Go Digital Canada för partners

Som en del av Go Digital Canada-programmet har Shopify förlängt sin gratis provperiod till 90 dagar för att ge kanadensiska handlare extra tid att konfigurera sina butiker. Om du vill utvidga detta erbjudande till din klient när du överför en utvecklingsbutik till dem, välj alternativet Lägg till en 90-dagars provperiod för butiken när du överför äganderätten till butiken.

Det här alternativet är endast tillgängligt för butiker med en kanadensisk butiksadress. Du kan ange din klients butiksadress i fältet Butiksadress när du skapar utvecklingsbutiken.

Du kan Uppdatera Butiksadressen via Shopify-admin om du angav en felaktig adress när du skapade utvecklingsbutiken.

Om du väljer det här alternativet måste din klient fortfarande välja en plan och ange sina betalningsuppgifter, men de debiteras inte en prenumerationsavgift eller transaktionsavgifter på 90 dagar. När handlaren väljer en prenumerationsplan för sin butik kan han eller hon börja sälja genast. Den förlängda provperioden försenar din första utbetalning av hänvisningsprovision med 90 dagar.

Lägg till en provperiod under överföringsprocessen

Innan du överför äganderätten till en utvecklingsbutik till din klient, se till att du lägger till dem som en anställd och att de slutför installationen av personalkonto. När du har överfört äganderätten till din klient finns den kvar i butiken som en medarbetare men inte längre har tillgång till finansiell information.

Du bör även lägga till din klients adress till butiksinställningarna innan du överför äganderätten, särskilt om din klient är baserad i ett annat land än du. I vissa fall kan överföring av en butik med fel adress leda till att din klient debiteras extra skatt på sin Shopify-faktura. Om du vill veta mer om hur du ändrar en butiks adress, se Ange eller ändra ditt juridiska företagsnamn och företagsadress.

Om du vill överföra en utvecklingsbutik till en betalplan men fortfarande vill vara butiksägare väljer du en plan för butiken via Shopify-administratören.

Om du byter till en Shopify Plus-plan innan du byter ägare kommer du att bli organisationens ägare och butiksägare. Organisationsägaren kan inte ändras via Shopify-admin, så du bör överväga att överföra äganderätten innan du byter till en betalplan. Om du vill överföra organisationsägande efter att ha bytt till Plus-planen, kontakta Shopify Plus-supporten.

Steg:

1. Logga in på din partner-kontrollpanel och klicka på butiker.

2. Klicka på överför äganderätt bredvid den utvecklingsbutik som du vill överföra.

3. I dialogrutan överföring av butiksägande väljer du den nya ägaren från listan över berättigade ägare. Klicka på lägg till ett personalkonto och skapa ett nytt konto för din klient innan du fortsätter om du inte har lagt till din klient som anställd än. Din klient måste slutföra konfigurationen av personalkontot innan du kan överföra butiksägarskapet.

1. Valfritt: Om du vill bevilja din klient en utökad provperiod som en del av Go Digital Canada-programmet, välj Lägg till en 90-dagars provperiod för butiken.
  4. När du är klar klickar du på Överför butik. Butiken visas nu på sidan Butiker i din partnerkontrollpanel under fliken Hanterad. Den nya ägaren får ett e-postmeddelande med anvisningar för att skapa kontot och välja en plan. Butiken är pausad tills din klient godkänner överföringen. När klienten börjar betala för en Shopify-plan, börjar du ta emot din återkommande provision.

När du har överfört en butik till din klient kan du även skicka överlämningskit för handlaretill dem. Se till att du förser dem med information om:

• Hur de kan komma åt butiken, inklusive URL (client-store.myshopify.com/admin)
  • Shopify-plan som du rekommenderar för dem
  • Allt annat som du rekommenderar (till exempel appar att ladda ner, webbinarier att titta på eller andra resurser som hjälper dem att bygga upp sin verksamhet)