Tilpassede data

Shopifys platform indeholder datamodeller til vigtige handelskoncepter, som f.eks. produkter, kollektioner og ordrer. Hvis du har brug for mere komplekse eller specifikke datamodeller, kan tilpassede data hjælpe dig med at udvide Shopifys datamodeller og oprette dine egne ved hjælp af følgende ressourcer:

• Metafelter: Definer og tilknyt et tilpasset felt eller et standardfelt med forskellige dele af Shopify, f.eks. produkter, kunder eller blogge.

• Hvis du f.eks. har en tøjbutik og vil føje vaskeanvisninger til dine produkter, kan du vælge at føje et metafelt til produktet, som kaldes “Vaskeanvisninger”. Du kan derefter tilføje specifikke vaskeanvisninger for ét eller alle dine produkter.
  • Metaobjekter: definer og opret tilpassede datastrukturer med Shopify.

• Hvis du f.eks. har en butik, der sælger kosmetik og hudpleje, og du ønsker at registrere og vise oplysninger om dine mest populære influencere, kan du vælge at oprette et metaobjekt, som kaldes “Influencerprofil”. Du kan derefter inkludere felter til en overskrift, et billede og en beskrivelse og derefter oprette poster for hver enkelt influencer. Du kan vise dette i temaet eller kun bruge det i administratoren.

Metafelttyper

Du kan oprette følgende typer metafelter:

• Metafelter med definitioner: Disse kan være standarddefinitioner eller tilpassede definitioner.

• Standard: Disse definitioner konfigureres automatisk for dig og er designet til at være universalkompatible på tværs af Shopify. Da standard-metafeltdefinitioner følger standarder, der bruges på tværs af alle Shopify-butikker, understøttes de af apps, temaer og andre dele af din butik. Du kan føje produktkategorier til dine standardmetafelter for produkter, så disse metafelter kun vises på produkter i den specifikke produktkategori. Få mere at vide om standardmetafeltdefinitioner.
    • Tilpasset: Disse definitioner er unikke for din butik. Brug tilpassede definitioner for metafelter, der ikke har standarddefinitioner, eller hvis du ønsker at migrere eksisterende metafelter til en definition.
  • Ustrukturerede metafelter: Disse er metafelter uden definitioner. Du kan redigere metafelter uden definitioner. Få mere at vide om redigering af metafelter, som ikke har en definition.

• App-ejede metafelter: Disse definitioner oprettes ved hjælp af en app fra Shopify App Store.

Definition af metafelt

Definitioner for metafelter består af følgende dele:

• Navn: bruges til at identificere metafeltet i din Shopify-administrator, såsom Color.
  • Navneområde og nøgle: den unikke identifikator for dit metafelt. Du kan bruge et navneområde til at gruppere lignende metafelter, men hvert navneområde og hver nøgle skal være unik. Et eksempel er custom.color.
  • Beskrivelse (valgfrit): Gør det muligt for dig at inkludere beskrivende oplysninger, f.eks. hvilke værdier der skal indtastes for metafeltet.
  • Type: den type data, som metafeltet lagrer, f.eks. tekst, fil eller webadresse.
  • Kategorier (kun på standardmetafeltdefinitioner for produkter): De standardproduktkategorier, som metafeltet for standardprodukter er knyttet til.
  • Valideringer (valgfrit): reglerne for input i værdierne, f.eks. grænse for antal tegn eller minimum- og maksimumværdier.
  • Valgmuligheder: Hvor metafeltet kan bruges.
    • Adgang: Du kan give metafeltet adgang til butikslayout. Det betyder, at metafeltet kan knyttes til dit tema ved hjælp af dynamiske kilder. Få mere at vide om adgang.
    • Funktioner: Brug som filter i administratoren giver dig mulighed for at bruge metafeltet til at filtrere produktsøgninger i Shopify-administratoren. Få mere at vide om filtrering af dine produkter. Brug i automatiserede kollektioner giver dig mulighed for at bruge metafeltet til at oprette en automatiseret kollektion. Få mere at vide om automatiserede kollektioner efter metafelt.

Lokaliser skrivebeskyttede metafelter for apps

Du kan få adgang til en liste over de metafelter, der ejes af apps i en specifik ressource.

Trin:

1. Gå til en ressource med metafelter i Shopify-administrator. Du kan f.eks. gå til en produktside.
  2. Klik på Vis alle i afsnittet Metafelter.
  3. Klik på Flere handlinger > Vis skrivebeskyttede metafelter for apps.

Metaobjekter

Metaobjekter har to nøglekomponenter:

1. Definitionen: Gruppen af felter, der definerer objektets struktur. Dette administreres i Indstillinger > Tilpassede data i Shopify-administrator.
  2. Poster: Metaobjektets indhold eller data. Poster oprettes og administreres i Indhold > Metaobjekter i Shopify-administrator.

