Shopcodes

Shopifyn Shopcode-sovelluksen avulla voit luoda kaupallesi QR-koodeja, jotka toimivat fyysisen osta-painikkeen tavoin, tai voit käyttää niitä verkossa ohjaamaan asiakkaita tuote- tai kassasivulle. Shopcode-sovelluksessa luodut QR-koodit eivät muuta mitään verkkokaupassasi, vaikuta asiakkaisiisi tai muuta tilauksiasi.

QR-koodien avulla voit:

• Antaa asiakkaille lisätietoja tuotteesta tai ohjata heidät kassalle riippumatta siitä, missä he ovat.
  • Sijoittaa kivijalkamyymälääsi QR-koodeja, joita skannaamalla asiakkaat saavat lisätietoja tuotteesta tai sen muista versioista
  • Lisätä QR-koodeja kivijalkamyymäläsi ikkunaan, jotta asiakkaasi voivat ostaa suoraan sen kautta.
  • Lisätä QR-koodeja tuotteidesi pakkauksiin, jotta asiakkaasi voivat tilata tuotteita uudelleen skannaamalla koodin.
  • Lisätä alennuksia QR-koodeihin ostojen kannustamiseksi.

Voit ladata QR-koodin PNG- tai SVG-tiedostona. PNG-tiedostoja suositellaan verkossa jakamiseen, ja SVG-tiedostot sopivat parhaiten printtimuodossa jakamiseen.

Asenna Shopcode-sovellus

Kun asennat Shopcode-sovelluksen, annat sille samalla luvan:

• tarkastella tuotteita, tuoteluetteloita ja kokoelmia
  • tarkastella tilauksia
  • hallita markkinointitapahtumia
  • tarkastella muita tietoja, kuten hintasääntöjä.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopcodes-sovelluksen sivulle.
  2. Klikkaa Lisää sovellus. Jos et ole kirjautunut Shopify-tiliisi, sinua pyydetään kirjautumaan sisään.
  3. Klikkaa Asenna sovellus.

QR-koodin luominen tuotesivulta

Kun luot QR-koodi tuotesivulta, voit määrittää koodin ohjaamaan asiakkaat tuotekuvaussivulle tai ohjata heidät suoraan kassasivulle ostoskoriin valittujen tuotteiden kanssa. Kun määrität koodin, joka ohjaa asiakkaat kassalle, voit myös lisätä automaattisen alennuksen.

Toimintovaiheet:

1. Siirry haluamallesi tuotesivulle ja valitse Lisää toimintoja -alasvetovalikosta Luo Shopcode.

Tuotesivun lisää toimintoja -alasvetovalikko

2. Kirjoita QR-koodin nimi ja valitse linkki, jonne haluat QR-koodin ohjaavat asiakkaasi, kun he skannaavat sen.

3. Klikkaa Luo.

4. Valitse tiedostotyyppi ja lataa QR-koodi PNG-tiedostona tai SVG-tiedostona klikkaamalla Lataa Shopcodes. PNG-tiedostoja suositellaan verkossa jakamiseen, ja SVG-tiedostot sopivat parhaiten printtimuodossa jakamiseen.

QR-koodin luominen sovelluksessa

Kun luot QR-koodi tuotesivulta, voit määrittää koodin ohjaamaan asiakkaat tuotekuvaussivulle tai ohjata heidät suoraan kassasivulle ostoskoriin valittujen tuotteiden kanssa. Kun määrität koodin, joka ohjaa asiakkaat kassalle, voit myös lisätä automaattisen alennuksen.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify adminissa Sovellukset-kohtaan.

2. Klikkaa Shopcodes.

3. Klikkaa Luo Shopcode.

4. Valitse tai etsi tuote ja klikkaa sitten Valitse tuote.

5. Kirjoita QR-koodin nimi ja anna linkki, johon haluat QR-koodin vievän asiakkaasi, kun he skannaavat sen.

6. Valinnainen: Valitse Ohjeteksti-kohdan alla oleva valintaruutu lisätäksesi selitystekstin QR-koodiin.

7. Klikkaa Luo Shopcode.

8. Valinnainen: Valitse tiedostotyyppi ja lataa QR-koodi PNG-tiedostona tai SVG-tiedostona klikkaamalla Lataa Shopcodes. PNG-tiedostoja suositellaan verkossa jakamiseen, ja SVG-tiedostot sopivat parhaiten printtimuodossa jakamiseen.

Shopcodes-koodien muokkaaminen, poistaminen tai lataaminen

1. Klikkaa koodia, jota haluat muokata tai poistaa.
  2. Muuta haluamasi tiedot tai klikkaa Poista Shopcode. Voit myös valita toisen tuotteen, jonka haluat liittää QR-koodiin, tai voit ladata sen uudelleen.
  3. Jos muutit tietoja tai valitsit toisen tuotteen, klikkaa Tallenna.

Shopcodes-koodien seuranta raporteissa

Voit tarkastella Shopcodes-koodiesi skannauksia ja konversioita Markkinointiin liittyvä myynti- ja Markkinointiin liittyvät istunnot -raportista.

Toimintovaiheet:

1. Siirry Shopify adminissa Sovellukset-kohtaan.

2. Klikkaa Shopcodes.

3. Klikkaa koodia, josta haluat nähdä raportit.

4. klikkaa Raportit-osiossa joko Näytä liikenne tai Näytä konversiot.

QR-koodien käyttäminen tuotteissasi

Voit käyttää QR-koodeja monin eri tavoin parantaaksesi kauppatoimintaasi.

QR-koodin käyttäminen pakkauksessa

Kun sisällytät QR-koodeja tuotepakkauksiisi, ne asiakkaat, jotka eivät ostaneet tuotteitasi verkkokaupan kautta, voivat oppia lisää tarjoamistasi tuotteista. Samalla kannustat myös nykyisiä asiakkaitasi tekemään toistuvia ostoksia – heidän tarvitsee vain skannata koodi päästäkseen suoraan kassalle mobiililaitteellaan, ja voit samalla antaa heille alennuskoodin, jos haluat palkita heitä asiakasuskollisuudestaan.

QR-koodien käyttäminen vähittäiskaupan ikkunassa

Kun näytät QR-koodin vähittäiskaupan ikkunassa, voit myydä tuotteita Shopify-kauppasi kautta jopa silloin, kun kivijalkakauppasi on kiinni.

Oletko mukana tapahtumassa tai pop-up kaupassa, jossa on rajallisesti varastotilaa? Voit pyytää asiakkaitasi skannaamaan QR-koodin ja ostamaan tuotteita älypuhelimen kautta. Nyt voit myydä missä tahansa internetin ulkopuolella ilman, että joudut pitämään valikoimaasi aina mukanasi.

QR-koodin käyttäminen markkinointimateriaaleissa

QR-koodeja voi käyttää muiden tuotteiden tai alennusten mainostamiseen pakkauslisäysten ja verkon ulkopuolisten mainosmateriaalien avulla. Sen sijaan, että asiakkaasi joutuisivat kirjoittamaan sivustosi URL-osoitteen käsin, he voivat siirtyä Shopify-kaupassasi olevaan tuotteeseen heti, kun he ovat skannanneet koodisi.