Användning av inloggningstjänster

Du kan använda inloggningstjänster för att logga in på din Shopify-administrator genom G Suite. Inloggning med G Suite kan förenkla inloggningsprocessen för dig och din personal om du regelbundet använder Shopify- och G Suite-appar som Google Docs eller Google Calendar. Du måste vara Shopify-kontoägare för att kunna aktivera eller inaktivera inloggningstjänster.

Tips! Du måste skapa ett personalkonto i ditt Shopify-administratörkonto innan du kan logga in på Shopify genom G Suite.

Steg:

1. Skapa ett personalkonto i ditt Shopify-administratörskonto.

2. Logga in på ditt G Suite-konto om du inte redan är inloggad. Din e-postadress måste vara den samma som den du använder både till ditt Shopify-personalkonto och ditt G Suite-konto.

3. Klicka på Logga in för att komma åt ditt Shopify-administratörskonto.

Aktivera inloggningstjänster för G Suite

Steg:

1. Från ditt Shopify-administratörskonto klickar du först på Inställningar och sedan på Konto.

2. I avsnittet Inloggningstjänster klickar du på redigera för att visa alternativ för Google Apps.

3. Aktivera Google Apps för inloggning

4. Ange ditt G Suite-domännamn i textfältet:

1. Klicka på Spara.

Inaktivera inloggningstjänster för G Suite

Steg:

1. Från ditt Shopify-administratörskonto klickar du först på Inställningar och sedan på Konto.

2. I avsnittet Inloggningstjänster klickar du på redigera för att visa alternativ för Google Apps.

3. Avmarkera Aktivera Google Apps för inloggning.

4. Granska listan över konton som du vill ska förlora åtkomst till din butik efter att G Suite har inaktiverats. Bekräfta sedan listan över konton som fortfarande kommer att kunna logga in med en e-postadress och ett lösenord som har angivits för Shopify.

5. Klicka på Inaktivera.

Relaterade länkar