följande uppgifter:

• Bygg upp förtroende hos kunderna genom att lägga till en banner som låter besökare välja om de vill godkänna cookies eller inte.
  • Använd mallar som har sekretesskrav för olika regioner förifyllda.
  • Välj och redigera enkelt det sekretessmeddelande som du vill ska publiceras i ditt skyltfönster.

Customer Privacy-appen är en gratis app som du kan lägga till från Shopifys appbutik.

Inaktivering av inställningen Begränsa tredjeparts försäljning av uppgifter om dina kunder i Kalifornien

Om du har aktiverat alternativet Begränsa tredjeparts försäljning av uppgifter om dina kunder i Kalifornien i avsnittet Kundsekretess i dina webbutiksinställningar, måste du uppdatera din webbutik till den senaste versionen senast den 1 november 2021. Du hittar anvisningarna i dina webbutiksinställningar.

Från och med den 1 november 2021 kan du inte använda äldre versioner av alternativet Begränsa tredjeparts försäljning av uppgifter om dina kunder i Kalifornien eftersom det automatiskt blockerar all informationsdelning för kunder i Kalifornien. Istället måste du ge webbutiksbesökare som befinner sig i Kalifornien möjlighet att välja bort att deras information delas.

Om du använder alternativet Begränsa tredjeparts försäljning av uppgifter om dina kunder i Kalifornien bör du installera Customer Privacy-appen för att få hjälp att uppfylla CCPA-krav.