Testitilauksen tekeminen

Kun teet koetilauksen, voit varmistaa, että maksuprosessi ja tilauksen käsittelyn, varaston, toimituksen, sähköposti-ilmoitusten ja verojen asetukset ovat oikein.

Testitilauksen maksua ei veloiteta. Tilausta, joka on peruutettu ja palautettu, ei makseta tai siihen ei sovelleta palvelumaksuja. Sinun tulee tehdä vähintään yksi testitilaus kaupan asennuksen aikana tai aina, kun teet muutoksia maksuasetuksiin.

Testitilauksen voi tehdä kolmella tavalla:

• Käytä Shopifyn testi-maksuportaalia tapahtuman simulointiin.
  • Käytä todellista maksupalveluntarjoajaa ja peruuta välittömästi tilaus ja palauta sen maksu.
  • Jos käytät Shopify Payments -palvelua, voit testata konfiguraatiosi ottamalla nämä ohjeetkäyttöön.

Huomautus: Jos käytät testikauppaa, et voi tehdä testiä todellisilla tapahtumilla. Lue lisää kohdassa Tilausten testaaminen testikaupoissa.

Tee testitilaus simuloimalla tapahtumaa

Voit simuloida tapahtumaa verkkokauppasi kassalla asettamalla Shopifyn testi-maksuportaalin. Testi-maksuportaali on maksupalveluntarjoaja, jota mikä tahansa kauppa voi käyttää testitilausten luomiseen. Kun testi-maksuportaalisi on asetettu, jokainen luomasi tilaus on testitilaus.

Tilauksen luomista varten sinun täytyy antaa testikäyttöön tarkoitetut maksutiedot. Voit simuloida erityyppisiä tapahtumia sen mukaan, mitä tietoja syötät.

Toimintovaiheet:

1. Jos olet ottanut käyttöön luottokortin maksupalveluntarjoajan, poista se käytöstä ennen kuin jatkat. klikkaa Manage ≫ Deaktivoi (tämä painike näyttää myös maksupalveluntarjoajan nimen, esimerkiksi Poista Shopify Payments), ja Vahvista deaktivointi.

2. Näet nyt Kolmannen osapuolen palveluntarjoajat -osion. Napauta kyseisessä osiossa Valitse kolmannen osapuolen palveluntarjoaja.

3. Valitse Kolmannen osapuolen maksupalveluiden tarjoajat -sivulla testaamiseen tarkoitettu testi-maksuportaali.

4. Napauta Ota testaamiseen tarkoitettu testi-maksuportaali käyttöön.

5. Siirry verkkokauppaan ja tee tilauksesi asiakkaan tapaan. Anna kassalla seuraavat luottokorttitiedot aitojen numeroiden sijaan:

Korttitiedot, jotka syötetään testatessa kassaa testi-maksuportaalilla
Kentän nimi Tiedot syötettäväksi
Nimi kortissa Syötä Testi-maksuportaali
Luottokortin numero

Syötä kukin näistä vuorostaan, jotta voit simuloida erityyppisiä tapahtumia:

• Syötä 1 simuloidaksesi onnistuneen tapahtuman
  • Syötä 2 simuloidaksesi epäonnistuneen tapahtuman
  • Syötä 3 simuloidaksesi poikkeustapahtuman (tämä luo viestin, joka osoittaa, että palveluntarjoajassa on tapahtunut virhe)
CVV Syötä mikä tahansa kolmenumeroinen numero (esimerkiksi 111 .)
Voimassaolon päättymispäivä Anna mikä tahansa tulevaisuudessa oleva päivämäärä.
  1. Kun olet lopettanut testaamisen, klikkaa Shopify adminin Maksupalveluiden tarjoajat -sivulla Valitse toinen palveluntarjoaja, jos haluat määrittää uuden maksupalveluiden tarjoajan.

Aseta testitilaus todelliseen tapahtumaan

Toimintovaiheet:

1. Varmista, että olet asettanut maksupalveluntarjoajan.

2. Tee ostos kaupastasi asiakkaana, ja viimeistele maksu käyttämällä aitoja luottokorttitietoja.

3. Jos käytät kolmannen osapuolen maksuntarjoajaa, kirjaudu sisään maksuntarjoajaasi ja varmista, että varat on käsitelty.

4. Peruuta ja palauta tilaus mahdollisimman pian palauttaaksesi maksun itsellesi ja välttääksesi tapahtumamaksujen maksamisen.

Toimitusasetusten testaaminen

Tee testitilaus, jotta voit varmistaa, että toimitusasetuksesi ovat oikein. Jos esimerkiksi tarjoat ilmaisen toimituksen tiettyä tilausarvoa varten, voit tehdä ilmaiseen toimitukseen kelpaavan testitilauksen varmistaaksesi, että toimitusalennus on käytössä.

Lisätietoja toimitusasetuksista.

Sähköposti-ilmoitusten testaaminen

Voit tarkastella sähköposti-ilmoituksia tekemällä testitilauksen. Vastaanota sähköposti-ilmoituksia antamalla sähköpostiosoitteesi kassalla. Voit muokata sähköpostimalleja Shopify-ylläpitäjästäsi.