Uudet tilausilmoitukset

Voit luoda ja muokata sähköposti-ilmoituksia ilmoittaaksesi sinulle tai henkilöstöllesi, kun asiakas tekee tilauksen. Tarvitset tililläsi Tilaukset -luvan muutosten tekemiseen tilauksen ilmoituksiin. Lisätietoja henkilöstön käyttöoikeuksista.

Vastaanottajan lisääminen uusiin tilausilmoituksiin

Toimintovaiheet:

1. klikkaa Henkilöstötilausten ilmoitukset -osiossa Lisää vastaanottaja.

2. Valitse ensimmäisestä avattavasta valikosta ilmoituksen sähköpostiosoite seuraavista vaihtoehdoista:

- Valitse Sähköpostiosoite ja kirjoita sitten uusi sähköpostiosoite, johon haluat lähettää tilausilmoituksen. - Valitse henkilöstön jäsen, jolle haluat lähettää ilmoituksia heidän tilinsä sähköpostiosoitteeseen.

1. Jos haluat luoda ilmoituksia tilauksista tietystä POS-sijainnista tai verkosta, valitse sijainti luettelosta. Voit valita Kaikki luodaksesi ilmoituksia kaikille tilauksille. Jos haluat lisätä ilmoituksia useammalle kuin yhdelle tietylle sijainnille, sinun on luotava ne erillisinä tilausilmoituksina.

2. Klikkaa Lisää tilausilmoitus.

Kun olet määrittänyt uuden tilausilmoituksen sähköpostiosoitteelle, voit testata sen napsauttamalla Lähetä testi-ilmoitus.

Linkin sisällyttäminen tilaussivulle

Toimintovaiheet:

1. Klikkaa Uusi tilaus avataksesi mallin koodin verkkoeditorissa.

2. Lisää {% endif %} mallin alaosaan:

You can review details of this order in your shop admin at {{ shop.url }}/admin/orders/{{ id }}.
  1. Klikkaa Tallenna.

Etsi tilausnumero tai -tunnus

Löydät tilaustunnuksen:

Tilaa {{ order_name }}

Tämä palauttaa jotain vastaavaa:

Tilaus nro 1001

Erityisohjeiden sisällyttäminen

Toimintovaiheet:

1. klikkaa "Sähköpostimallit"-osiossa Uusi tilaus -valintaa.

2. Lisää Uusi tilaus -sähköpostimallin alaosaan seuraava koodi:

{% unless note == blank %}
  Special instructions: {{ note }}
  {% endunless %}
  1. Klikkaa Tallenna.

Ilmoituksen poistaminen käytöstä

Suurin osa tilaus-, toimitus- ja asiakastili-ilmoituksista lähetetään asiakkaille automaattisesti, eikä niitä voida poistaa käytöstä. Kun käsittelet tilausta, voit poistaa käytöstä muutamat tilauksen toimia koskevat ilmoitukset:

• Tilaus peruutettu: lähetetään automaattisesti asiakkaalle, jos hänen tilauksensa peruutetaan
  • Tilauksen maksun palautus: lähetetään automaattisesti asiakkaalle, jos hänen tilauksensa maksu palautetaan
  • Toimitusvahvistus: lähetetään automaattisesti asiakkaalle, kun hänen tilauksensa on jaeltu
  • Toimituspäivitys: lähetetään automaattisesti asiakkaalle, jos hänen huolitun tilauksen seurantanumero päivitetään
  • Toimituksessa: Lähetetään automaattisesti sen jälkeen, kun seurantatiedoilla varustetut tilaukset on toimituksessa. Tämä ilmoitus on saatavilla vain niille lähetyksille, joilla on seurantanumero Fedexiltä, Canada Postilta, DHL:ltä, UPS:ltä tai USPS:ltä.
  • Toimitettu: Lähetetään automaattisesti, kun seurantatiedot sisältävät tilaukset on toimitettu. Tämä ilmoitus on saatavilla vain niille lähetyksille, joiden seurantanumero on Fedexiltä, Canada Postilta, DHL:ltä, UPS:ltä tai USPS:ltä.

