Shopcodes

Med Shopify Shopcode-app kan du generere QR-koder for butikken som fungerer som en fysisk Kjøp-knapp. Du kan også bruke dem på nett til å dirigere kunder til et produkt eller en betalingsside. QR-kodene du genererer med Shopcodes-appen kommer ikke til å endre noe i nettbutikken, påvirke kundene eller endre bestillingene.

Du kan bruke QR-koder til å:

• La kunder få mer informasjon om produktet ditt eller skanne koden til kassen uansett hvor de er.
  • Plassere QR-koder rundt den fysiske butikken som kundene kan skanne for å få mer informasjon om produktene eller se ytterligere varianter.
  • Legge til QR-koder i utstillingsvinduet for å gjøre det mulig å kjøpe produktene.
  • Legge til QR-koder på produktemballasjen slik at kundene kan bestille på nytt ved å skanne koden.
  • Legge til rabatter til QR-koder for å oppfordre til kjøp.

Du kan laste ned QR-kodene som en PNG-fil eller som en SVG-fil. PNG-filer anbefales for deling på nettet, og SVG-filer er best for deling på trykk.

Installer Shopcode-appen

Når du installerer Shopcode-appen, gir du den tillatelse til å:

• se produkter, produktoppføringer og samlinger
  • se bestillinger
  • administrere markedsføringshendelser
  • se andre data, for eksempel prisregler.

Steg:

1. Gå til Shopcodes-appsiden.
  2. Klikk på Legg til app. Hvis du ikke er logget på Shopify-kontoen din, blir du bedt om å logge på.
  3. Klikk på Installer app.

Opprett en QR-kode fra en produktside

Når du oppretter en QR-kode fra en produktside kan du sette opp koden slik at den henviser kundene til en side med produktbeskrivelse, eller sende dem direkte til betalingssiden med det valgte produktet i handlekurven. Når du setter opp koden til å sende kunder til kassen kan du også legge til en automatisk rabatt.

Steg:

1. Fra rullegardinmenyen Flere handlinger, som du finner på alle produktsidene, velger du Opprett en Shopcode.

Rullegardinmenyen med flere handlinger på en produktside

2. Angi en tittel for QR-koden, og velg en kobling du ønsker at QR-koden skal sende brukerne til når de skanner den.

3. Klikk på Opprett.

4. Velg en filtype og klikk på Last ned Shopcodes for å laste ned QR-koden som en PNG-fil eller som en SVG-fil. PNG-filer anbefales for å dele på nett, mens SVG-filer er best for å dele på trykk.

Opprett en QR-kode fra appen

Når du oppretter en QR-kode fra en produktside kan du sette opp koden slik at den henviser kundene til en side med produktbeskrivelse, eller sende dem direkte til betalingssiden med det valgte produktet i handlekurven. Når du setter opp koden til å sende kunder til kassen kan du også legge til en automatisk rabatt.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Apper.

2. Klikk på Shopcodes.

3. Klikk på Opprett Shopcode.

4. Velg eller søk etter et produkt og klikk på Velg produkt.

5. Angi en tittel for QR-koden og angi en kobling du ønsker at QR-koden skal sende kundene til når de skanner den.

6. Valgfritt: Huk av i avmerkingsboksen under Hjelpetekst for å legge til en forklarende kopi i QR-koden.

7. Klikk på Opprett Shopcode.

8. Valgfritt: Velg en filtype og klikk på Last ned Shopcodes for å laste ned QR-koden som en PNG-fil eller en SVG-fil. PNG-filer anbefales for å dele på nett, mens SVG-filer er best for å dele på trykk.

Rediger, slett eller last ned Shopcodes

1. Klikk på koden du vil redigere eller slette.
  2. Endre informasjon eller klikk på Slett Shopcode. Du kan også velge et annet produkt som skal tilknyttes QR-koden din eller laste den ned igjen.
  3. Hvis du har endret informasjon eller valgt et annet produkt, klikker du på Lagre.

Spore Shopcodes i rapportene dine

Du kan se skanninger og konverteringer fra Shopcodes i rapportene Salg tilskrevet markedsføring og Økter tilskrevet markedsførings.

Steg:

1. Fra Shopify-administrator går du til Apper.

2. Klikk på Shopcodes.

3. Klikk på koden du vil se rapporter for.

4. I Rapporter-seksjonen klikker du enten Vis trafikk eller Vis konverteringer.

Slik bruker du QR-koder for produktene dine

Det er mange måter du kan bruke QR-koder på for å forbedre virksomheten din.

Bruk QR-koder på emballasjen din

Ved å trykke QR-koder på produktemballasjen kan du gjøre det enklere for offline-kjøpere å finne ut mer om produktene dine eller, dersom du ønsker å belønne kundenes lojalitet, oppfordre eksisterende kunder til å foreta nye kjøp ved å skanne for å gå direkte til kassen på mobilen med en rabattkode.

Bruk QR-koder på utstillingsvinduene til detaljhandelsstedene dine

Hvis du viser en QR-kode i vinduene til butikken, kan du selge produkter selv når butikken er stengt ved å sende kundene til Shopify-butikken din.

Arrangerer du en hendelse eller popup-vindu der lagerplassen er begrenset? Få kundene til å skanne en QR-kode og kjøpe produktene dine på smarttelefonene sine. Sett opp butikken hvor som helst i frakoblet modus uten å måtte ha lagerbeholdningen din tilgjengelig.

Bruk QR-koder på markedsføringsmateriale

QR-koder kan brukes til å promotere andre produkter eller rabatter med emballasjeinnlegg eller gjennom fysisk annonsemateriell. I stedet for å skrive inn URL-adressen til nettbutikken din manuelt, kan du ta kundene direkte til produktet i Shopify-butikken på så kort tid som det tar å ta frem telefonen og skanne koden.