Aangepaste metavelddefinities bewerken

Als je aangepaste metavelddefinities gebruikt, kun je de volgende gegevens wijzigen:

• metaveldnaam
  • beschrijving
  • validatieregels

Je kunt de volgende redenen hebben om een aangepaste metavelddefinitie te bewerken:

• de metaveldnaam of -beschrijving wijzigen die wordt weergegeven op de bijbehorende pagina's in je Shopify-beheercentrum;
  • het waardenbereik bijwerken dat het metaveld ondersteunt.

Je hebt bijvoorbeeld een aangepaste metavelddefinitie die het getaltype geheel getal gebruikt en waarden tussen 1 en 5 ondersteunt. Als je een waarde 8 wilt toevoegen aan het overeenkomstige metaveld op je productpagina's, dan moet je de validatieregels bewerken om de maximumwaarde te verhogen tot 8.

Een aangepaste metavelddefinitie bewerken

1. Ga vanuit het Shopify-beheercentrum naar Instellingen > Aangepaste gegevens.
  2. Selecteer het deel van je winkel waarvoor je een metaveld wilt bewerken. Bijvoorbeeld Producten.
  3. Klik op het metaveld dat je wilt bewerken.
  4. Optioneel: bewerk in het veld Naam de naam voor je definitie.
  5. Optioneel: voeg in het veld Beschrijving een beschrijving toe voor de metaveldwaarden.
  6. Optioneel: selecteer Webshops in de sectie Toegang om apps, aangepaste webwinkels en kanalen toegang te geven tot de waarden van dit metaveld.
  7. Optioneel: configureer in de sectie Validatie de Aanvullende regels om het bereik van geaccepteerde waarden te beperken.
  8. Optioneel: wijzig of het metaveld wordt weergegeven op de bijbehorende pagina's in je Shopify-beheercentrum door een van de volgende dingen te doen:

• Klik op Definitie gepind om het metaveld te verbergen.
    • Klik op Definitie pinnen om het metaveld weer te geven.
  9. Klik op Opslaan.