Översikt över Shopify Capital

Du kan vara berättigad till finansiering från Shopify Capital genom ett kontantförskott eller lån om du behöver ytterligare medel för att utveckla ditt företag.

Om du är berättigad till finansiering från Shopify Capital ser du ett erbjudande i din Shopify-admin. Om du klickar för att ansöka tar det vanligtvis 2–5 arbetsdagar för din ansökan ska behandlas. Om du godkänns får du pengarna på ditt företagskonto inom två arbetsdagar.

Du kan ta hjälp av vår begreppsordlista innan du läser om Shopify Capital och dess finansieringsalternativ.

Behörighet till finansiering från Shopify Capital

Obs: Shopify Capital-lån är för närvarande begränsade till Shopify-butiker som ligger i utvalda amerikanska delstater medan Shopify Capital-kassaförskott är tillgängliga i alla återstående amerikanska delstater.

Om du är berättigad till finansiering från Shopify Capital får du ett e-postmeddelande och ser ett meddelande på Startsidan för ditt Shopify admin-konto, där du blir inbjuden att granska dina tillgängliga finansieringsalternativ.

Om du inte får en inbjudan till att se dina finansieringsalternativ så är du för tillfället inte berättigad till finansiering från Shopify Capital.

Autentisera ditt företags bankkonto

Om du är berättigad att verifiera ditt bankkonto så kommer du att se ett meddelande på Startsidan i Shopify-admin, där du får möjlighet att ansluta din verksamhets bankkonto.

Genom att verifiera din verksamhets bankkonto har du större chans att bli berättigad till ytterligare finansiering från Shopify Capital. Shopify använder transaktionsdata från ditt anslutna bankkonto för att verifiera ditt företags status och maximera den finansiering som Shopify Capital kan erbjuda.

Shopify Capital och Shopify Payments

Shopify Capital är tillgängligt för behöriga handlare som använder Shopify Payments samt behöriga handlare som använder gateways med betalningstjänster från tredje part. Vi uppmanar dig att använda Shopify Payments eftersom det är en produkt från första part som är utformad för att hjälpa dig att lyckas eftersom den ger dig en bra översikt över dina prestationer, dina egna analyser och åtkomst till andra finansiella lösningar från Shopify.

Om du använder Shopify Payments när du får finansiering från Shopify Capital kan du inte inaktivera Shopify Payments förrän den totala skulden har återbetalats till fullo. Om du försöker inaktivera Shopify Payments medan du är i ett pågående finansieringsavtal med Shopify Capital kommer du se meddelandet Kan inte inaktivera Shopify Payments. Om du vill kan du inaktivera Shopify Payments det när det totala beloppet återbetalas till fullo.

Du kan fortfarande ändra företagets bankkonto som är kopplat till dina Shopify-betalningar från Inställningar > Betalningsleverantörer. Detta ändrar det bankkonto där dina Shopify Payments-utbetalningar sätts in, samt där dina återbetalningar till Shopify Capital dras. Återbetalningarna och utbetalningarna kan inte ske från separata konton.

Obs! Alla återbetalningar som redan har planerats debiteras fortfarande med informationen om det gamla företagsbankkontot eftersom informationen redan har skickats in för överföring. Eventuella nya återbetalningar som genererats efter ändringen går till det nya kontot.

Shopify Capital och betalningsleverantörer från tredje part

Om du använder en betalningsleverantör från tredje part kan du när som helst ändra din bankinformation genom att klicka på Byt bankkonto på inställningssidan Kapital i din Shopify-admin.

Obs! Alla återbetalningar som redan har planerats debiteras fortfarande med informationen om det gamla företagsbankkontot eftersom informationen redan har skickats in för överföring. Eventuella nya återbetalningar som genererats efter ändringen går till det nya kontot.

Acceptera ett finansieringserbjudande från Shopify Capital

Om du är berättigad till finansiering från Shopify Capital ser du en inbjudan med dina tillgängliga finansieringsalternativ på din startsida.

Steg

1. Klicka på Begär under erbjudandet du vill ha på din Startsida med inbjudan.

2. Granska villkoren för din ansökan och klicka sedan på acceptera villkoren.

3. På sidan Ansök till Shopify Capital anger du nödvändig information och klickar sedan på Nästa.

4. Ange dina bankuppgifter i avsnittet Lägg till företagskonto och klicka sedan på Nästa.

5. Granska din information under Granska finansieringsinformationoch klicka sedan på Ansök om erbjudande.

Du kan behöva skicka in ytterligare dokument innan din finansieringsansökan godkänns. Du får ett meddelande via e-post om din ansökan godkänns.