Een testbestelling plaatsen

Door een testbestelling te plaatsen, kunt je controleren of het betalingsproces en de instellingen voor bestellingsverwerking, voorraadbeheer, verzending, e-mailmeldingen en belastingen allemaal goed werken.

Er worden geen kosten in rekening gebracht voor een testbestelling. Elke bestelling die is geannuleerd en terugbetaald, wordt niet uitbetaald en is niet onderhevig aan transactiekosten. Plaats ten minste één testbestelling tijdens het instellen van uw winkel of wanneer u wijzigingen aanbrengt in de betalingsinstellingen.

Er zijn drie manieren om een testbestelling te plaatsen:

• Gebruik de Bogus Gateway van Shopify om een transactie te simuleren.
  • Gebruik een echte betalingsprovider en annuleer de bestelling onmiddellijk en betaal deze terug.
  • Als u Shopify Payments gebruikt, kunt je je configuratie testen door deze instructies te volgen.

Een testbestelling plaatsen door een transactie te simuleren

Om een transactie in uw onlinebetaalomgeving te simuleren, kunt u de Bogus Gateway van Shopify instellen. Bogus Gateway is een betalingsprovider die elke winkel kan gebruiken om testbestellingen te maken. Als Bogus Gateway is ingesteld, is elke bestelling die u maakt een testbestelling.

Om een bestelling te maken, moet je bij het afrekenen gegevens voor de testbetaling invoeren. Je kunt verschillende soorten transacties simuleren, afhankelijk van welke gegevens je invoert.

Stappen:

1. Als er een provider voor creditcardbetalingen is ingeschakeld, deactiveert je deze voordat je verdergaat. Klik op Bewerken en vervolgens op De-activeren en bevestig de deactivering:

Shopify - knop voor deactiveren van provider bij testbestelling

2. Je ziet nu het gedeelte Creditcards accepteren als het goed is. Klik in dat gedeelte op Een provider toevoegen.

3. Selecteer Externe creditcardprovider en open het vervolgkeuzemenu Provider.

4. Kies (voor testen) Bogus Gateway onder Anders:

Shopify - vervolgkeuzemenu voor kiezen van Bogus Gateway

5. Klik op Doorgaan en klik vervolgens op Activeren.

6. Ga naar uw online winkel en plaats een bestelling zoals een klant dat zou doen. Voer bij het afrekenen de volgende creditcardgegevens in (gebruik geen echte gegevens):

Naam op kaart Gebruik Bogus Gateway.
Creditcardnummer

Voer achtereenvolgens deze nummers in om verschillende soorten transacties te simuleren:

• Voer 1 in om een geslaagde transactie te simuleren.
  • Voer 2 in om een mislukte transactie te simuleren.
  • Voer 3 in om een uitzondering te simuleren (hierdoor wordt een bericht gegenereerd dat aangeeft dat er een fout is opgetreden met de provider).
CVV Voer een willekeurig nummer van drie cijfers in (bijvoorbeeld 111).
Vervaldatum Voer een datum in de toekomst in.
  1. Als u klaar bent met testen, klikt u op Van provider veranderen op de pagina Betalingsproviders in uw Shopify-beheerder om uw echte betalingsprovider weer in te stellen.

Een testbestelling plaatsen met een echte transactie

Stappen:

1. Zorg ervoor dat u de betalingsprovider hebt ingesteld die u wilt testen.

2. Doe een aankoop in uw winkel zoals een klant dat zou doen en voltooi het afrekenproces met echte creditcardgegevens.

3. Als u een externe betalingsprovider gebruikt, meldt je je aan bij je betalingsprovider en controleert u of het geld is verwerkt.

4. Annuleer en restitueer de bestelling zo snel mogelijk om uzelf terug te betalen en transactiekosten te voorkomen.

Verzendinstellingen testen

Je kunt ervoor zorgen dat uw verzendinstellingen correct zijn door een testbestelling te plaatsen. Als u bijvoorbeeld gratis verzending aanbiedt voor bestellingen boven een bepaald bedrag, kunt u een bestelling plaatsen die in aanmerking komt voor gratis verzending om te controleren of de korting inderdaad geldt.

Leer meer over verzendinstellingen.

E-mailmeldingen testen

Je kunt je e-mailmeldingen controleren door een testbestelling te plaatsen. Om de e-mailmeldingen te ontvangen, geeft u uw e-mailadres op bij het afrekenen. Je kunt je e-mailsjablonen aanpassen vanuit uw Shopify-beheerder.