Meerdere locaties inschakelen

Afhankelijk van hoe je je winkel runt, moet je locaties inschakelen voordat je op meerdere locaties voorraad kunt volgen:

• Als je een Point of Sale-Merchant (POS) bent die al meerdere Shopify POS-locaties hebt en je je voorraad op meerdere locaties wilt beheren, moet je voorraadtracking op meerdere locaties inschakelen. Volg de stappen op deze pagina om locaties in je winkel in te schakelen.

• Als je momenteel slechts één locatie in Shopify hebt, of één locatie hebt en ook externe fulfillmentservices gebruikt, hoef je je winkel niet te converteren. Sla de stappen op deze pagina over. Je kunt naar wens meer locaties toevoegen en gebruiken.

• Als je een externe fulfillmentservice gebruikt voor een product, kan het product niet ook voorradig zijn op de locaties die je zelf beheert.

Meerdere locaties inschakelen

Voordat je voorraadtracking op meerdere locaties inschakelt, voer de volgende handelingen uit:

• Lees aan de slag met locaties om te zien hoe de conversie van invloed is op je winkel en om te beslissen of je locaties moet inschakelen.

• Als je privé-apps hebt ontwikkeld voor je winkel, moet je ervoor zorgen dat ze zijn bijgewerkt om voorraadtracking voor meerdere locaties te gebruiken.

• Schakel locaties in en werk je voorraadaantallen bij wanneer je winkels gesloten zijn en er niet veel online verkoop wordt uitgevoerd. Schakel bijvoorbeeld locaties in tijdens een online verkoopevenement zoals een dagaanbieding.

• Als je al meerdere locaties hebt ingeschakeld, zie je de opties in de onderstaande stappen niet.

Stappen:

1. Meld je aan bij je winkel als een gebruiker met toestemmingen voor instellingen.
  2. Ga naar Instellingen > Locaties.
  3. Klik op Voorraad op locaties inschakelen.
  4. Klik in het selectievakje om te bevestigen dat je bestaande voorraad wordt toegewezen aan de locatie die is ingesteld als de herkomst van verzending.
  5. Klik nogmaals op Voorraad op locaties inschakelen
  6. Aan de slag met locaties om locaties in te stellen in je winkel.