Grupos
Un grupo de usuarios é un conxunto de usuarios que comparten certos roles. Por exemplo, podes engadir un grupo Atención ao cliente en Norteamérica para os usuarios de atención ao cliente ou un grupo Equipo de vendas B2B para os usuarios que xestionen tarefas relacionadas co B2B. Cando asignas un usuario a un grupo, asígnanselle automaticamente os roles que estean asignados a ese grupo. Un usuario pódese engadir a varios grupos.
Cando se elimina a un usuario dun grupo de usuarios, retíranse os roles asignados a través dese grupo. Despois de eliminar un grupo, todos os roles e tendas asignados con dito grupo elimínanse dos usuarios que estivesen asignados a el.
Nesta páxina
Crear un grupo
No teu administrador de Shopify, vai a Configuración > Usuarios.
Fai clic en Grupos.
Fai clic en Engadir grupo.
Escribe un nome e unha descrición para o grupo.
Fai clic en Asignar.
Selecciona un rol que queiras asignar ao grupo. Se estás engadindo un rol de tenda, selecciona a tenda que queiras asignar ao grupo. Repite o proceso para tantos roles como queiras asignar ao grupo.
Fai clic en Gardar.
Asignar un novo rol a un grupo
No teu administrador de Shopify, vai a Configuración > Usuarios.
Fai clic en Grupos.
Fai clic no grupo que queres asignar a un novo rol.
Fai clic en Asignar.
Selecciona un rol que queiras asignar ao grupo. Se estás engadindo un rol de tenda, selecciona a tenda que queiras asignar ao grupo. Repite o proceso para tantos roles como queiras asignar ao grupo.
Opcional: se precisas eliminar un rol do grupo de usuarios, fai clic en … > Eliminar rol a carón do rol que queres eliminar.
Fai clic en Gardar.
Duplicar un grupo
Podes duplicar os roles e as asignacións de tenda dun grupo existente.
Pasos:
No teu administrador de Shopify, vai a Configuración > Usuarios.
Fai clic en Grupos.
Fai clic no grupo que queres duplicar.
Fai clic en Accións > Duplicar.
Na sección Nome, introduce un novo nome para o grupo duplicado.
Opcional: fai calquera dos seguintes cambios:
- Na sección Descrición, introduce unha descrición para o grupo duplicado.
- Na sección Roles, asigna ou elimina roles ou edita o acceso á tenda para os roles asignados.
Fai clic en Gardar.
Eliminar un grupo
No teu administrador de Shopify, vai a Configuración > Usuarios.
Fai clic en Grupos.
Fai clic no grupo que queres eliminar.
Fai clic en Accións > Eliminar.
Fai clic en Eliminar para confirmar.
Asignar un grupo a un usuario
No teu administrador de Shopify, vai a Configuración > Usuarios.
Fai clic no usuario que queres engadir ao grupo.
Fai clic en Asignar.
Selecciona o grupo que queres asignar ao usuario.
Fai clic en Gardar.
Asignar un grupo a usuarios de forma masiva
No teu administrador de Shopify, vai a Configuración > Usuarios.
Na lista Usuarios, selecciona as caixas de verificación do persoal ao que queres asignarlle un rol.
Fai clic en Asignar grupo de usuarios.
Selecciona un rol no menú despregable e, a continuación, fai clic en Feito.
Eliminar un grupo dun usuario
No teu administrador de Shopify, vai a Configuración > Usuarios.
Fai clic no usuario que queres eliminar do grupo.
Fai clic na icona
a carón do grupo do que queres eliminar o usuario e, a continuación, fai clic en Eliminar grupo.
Fai clic en Gardar.