Meerdere Shopify Balance-accounts beheren

Je kunt maximaal vijf extra Balance-accounts aanmaken. Met extra accounts vergemakkelijk je je uitgavenbeheer, omdat je geld van je hoofdaccount naar een extra account kunt overboeken om het voor specifieke doeleinden opzij te zetten. Je kunt dan bijvoorbeeld een extra account voor salarisuitgaven aanmaken en het gebudgetteerde geld van je hoofdaccount naar je salarisuitgavenaccount overboeken.

In aanmerking komen voor FDIC-verzekering

Bepaalde stortingen in Balance komen in aanmerking voor een pass-throughverzekering van Federal Deposit Insurance Corporation (FDIC ) tot $ 250.000,- via Evolve Bank & Trust, lid van de FDIC, en Fifth Third Bank, lid van de FDIC. Een FDIC-verzekering geldt per deposant en per financiële instelling. Controleer de FDIC-verzekeringsvereisten voor meer informatie over in aanmerking komen.

Alle stortingen op Balance-accounts worden aangehouden bij Evolve Bank & Trust, lid van de FDIC, of Fifth Third Bank, lid van de FDIC.

Aandachtspunten voor het niet kunnen gebruiken van bepaalde functies met meerdere Shopify Balance-accounts

Bepaalde functies kun je niet of maar beperkt gebruiken bij het beheren van meerdere accounts met Shopify Balance:

• Je kunt maximaal vijf extra Balance-accounts aanmaken.
  • Alleen je hoofdaccount kan een Balance-kaart en bijbehorende beloningen hebben.
  • Meldingen over een laag saldo zijn alleen beschikbaar voor je hoofdaccount.

Een Shopify Balance-hoofdaccount aanmaken

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Financiën.

2. Klik op Primair.

3. Klik op Account maken.

4. Voer een naam in voor het account.

5. Klik op Account maken.

Extra Shopify Balance-accounts toevoegen

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Financiën.

2. Klik op Primair.

3. Klik op Rekening toevoegen.

4. Voer een naam in voor het account.

5. Klik op Account maken.

De naam van een extra Shopify Balance-account bewerken

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Financiën.

2. Klik op Primair.

3. Selecteer het account waarvan je de naam wilt wijzigen.

4. Klik op Account beheren.

5. Klik in de sectie Accountgegevens op Bewerken.

6. Voer een nieuwe naam in voor je account.

7. Klik op Opslaan.

Geld overboeken tussen Shopify Balance-accounts

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Financiën.

2. Klik op Primair.

3. Klik op Geld verplaatsen > Geld overboeken tussen je Balance-accounts.

4. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Van het account waarvan je het geld wil overmaken.

5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst Naar het account waarnaar je het geld wil overmaken.

6. Voer het bedrag in dat je wil overboeken.

7. Optioneel: Voer een beschrijving in voor de overboeking.

8. Klik op Verplaatsen.

Een extra Shopify Balance-account sluiten

Je kunt extra Shopify Balance-accounts sluiten via het Shopify-beheercentrum. Nadat je een account hebt gesloten, kun je deze niet opnieuw openen. Alle geplande betalingen of overschrijvingen naar een gesloten account worden geweigerd. Je hebt nog steeds toegang tot maandelijkse overzichten voor een gesloten account via het Shopify-beheercentrum.

Je kunt alleen een extra Shopify Balance-account sluiten als dit aan de volgende vereisten voldoet:

• Het accountsaldo is € 0,-.
  • Er zijn geen transacties in behandeling gekoppeld aan het account.
  • Je gebruikt het account niet voor Shopify Payment-uitbetalingen of Shopify Capital-aflossingen.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Financiën.

2. Klik op Primair.

3. Navigeer naar het account dat je wil sluiten.

4. Klik op Meer acties.

5. Klik op Account sluiten.

Al het resterende geld wordt overgemaakt naar je Shopify Balance-hoofdaccount en, indien dit is geactiveerd, wordt de functie voor het opzij zetten van omzetbelasting uitgeschakeld.

Hier vind je meer informatie over andere manieren waarop je geld kunt overboeken met Balance.

Een Shopify Balance-hoofdaccount sluiten

Je kunt een Shopify Balance-hoofdaccount alleen sluiten door contact op te nemen met Shopify Support.

Zat het antwoord dat je zocht er niet bij? Wij helpen je graag verder.