Uudet tilausilmoitukset

Voit luoda ja muokata sähköposti-ilmoituksia ilmoittaaksesi sinulle tai henkilöstöllesi, kun asiakas tekee tilauksen. Tarvitset tililläsi Tilaukset-käyttöoikeuden, jotta voit tehdä muutoksia tilausilmoituksiin. Lue lisää henkilöstön käyttöoikeuksista.

Vastaanottajan lisääminen uusiin tilausilmoituksiin

Kun olet määrittänyt uuden tilausilmoituksen sähköpostiosoitteeseen, voit testata sitä klikkaamalla Lähetä testi-ilmoitus. Testi-ilmoitus sisältää keksityn tilauksen ja asiakastiedot.

Uusien tilausilmoitusten deaktivoiminen tai uudelleenaktivoiminen

Voit poistaa uudet tilausilmoitukset väliaikaisesti käytöstä sen sijaan, että poistaisit vastaanottajan. Tämän jälkeen voit aktivoida ilmoitukset uudelleen.

Tee näin:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulla kohtaan Asetukset > Ilmoitukset.
  2. Klikkaa Henkilöstön ilmoitukset.
  3. Muokkaa kunkin vastaanottajan ilmoitusasetuksia:
    • Poista ilmoitukset käytöstä valitsemalla Poista käytöstä.
    • Voit laittaa ilmoitukset takaisin käyttöön valitsemalla Ota käyttöön.

Linkin sisällyttäminen tilaussivulle

Etsi tilausnumero tai -tunnus

Löydät tilaustunnuksen:

Tilaa {{ order_name }}

Tämä palauttaa jotain vastaavaa:

Tilaus nro 1001

Erityisohjeiden sisällyttäminen

Tee näin:

Ilmoituksen deaktivoiminen

Suurin osa tilaus-, toimitus- ja asiakastili-ilmoituksista lähetetään asiakkaille automaattisesti, eikä niitä voida poistaa käytöstä. Kun käsittelet tilausta, voit poistaa käytöstä muutamat tilauksen toimia koskevat ilmoitukset:

• Tilaus peruutettu: lähetetään automaattisesti asiakkaalle, jos hänen tilauksensa peruutetaan
  • Tilauksen hyvitys: lähetetään automaattisesti asiakkaalle, jos hänen tilauksensa maksu palautetaan
  • Toimitusvahvistus: lähetetään automaattisesti asiakkaalle, kun hänen tilauksensa on jaeltu
  • Toimituspäivitys: lähetetään automaattisesti asiakkaalle, jos hänen jaellun tilauksen seurantanumero päivitetään
  • Toimituksessa: lähetetään asiakkaalle automaattisesti sen jälkeen, kun seurantatiedoilla varustetut tilaukset ovat toimituksessa. Saatavana vain lähetyksile, joiden seurantanumero on Fedexiltä, Canada Postilta, DHL Expressiltä, UPS:ltä tai USPS:ltä.
  • Lähetetty: lähetetään asiakkaalle automaattisesti, kun tilaukset seurantatietoineen on lähetetty. Saatavana vain lähetyksile, joiden seurantanumero on Fedexiltä, Canada Postilta, DHL Expressiltä, UPS:ltä tai USPS:ltä.

Tilaus peruutettu -ilmoituksen deaktivoiminen

Kun peruutat tilauksen, voit poistaa ilmoituksen käytöstä, jotta asiakas ei saa ilmoitusta peruutuksesta sähköpostitse. Lue lisää tilausten peruuttamisesta.

Tee näin:

1. Valitse Shopify Adminissa Tilaukset.

2. Klikkaa peruutettavaa tilausta.

3. Klikkaa Lisää toimintoja > Peruuta tilaus.

4. Anna tilauksen peruutustiedot.

5. Poista Lähetä ilmoitus asiakkaalle -valinta.

6. Klikkaa Peruuta tilaus.

Tilauksen hyvitys -ilmoituksen deaktivoiminen

Kun palautat tilauksen, voit poistaa ilmoituksen käytöstä, jotta asiakas ei saa sähköpostia hyvityksestä. Lue lisää tilausten hyvittämisestä.

Tee näin:

1. klikkaa Tilaukset-sivulla palautettavan tilauksen tilausnumeroa.
  2. Klikkaa Hyvitys ja kirjoita sitten hyvityksen tiedot.
  3. Poista valinta Lähetä ilmoitus asiakkaalle.
  4. Klikkaa Hyvitys.

Poista Toimitusvahvistusta koskeva ilmoitus käytöstä

Tilausta täyttäessäsi voit poistaa käytöstä ilmoituksen lähetysvahvistuksesta, jotta asiakas ei saa sähköpostiviestiä toimitustiedoilla. Lisätietoja tilausten jakelusta.

Tee näin:

1. klikkaa Tilaukset-sivulla käsiteltävän tilauksen tilausnumeroa.
  2. Valitse Jatka.
  3. Syötä tilauksen jakelun tiedot.
  4. Poista Lähetä toimitustiedot asiakkaalle nyt -kohdan valinta.
  5. Viimeistele tilauksen jakelu.

Toimituspäivitys-ilmoituksen deaktivoiminen

Kun lisäät tai päivität jo jaelluksi merkityn tilauksen seurantatietoja, voit poistaa Toimituspäivitystä koskevan ilmoituksen käytöstä, jotta asiakas ei saa päivitystä koskevaa sähköpostia. Lue lisää seurantatietojen lisäämisestä.

Tee näin:

1. klikkaa Tilaukset-sivulla päivitettävän tilauksen tilausnumeroa.
  2. Klikkaa Jakelut-osiossa ...-painiketta ja valitse sitten Muokkaa seurantaa.
  3. Anna uudet seurantatiedot.
  4. Poista Lähetä ilmoitus sähköpostitse asiakkaalle -kohdan valinta.
  5. Klikkaa Tallenna.

Poista Toimituksessa- tai Toimitettu-ilmoitus käytöstä

Voit poistaa ilmoitukset käytöstä niin, että asiakas ei saa sähköpostia, kun lähetystila vaihtuu toimituksessa- tai toimitettu-tilaksi. Tämä koskee vain lähetyksiä, joiden seurantanumero on Fedexiltä, Canada Postilta, DHL Expressiltä, UPS:ltä tai USPS:ltä.

Tee näin:

1. Siirry Shopifyn Admin-sivulla kohtaan Asetukset > Ilmoitukset.
  2. Klikkaa Asiakkaan ilmoitukset.
  3. Poista Toimitus-osasta Toimituksessa- tai Toimitettu-valintaruutu.

Poista henkilöstön tilausilmoitus