Een testbestelling plaatsen

Door een testbestelling te plaatsen, kun je controleren of het betalingsproces en de instellingen voor bestellingsverwerking, voorraadbeheer, verzending, e-mailmeldingen en belastingen allemaal goed werken.

Er worden geen kosten in rekening gebracht voor een testbestelling. Plaats ten minste één testbestelling tijdens het instellen van je winkel of wanneer je wijzigingen aanbrengt in de betaalinstellingen.

Je kunt een testbestelling plaatsen door een transactie te simuleren via Bogus Gateway van Shopify, of als je Shopify Payments gebruikt, kun je je configuratie testen met de Shopify Payments-testmodus.

Je kunt ook een echte betalingsprovider gebruiken en vervolgens de bestelling onmiddellijk annuleren en terugbetalen. Mogelijk moet je kosten in rekening brengen van de betalingsverwerker die je hebt gebruikt.

Een testbestelling plaatsen door een transactie te simuleren

Om een transactie in je onlinebetaalomgeving te simuleren, kun je de Bogus Gateway van Shopify instellen. Bogus Gateway is een betalingsprovider die elke winkel kan gebruiken om testbestellingen te maken. Als Bogus Gateway is ingesteld, is elke bestelling die je maakt een testbestelling.

Om een bestelling te maken, moet je bij de checkout gegevens voor de testbetaling invoeren. Je kunt verschillende soorten transacties simuleren, afhankelijk van welke gegevens je invoert.

Stappen:

1. Als je een provider voor creditcardbetalingen hebt ingeschakeld, deactiveer deze voordat je verdergaat. Klik op Beheren > Deactiveren (met deze knop wordt ook de naam van je betalingsprovider weergegeven, bijvoorbeeld door Shopify Payments te deactiveren) en bevestig vervolgens de deactivering.

2. Doe een van de volgende dingen:

- Als je Shopify Payments hebt ingeschakeld: - Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren. - Klik op de onderkant van de pagina op Overschakelen naar een externe provider en daarna nogmaals op Overschakelen naar een externe provider om te bevestigen.

- Als je Shopify Payments niet hebt ingeschakeld, klik je in de sectie Shopify Payments op Alle andere providers bekijken. - Als Shopify Payments niet beschikbaar is in je land, klik je in de sectie Betalingsproviders op Een provider kiezen.

1. Selecteer (voor het testen) Bogus Gateway uit de lijst.

2. Klik op Activeer (voor testen) Bogus Gateway.

3. Klik op Opslaan.

4. Ga naar je onlinewinkel en plaats een bestelling zoals een klant dat zou doen. Voer bij de checkout de volgende creditcardgegevens in (gebruik geen echte gegevens):

Kaartgegevens die moeten worden ingevoerd bij het testen van je checkout met de pseudo-gateway
Veldnaam Gegevens om in te voeren
Naam op kaart Gebruik Bogus Gateway.
Creditcardnummer

Voer achtereenvolgens deze nummers in om verschillende soorten transacties te simuleren:

• Voer 1 in om een geslaagde transactie te simuleren.
  • Voer 2 in om een mislukte transactie te simuleren.
  • Voer 3 in om een uitzondering te simuleren (hierdoor wordt een bericht gegenereerd dat aangeeft dat er een fout is opgetreden met de provider).
CVV/CVC Voer een willekeurig nummer van drie cijfers in (bijvoorbeeld 111).
Vervaldatum Voer een datum in de toekomst in.
  1. Nadat je klaar bent met testen, klik je op Beheren naast de Bogus Gateway (voor testen) in je Shopify-beheercentrum.

2. Klik op Deactiveren (voor testen) Bogus Gateway om deze gateway te verwijderen uit je checkout.

Een testbestelling plaatsen met een echte transactie

Je kunt een testbestelling plaatsen bij een echte betalingsprovider en vervolgens de bestelling onmiddellijk annuleren en terugbetalen. Mogelijk moet je kosten betalen aan de betalingsverwerker die je gebruikt. Transactiekosten van de creditcard worden niet aan je geretourneerd wanneer je een terugbetaling indient.

Als je een development store gebruikt, kan je niet testen met echte transacties. Zie Bestellingen testen in development stores voor meer informatie.

Stappen:

1. Zorg ervoor dat je de betalingsprovider hebt ingesteld die je wilt testen.

2. Doe een aankoop in je winkel zoals een klant dat zou doen en voltooi het afrekenproces met echte creditcardgegevens.

3. Log in bij je betalingsprovider en controleer of het geld is verwerkt als je een externe betalingsprovider gebruikt.

4. Annuleer en restitueer de bestelling zo snel mogelijk om jezelf terug te betalen en transactiekosten te voorkomen. Als er een nieuwe betalingscyclus begint nadat je een testbestelling hebt geplaatst maar voordat je deze annuleert, worden er transactiekosten in rekening gebracht. Je kunt de bestelling nog steeds annuleren nadat je je factuur hebt betaald. Je ontvangt een transactietegoed op je account dat van toepassing is op toekomstige transactiekosten.

Verzendinstellingen testen

Je kunt ervoor zorgen dat je verzendinstellingen correct zijn door een testbestelling te plaatsen. Als je bijvoorbeeld gratis verzending aanbiedt voor bestellingen boven een bepaald bedrag, kun je een bestelling plaatsen die in aanmerking komt voor gratis verzending om te controleren of de korting inderdaad geldt.

Leer meer over verzendinstellingen.

E-mailmeldingen testen

Je kunt je e-mailmeldingen controleren door een testbestelling te plaatsen. Om de e-mailmeldingen te ontvangen, geeft je je e-mailadres op bij de checkout. Je kunt je e-mailtemplates aanpassen vanuit je Shopify-beheercentrum.