Typer af metaobjekter

• Standard: Disse definitioner er automatisk konfigureret for dig, og de er udviklet til at være kompatible på tværs af Shopify. Da standarddefinitioner af metafelter følger de standarder, der bruges på tværs af alle Shopify-butikker, understøttes de af apps, temaer og andre dele af din butik.
  • Tilpasset: Disse definitioner er unikke for din butik. Opret et tilpasset metaobjekt, når der ikke er nogen standarddefinition, der opfylder dine behov.
  • Metaobjekter, der er oprettet af apps: Disse definitioner er oprettet af en app.

Sådan navigerer du i indholdsafsnittet i administratoren

Både metaobjekter og filer er tilgængelige i afsnittet Indhold i administratoren. Du kan finde dette afsnit i navigationslinjen i administratoren.

Sådan administrerer du metaobjekter

Indhold > Metaobjekter indeholder alle din butiks metaobjekter. Der vises fire gemte standardvisninger som kort øverst, som navigerer til en filtreret visning af denne liste. Følgende gemte standardvisninger er tilgængelige:

• Tilgængelig i butikslayout: Metaobjektposter, der er tilgængelige for dit butikslayout
  • Websider: Metaobjektposter med funktionen Websider aktiveret
  • Aktiv: Metaobjektposter med status angivet til "Aktiv"
  • Kladde: Metaobjektposter med status angivet til Kladde

På større skærme vises seks gemte visningskort. Dette kræver, at du har oprettet mindst to tilpassede gemte visninger. Du kan finde vejledninger herunder til brug af gemte visninger.

De seneste poster vises også på denne side og indeholder alle metaobjektposter i omvendt kronologisk rækkefølge.

Endelig kan du søge efter, filtrere og sortere din liste med definitioner for metaobjekter efter behov.

Brug af gemte visninger

Lister med metaobjektposter kan konfigureres med gemte visninger, så det er nemt at vende tilbage til filtrerede lister med metaobjektposter.

Trin:

1. Vælg +-ikonet i øverste linje for at åbne modussen Opret en ny visning.
  2. Angiv et navn til din gemte visning.
  3. Når din nyoprettede gemte visning er åben, skal du vælge søge- og filterikonet i den øverste linje.
  4. Tilføj de filtre, som du vil bruge til denne gemte visning. Dette kan enten være en fritekstsøgning eller strukturerede filtre (opdateret, oprettet, tilføjet af eller felter i metaobjektdefinitionen).
  5. Klik på Gem.

Administration af filer

Indhold > Filer indeholder alle din butiks filer. Du kan søge efter og filtrere dine filer baseret på filstørrelse, filtypen (billede, video, ekstern video, 3D-model eller andet), og hvor filerne bruges (produkter, andet). Få mere at vide om brug af filer.

Lokaliser dine appkontrollerede metaobjekter

Når du opretter en metaobjektdefinition, angiver du følgende oplysninger:

• Navn: bruges til at identificere metafeltet i din Shopify-administrator, såsom Authors.
  • Type: den type data, som metafeltet lagrer, f.eks. tekst, fil eller webadresse.
  • Felter: Definer den type indhold, som du vil vise i metaobjektet

• Hvert felt har et navn (påkrævet), en beskrivelse, en type og valideringsregler, som f.eks. tegngrænser, minimum- og maksimumværdier eller foruddefinerede værdier.
    • Visningsnavn er tildelt et enkelt feltnavn og bruges til at identificere en individuel metaobjektpost. Du kan til enhver tid ændre det felt, som visningsnavnet er knyttet til. Visningsnavnet tildeles automatisk det første tekstfelt i en metaobjektpost eller oprettes automatisk, hvis der ikke er nogen tekstfelter i metaobjektdefinition.
    • Du kan f.eks. tilføje et felt til tekst og angive det som et visningsnavn, et felt til et billede og et felt til farve.
  • Valgmuligheder: Der, hvor metaobjektet kan bruges.

• Adgang: Adgang til butikslayouts er som standard aktiveret for dit metaobjekt. Det betyder, at metaobjektet kan tilknyttes i dit tema ved hjælp af dynamiske kilder. Du kan deaktivere adgang til butikslayouts. Få mere at vide om adgangsmuligheder.
    • Funktioner: Du kan bruge metaobjektet til at oprette websider. Få mere at vide om udvikling af websider med metaobjekter.

Find dine metaobjekter, der er oprettet af en app

Du kan få adgang til dine appkontrollerede metaobjekter i din Shopify-administrator ved at filtrere definitionerne af dine metaobjekter.

Trin:

1. Gå til Indhold > Metaobjekter i Shopify-administrator.
  2. Gør et af følgende:
    • Klik på sorteringsikonet, og sortér derefter efter Tilføjet af. Dine metaobjekter sorteres alfabetisk efter den person eller app, der har tilføjet dem.
    • Klik på Tilføj filter > Tilføjet af, og vælg derefter navnet på appen for at se de metaobjekter, der er tilføjet af den.