Memoria e personalización de Sidekick

Sidekick recorda a información das túas conversas para ofrecerche soporte personalizado. A medida que interactúas con Sidekick, as súas respostas vólvense máis relevantes e personalizadas para a túa tenda, para que poidas dedicar menos tempo a repetir o contexto. Co tempo, Sidekick aprende os seguintes tipos de información:

  • Preferencias explícitas: Cando lle dás a Sidekick información específica sobre ti ou as túas preferencias, Sidekick recórdaa para futuras conversas.
  • Conversas pasadas: Sidekick pode recordar interaccións previas, para que poidas retomar a conversa onde a deixaches. Se falaches sobre un tema a semana pasada, podes referirte a el de forma natural sen ter que volver explicar todo o contexto.
  • Preferencias persoais implícitas: Mentres traballas con Sidekick, aprende como prefires recibir a información e adapta as súas respostas ao teu estilo. Isto prodúcese automaticamente en función das túas interaccións ao longo do tempo.
  • Actividade recente: Sidekick pode facer referencia ao que estabas facendo recentemente no teu administrador de Shopify. Por exemplo, editas un produto e despois abres Sidekick. É posible que Sidekick mencione que acabas de traballar nun produto, para que non teñas que explicar o que estabas a facer.

Consideracións para a memoria de Sidekick

Antes de utilizar a memoria de Sidekick, revisa as seguintes consideracións:

  • Sidekick recorda as conversas do chat de Sidekick no teu administrador de Shopify. As conversas con Sidekick no editor de temas non se engaden á memoria de Sidekick.
  • Para continuar o traballo do editor de temas no chat de Sidekick, inclúe os detalles na túa nova pregunta.
  • Sidekick recorda as túas conversas pasadas durante uns 3 meses.
  • Sidekick pode facer referencia á túa actividade recente no administrador de Shopify durante as últimas 12 horas aproximadamente. Sidekick non dispón de acceso a actividade máis antiga.
  • Se desactivas a memoria dunha conversa, Sidekick non usará a información gardada nin a actividade recente para esa conversa.

Acceder ao historial do chat de Sidekick

Sidekick garda o historial do chat en diferentes sesións do navegador. Podes acceder a unha lista de conversas anteriores das seguintes formas:

  • Na xanela do chat de Sidekick, fai clic no título da conversa no selector de chats.
  • No teu administrador de Shopify, vai a Conversas de Sidekick.

Desde a lista de conversas, podes buscar por palabras clave para atopar conversas específicas.

Desactivar a memoria nunha conversa de Sidekick

Se non queres que Sidekick acceda á túa información gardada nin que garde detalles novos dunha conversa, podes desactivar a memoria. Cando a memoria está desactivada, Sidekick segue respondendo ás túas preguntas, pero non recorda as túas preferencias pasadas, non fai referencia á túa actividade recente e non garda ningunha novidade da conversa actual.

Despois de desactivar a memoria nunha conversa, non a podes volver activar nesa mesma conversa. Para comezar unha nova conversa coa memoria activada, pecha a conversa actual e inicia unha nova.

Pasos:

Escritorio
  1. Desde o teu administrador de Shopify, vai a Sidekick ou fai clic na icona Sidekick.

  2. Fai clic na icona Toggle-On para desactivar as funcións de memoria.

Móbil
  1. Desde a aplicación de Shopify, vai a calquera páxina da túa tenda e toca a icona Sidekick.

  2. Na xanela do chat, toca a icona Plus.

  3. Ao lado de Memoria, toca a icona Toggle-On para desactivar as funcións de memoria.

Xestionar a información almacenada

Podes actualizar ou eliminar a información que Sidekick almacenou en calquera momento. Para revisar o que Sidekick lembra, pídelle un resumo en calquera conversa. Se queres que Sidekick esqueza detalles específicos, pídello directamente e confirmará os cambios.

Isto aplícase ás túas preferencias gardadas e ás túas conversas. A túa actividade recente no administrador non forma parte da memoria gardada de Sidekick, polo que non se inclúe nos resumos. Sidekick pode consultar a túa actividade recente durante unhas 12 horas e logo deixa de estar dispoñible. Se non queres que Sidekick faga referencia á túa actividade recente nunha conversa, podes desactivar a memoria.

Cambiar o nome dunha conversa de Sidekick

Podes cambiar o nome dunha conversa de Sidekick para que sexa máis fácil atopala despois no teu historial de chat.

Pasos:

  1. Desde o teu administrador de Shopify, fai clic en Conversas de Sidekick, ou vai a Sidekick e selecciona unha conversa anterior.

  2. Fai clic na icona Menu options icon da conversa á que lle queres cambiar o nome.

  3. Fai clic en Cambiar nome e despois introduce un título novo para a conversa.

Eliminar unha conversa de Sidekick

Podes eliminar unha conversa de Sidekick en calquera momento. Ao eliminar unha conversa, elimínase do teu historial de chat e da memoria de interaccións anteriores de Sidekick. As túas preferencias gardadas non se modifican.

Pasos:

  1. Desde o teu administrador de Shopify, fai clic en Conversas de Sidekick, ou vai a Sidekick e selecciona unha conversa anterior.

  2. Fai clic na icona Menu options icon da conversa que queres eliminar.

  3. Fai clic en Eliminar.