Lokalisering og oversættelse

Kunder over hele verden elsker at se indhold på deres modersmål. Hvis du oversætter indholdet af din butik, kan det føre til øget salg, da dine internationale kunder bedre vil kunne forstå din markedsføring, dine produktoplysninger, din levering og dine politikker for returnering. Få mere at vide om internationalt salg.

Du kan aktivere flere sprog fra din Shopify-administrator for at oprette separate webadresser til dit oversatte indhold. Når kunder kommer til en oversat webadresse, viser din butik automatisk den oversatte version, hvis der findes en sådan.

Betingelser

Du skal gøre følgende, hvis du vil sælge på flere sprog:

Webadresser og SEO

En vigtig del af salg på flere sprog er at sørge for, at kunder og søgemaskiner kan finde den rigtige sprogversion af dit site. Når du udgiver et sprog, oprettes der unikke webadresser for alle oversatte sider i din butik. Dette sker ved at føje sprogkoden til webadresserne.

Forestil dig f.eks. at dit primære domæne er shop.com. Hvis du udgiver to yderligere sprog, f.eks. fransk (fr) og tysk (de), ændres din butiks webadresser til shop.com/fr og shop.com/de.

Resten af domænet forbliver det samme på alle sprog. Du kan også have forskellige sprog tilgængelige for forskellige domæner ved hjælp af funktionen internationale domæner i Shopify Markets.

Det er vigtigt, at søgemaskiner kan indeksere dit website på alle de oversatte sprog. Shopify tilføjer automatisk hreflang-tags og inkluderer alle udgivne sprog i websiteoversigter, som hjælper søgemaskiner med at registrere de forskellige sprog i din butik.

Oversættelser i apps

Hvis du bruger tredjepartsapps skal du være opmærksom på, at det ikke er alle disse apps, der understøtter salg på flere sprog som standard. Hvis du vil være sikker på, om en app understøtter flere sprog, skal du kontakte appens udvikler.

Begrænsninger ved at sælge på flere sprog

• Denne funktion understøtter kun kompatible oversættelsesapps fra tredjeparter.

• Tags (som f.eks. produkttags, artikeltags og blogtags) kan ikke oversættes.

• Produkt-webadresser, som f.eks. /products/large-white-t-shirt, oversættes ikke og forbliver på det sprog, som de blev oprettet i. Dette gælder også, selv om en kunde ser websitet på et andet udgivet sprog.

• Dit temas primære sprog kan ikke være en regional variant, når du bruger Shopify Markets. Du skal f.eks. ikke ændre dit primære sprog til English (United States). Det skal være English.

Flere sprog for udviklere

Shopify vil gerne hjælpe Shopify-partnere med at tilbyde en oplevelse på flere sprog og lokalisering af workflows i apps. Derfor lancerer Shopify en række nye funktioner til platformen, så du kan sælge på flere sprog.