Poista Tilaus peruutettu -ilmoitus käytöstä

Kun peruutat tilauksen, voit poistaa ilmoituksen käytöstä, jotta asiakas ei saa ilmoitusta peruutuksesta sähköpostitse. Lisätietoja tilausten peruuttamisesta.

Toimintovaiheet:

1. klikkaa Tilaukset-sivulla peruutettavan tilauksen tilausnumeroa.

2. Klikkaa Lisää toimintoja ja valitse sitten Peruuta tilaus.

3. Kirjoita peruutetun tilauksen tiedot.

4. Poista valinta Lähetä ilmoitus asiakkaalle:

Peruuta tilaus-valintaikkuna, jossa näkyy Lähetä ilmoitus asiakkaalle merkitsemättömänä

1. Klikkaa Peruuta tilaus.

Poista Tilauksen maksun palautus -ilmoitus käytöstä

Kun palautat tilauksen, voit poistaa ilmoituksen käytöstä, jotta asiakas ei saa palautusta koskevaa sähköpostia. Lisätietoja tilausmaksujen palauttamisesta.

Toimintovaiheet:

1. klikkaa Tilaukset-sivulla palautettavan tilauksen tilausnumeroa.

2. Klikkaa Maksun palautus ja kirjoita sitten maksun palautuksen tiedot.

3. Poista valinta Lähetä ilmoitus asiakkaalle:

Maksujen palautus -valintaikkuna, jossa näkyy Lähetä ilmoitus asiakkaalle merkitsemättömänä

1. Klikkaa Maksun palautus.

Poista Toimitusvahvistusta koskeva ilmoitus käytöstä

Tilausta täyttäessäsi voit poistaa käytöstä ilmoituksen Toimitusvahvistuksesta, jotta asiakas ei saa sähköpostiviestiä toimitustiedoilla. Lisätietoja Tilausten jakelusta.

Toimintovaiheet:

1. klikkaa Tilaukset-sivulla käsiteltävän tilauksen tilausnumeroa.

2. Valitse Jatka.

3. Syötä tilauksen jakelun tiedot.

4. Poista Lähetä toimitustiedot asiakkaalle nyt -kohdan valinta:

Lähetä toimitustiedot asiakkaalle, joka nyt näkyy valittuna

1. Viimeistele tilauksen jakelu.

Poista Toimituspäivitys-ilmoitus käytöstä

Kun lisäät tai päivität jo huolituksi merkityn tilauksen seurantatietoja, voit poistaa Toimituspäivitystä koskevan ilmoituksen käytöstä, jotta asiakas ei saa päivitystä koskevaa sähköpostia. Lisätietoja seurantatietojen lisäämisestä.

Toimintovaiheet:

1. klikkaa Tilaukset-sivulla päivitettävän tilauksen tilausnumeroa.

2. Klikkaa Jakelut-osiossa Lisää ja valitse sitten Muokkaa seurantaa.

3. Anna uudet seurantatiedot.

4. Poista Lähetä ilmoitus sähköpostitse asiakkaalle -kohdan valinta:

Muokkaa seurantavalintaikkunaa, jossa näkyy Lähetä ilmoitusviesti asiakkaalle merkitsemättömänä

1. Klikkaa Tallenna.

Poista Toimituksessa- tai Toimitettu-ilmoitus käytöstä

Voit poistaa ilmoitukset käytöstä niin, että asiakas ei saa sähköpostia, kun lähetystila vaihtuu toimituksessa tai toimitetuksi. Tämä koskee vain lähetyksiä, joiden seurantanumero on Fedexiltä, Canada Postilta, DHL:ltä, UPS:ltä tai USPS:ltä.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopifyn admin-sivulla kohtaan Asetukset > Ilmoitukset.

2. Poista Toimitus-osasta Toimituksessa- tai Toimitettu-valintaruutu.

Tilausilmoituksen poistaminen

Toimintovaiheet:

1. Vieritä alas kohtaan Tilausilmoitukset.

2. Jokaisen tilauksen ilmoitusosoitteen vieressä on pieni roskakorikuvake:

Klikkaa poistettavan ilmoituksen vieressä olevaa roskakoripainiketta.