Een testbestelling plaatsen

Door een testbestelling te plaatsen, kun je controleren of het betalingsproces en de instellingen voor bestellingsverwerking, voorraadbeheer, verzending, e-mailmeldingen en belastingen allemaal goed werken.

Er worden geen kosten in rekening gebracht voor een testbestelling. Plaats ten minste één testbestelling tijdens het instellen van je winkel of wanneer je wijzigingen aanbrengt in de betaalinstellingen.

Je kunt een testbestelling plaatsen door een transactie te simuleren via Bogus Gateway van Shopify, of als je Shopify Payments gebruikt, kun je je configuratie testen met de Shopify Payments-testmodus.

Je kunt ook een echte betalingsprovider gebruiken en vervolgens de bestelling onmiddellijk annuleren en terugbetalen. Mogelijk moet je kosten in rekening brengen van de betalingsverwerker die je hebt gebruikt.

Je kunt een betalingsgateway alleen testen als je een betaald abonnement hebt gekozen.

Een testbestelling plaatsen door een transactie te simuleren

Installeer de Bogus Gateway van Shopify om een transactie in je online checkout te simuleren. Bogus Gateway is een betalingsprovider die elke winkel kan gebruiken om testbestellingen aan te maken. Wanneer Bogus Gateway actief is, is elke bestelling die je aanmaakt een testbestelling. Het testbedrag voor de aankoop dient hoger te zijn dan het equivalent van 1 USD, in welke valuta dan ook.

Om een bestelling te maken, moet je bij de checkout gegevens voor de testbetaling invoeren. Je kunt verschillende soorten transacties simuleren, afhankelijk van welke gegevens je invoert.

Stappen:

1. Als je een provider voor creditcardbetalingen hebt ingeschakeld, deactiveer deze voordat je verdergaat. Klik op Beheren > Deactiveren (met deze knop wordt ook de naam van je betalingsprovider weergegeven, bijvoorbeeld door Shopify Payments te deactiveren) en bevestig vervolgens de deactivering.
  2. Doe een van de volgende dingen:

1. Als je Shopify Payments hebt ingeschakeld:
      • Klik in het gedeelte Shopify Payments op Beheren.
      • Klik op de onderkant van de pagina op Overschakelen naar een externe provider en daarna nogmaals op Overschakelen naar een externe provider om te bevestigen.
    2. Als je Shopify Payments niet hebt ingeschakeld, klik je in de sectie Shopify Payments op Alle andere providers bekijken.
    3. Als Shopify Payments niet beschikbaar is in je land, klik je in de sectie Betalingsproviders op Een provider kiezen.
  3. Selecteer (for testing) Bogus Gateway in de lijst.

4. Klik op (for testing) Bogus Gateway Activeren.

5. Klik op Opslaan.

6. Ga naar je webshop en plaats een bestelling zoals een klant dat zou doen. Voer bij de checkout de volgende creditcardgegevens in (gebruik geen echte gegevens):

Kaartgegevens die moeten worden ingevoerd bij het testen van je checkout met de pseudo-gateway
Veldnaam Gegevens om in te voeren
Naam op kaart Voer Bogus Gateway in
Creditcardnummer

Voer achtereenvolgens deze nummers in om verschillende soorten transacties te simuleren:

• Voer 1 in om een geslaagde transactie te simuleren.
  • Voer 2 in om een mislukte transactie te simuleren.
  • Voer 3 in om een uitzondering te simuleren (hierdoor wordt een bericht gegenereerd dat aangeeft dat er een fout is opgetreden met de provider).
CVV/CVC Voer een willekeurig nummer van drie cijfers in (bijvoorbeeld 111).
Vervaldatum Voer een datum in de toekomst in.
  1. Klik op Beheren naast (for testing) Bogus Gateway in het Shopify-beheercentrum als je klaar bent met testen.

2. Klik op (for testing) Bogus Gateway Deactiveren om deze gateway uit je checkout te verwijderen.

Een testbestelling plaatsen met een echte transactie

Je kunt een testbestelling plaatsen bij een echte betalingsprovider en vervolgens de bestelling onmiddellijk annuleren en terugbetalen. Mogelijk brengt de betalingsverwerker die je gebruikt, kosten bij je in rekening. Sommige kosten van betalingsverwerkers en transactiekosten van externe partijen voor het gebruik van de creditcard worden niet terugbetaald wanneer je een terugbetaling uitvoert.

Als je een development store gebruikt, kan je niet testen met echte transacties. Zie Bestellingen testen in development stores voor meer informatie.

Stappen:

1. Zorg ervoor dat je de betalingsprovider hebt ingesteld die je wilt testen.
  2. Doe een aankoop in je winkel zoals een klant dat zou doen en voltooi het afrekenproces met echte creditcardgegevens.
  3. Log in bij je betalingsprovider en controleer of het geld is verwerkt als je een externe betalingsprovider gebruikt.
  4. Annuleer de bestelling en doe een terugbetaling zodra het kan om jezelf terug te betalen. Eventuele in rekening gebrachte externe transactiekosten worden niet terugbetaald.

Checklist voor testbestellingen

Bij het testen van je bestelstroom moet je zoveel mogelijk scenario's testen om ervoor te zorgen dat je verzendinstellingen, meldingen en fulfillmentflows werken zoals verwacht.

Een testbestelling aanmaken

Houd rekening met de volgende scenario's wanneer je een testbestelling maakt:

Nadat je testbestelling is geplaatst

Controleer de volgende onderdelen van de bestelling nadat een bestelling is geplaatst: