Användning av inloggningstjänster

Du kan använda inloggningstjänster för att logga in på din Shopify-administrator genom G Suite. Inloggning med G Suite kan förenkla inloggningsprocessen för dig och din personal om du regelbundet använder Shopify- och G Suite-appar som Google Docs eller Google Calendar. Du måste vara Shopify-butiksägare för att kunna aktivera eller inaktivera inloggningstjänster.

Anslut ditt Shopify-ID till en extern inloggningstjänst

Steg:

1. Från din Shopify admin, klicka på ditt användarnamn och kontobild.

2. Klicka på Hantera konto eller Din profil.

Obs! Om du inte har konfigurerat en gemensam inloggningser du din profil istället för Hantera konto. 3. Om du har anslutit en inloggningstjänst till ditt Shopify-ID tidigare kommer det att visas i avsnittet Inloggningstjänst. Om du inte har anslutit en extern inloggningstjänst till ditt Shopify-ID kan du göra det här. Klicka på Anslut till Google.

Inloggningstjänster

1. Välj eller ange ditt Google-konto när du uppmanas till det.

Aktivera inloggningstjänster för G Suite

Steg:

1. Klicka på Inställningar och sedan på Plan och behörigheter i din Shopify-admin.

2. I avsnittet Inloggningstjänster klickar du på Redigera för att visa alternativ för Google Apps.

3. Aktivera Google Apps för inloggning

4. Ange ditt G Suite-domännamn.

5. Klicka på Spara.

Lägg till personal för G Suite

Steg:

1. Lägg till personal i din Shopify-admin.

2. Logga in på ditt G Suite-konto om du inte redan är inloggad. Din e-postadress måste vara den samma som den du använder både till ditt Shopify-personalkonto och ditt G Suite-konto.

3. Klicka på Logga in för att komma åt ditt Shopify-administratörskonto.

Inaktivera inloggningstjänster för G Suite

Steg:

1. Klicka på Inställningar och sedan på Plan och behörigheter i din Shopify-admin.

2. I avsnittet Inloggningstjänster klickar du på Redigera för att visa alternativ för Google Apps.

3. Avmarkera Aktivera Google Apps för inloggning.

4. Granska listan över konton som du vill ska förlora åtkomst till din butik efter att G Suite har inaktiverats. Bekräfta sedan listan över konton som fortfarande kommer att kunna logga in med en e-postadress och ett lösenord som har angivits för Shopify.

5. Klicka på Inaktivera.

Relaterade länkar