Testitilauksen tekeminen

Tekemällä testitilauksen, voit varmistaa, että maksuprosessi ja tilauksen käsittelyn, varaston, toimituksen, sähköposti-ilmoitusten ja verojen asetukset ovat oikein.

Testitilauksista ei veloiteta. Tee vähintään yksi testitilaus kaupan asennuksen aikana ja aina, kun teet muutoksia maksuasetuksiin.

Voit tehdä testitilauksen simuloimalla tapahtuman Shopifyn testimaksuportaalissa tai jos käytät Shopify Payments ‑palvelua, voit kokeilla määritystäsi Shopify Payments ‑testitilassa.

Voit myös käyttää todellista maksupalveluiden tarjoajaa ja peruuttaa ja hyvittää tilauksen sitten välittömästi. Käyttämäsi maksun käsittelijä saattaa veloittaa sinulta maksuja.

Tee testitilaus simuloimalla tapahtumaa

Voit simuloida tapahtumaa verkkokauppasi kassalla asettamalla Shopifyn testi-maksuportaalin. Testi-maksuportaali on maksupalveluntarjoaja, jota mikä tahansa kauppa voi käyttää testitilausten luomiseen. Kun testi-maksuportaalisi on asetettu, jokainen luomasi tilaus on testitilaus.

Tilauksen luomista varten sinun täytyy antaa testikäyttöön tarkoitetut maksutiedot. Voit simuloida erityyppisiä tapahtumia sen mukaan, mitä tietoja syötät.

Toimi näin:

1. Jos olet ottanut käyttöön luottokortin maksupalveluntarjoajan, poista se käytöstä ennen kuin jatkat. klikkaa Manage ≫ Deaktivoi (tämä painike näyttää myös maksupalveluntarjoajan nimen, esimerkiksi Poista Shopify Payments), ja Vahvista deaktivointi.

2. Näet nyt Kolmannen osapuolen palveluntarjoajat -osion. klikkaa kyseisessä osiossa Valitse kolmannen osapuolen palveluntarjoaja.

3. Valitse Kolmannen osapuolen maksupalveluiden tarjoajat -sivulla testaamiseen tarkoitettu testi-maksuportaali.

4. Klikkaa Ota testaamiseen tarkoitettu testi-maksuportaali käyttöön.

5. Siirry verkkokauppaan ja tee tilauksesi asiakkaan tapaan. Anna kassalla seuraavat luottokorttitiedot aitojen numeroiden sijaan:

Korttitiedot, jotka syötetään testatessa kassaa testi-maksuportaalilla
Kentän nimi Tiedot syötettäväksi
Nimi kortissa Syötä Testi-maksuportaali
Luottokortin numero

Syötä kukin näistä vuorostaan, jotta voit simuloida erityyppisiä tapahtumia:

• Syötä 1 simuloidaksesi onnistuneen tapahtuman
  • Syötä 2 simuloidaksesi epäonnistuneen tapahtuman
  • Syötä 3 simuloidaksesi poikkeustapahtuman (tämä luo viestin, joka osoittaa, että palveluntarjoajassa on tapahtunut virhe)
CVV Syötä mikä tahansa kolmenumeroinen numero (esimerkiksi 111 .)
Voimassaolon päättymispäivä Anna mikä tahansa tulevaisuudessa oleva päivämäärä.
  1. Kun testaamisesi on valmis, klikkaa Shopify-ylläpitäjässä testi-maksuportaalin vieressä olevaa kohtaa Hallinnoi.

2. Poista tämä maksuportaali kassaltasi klikkaamalla Deaktivoi testi-maksuportaali.

Huom: Testiostoksen määrän on oltava suurempi kuin yhtä Yhdysvaltain dollaria vastaava summa missä tahansa valuutassa.

Tee testitilaus todellisella tapahtumalla

Voit tehdä testitilauksen käyttämällä todellista maksupalveluiden tarjoajaa ja peruuttaa ja palauttaa tilauksesta maksetun maksun välittömästi. Käyttämäsi maksun käsittelijä saattaa veloittaa sinulta maksuja. Luottokorttitapahtumien palvelumaksuja ei palauteta sinulle, kun palautat maksun.

Jos käytät testikauppaa, et voi tehdä testiä todellisilla tapahtumilla. Lue lisää kohdasta Tilausten testaaminen testikaupoissa.

Toimintovaiheet:

1. Varmista, että olet asettanut maksupalveluntarjoajan.

2. Tee ostos kaupastasi asiakkaana, ja viimeistele maksu käyttämällä aitoja luottokorttitietoja.

3. Jos käytät kolmannen osapuolen maksuntarjoajaa, kirjaudu sisään maksuntarjoajaasi ja varmista, että varat on käsitelty.

4. Peruuta ja hyvitä tilaus mahdollisimman pian hyvittääksesi itsellesi ja välttyäksesi maksamasta palvelumaksuja. Jos uusi laskutusjakso alkaa sen jälkeen, kun olet tehnyt testitilauksen, mutta ennen kuin peruutat sen, sinua laskutetaan palvelumaksuista. Voit silti peruuttaa tilauksen maksettuasi laskun. Saat tilillesi tapahtumaluottoa, jonka voi käyttää tuleviin palvelumaksuihin.

Toimitusasetusten testaaminen

Tee testitilaus, jotta voit varmistaa, että toimitusasetuksesi ovat oikein. Jos esimerkiksi tarjoat ilmaisen toimituksen tiettyä tilausarvoa varten, voit tehdä ilmaiseen toimitukseen kelpaavan testitilauksen varmistaaksesi, että toimitusalennus on käytössä.

Lisätietoja toimitusasetuksista.

Sähköposti-ilmoitusten testaaminen

Voit tarkastella sähköposti-ilmoituksia tekemällä testitilauksen. Vastaanota sähköposti-ilmoituksia antamalla sähköpostiosoitteesi kassalla. Voit muokata sähköpostimalleja Shopify-ylläpitäjästäsi.