Säkra ditt konto med tvåstegsautentisering

Tvåstegsautentisering (även känd som tvåfaktorsautentisering eller multifaktorautentisering) ger en säkrare inloggningsprocess. Tvåstegsautentisering ger extra säkerhet om någon annan än du försöker logga in på din Shopify-administratör med ditt konto. När du försöker logga in måste du slutföra två separata steg:

1. Ange dina kontouppgifter, som är din e-postadress och ditt lösenord.
  2. Autentisera ditt försök att logga in med en mobil enhet eller en säkerhetsnyckel.

Tvåstegsautentisering gör det mycket svårare för en obehörig person att få tillgång till ditt konto. Även om någon annan får reda på ditt lösenord kommer de inte kunna logga in utan det andra steget.

Säker tvåstegsautentisering är beroende av att kombinera två faktorer, vilket kan vara något du känner til_l (t.ex. din e-postadress och lösenordskombination), något du _har (t.ex. en kod för en engångsanvändning som tillhandahålls av en autentiseringsapp eller via SMS-text, eller en säkerhetsnyckel) eller något du är (biometrisk autentisering, t.ex. ett fingeravtryck).

T.ex. när du gör ett kontantuttag på en bank behöver du något du har (ditt betalkort) och något du känner till (din PIN-kod). Tvåfaktorsautentisering är liknande men du måste även använda en autentiseringsmetod, t.ex. en kod för en engångsanvändning, varje gång du loggar in på ditt Shopify-konto. När det gäller en engångsanvändningskod löper koden ut efter det att den har använts och den kan inte användas igen.

Tvåstegsautentisering kan ställas in för alla personalkonton, men butiksägaren kan inte aktivera den för personalen. Personalen måste konfigurera tvåstegsautentisering för sina egna konton.