Meerdere locaties inschakelen

Afhankelijk van hoe u uw winkel runt, moet u locaties inschakelen voordat u op meerdere locaties voorraad kunt volgen:

• Als u een Point of sale-Merchant (POS) bent die al meerdere Shopify POS-locaties heeft en u uw voorraad op meerdere locaties wilt beheren, moet u het traceren van voorraad op meerdere locaties inschakelen. Volg de stappen op deze pagina om locaties in uw winkel in te schakelen.

• Als u momenteel slechts één locatie in Shopify hebt, of één locatie hebt en ook externe afhandelingsservices gebruikt, hoeft je je winkel niet te converteren. Sla de stappen op deze pagina over. Je kunt naar wens meer locaties toevoegen en gebruiken.

• Als u een externe afhandelingsservice gebruikt voor een product, kan het product niet ook voorradig zijn op de locaties die u zelf beheert.

Meerdere locaties inschakelen

Voordat u voorraadtracering op meerdere locaties inschakelt, voert u de volgende handelingen uit:

• Lees aan de slag met locaties om te zien hoe de conversie van invloed is op uw winkel en om te beslissen of u locaties moet inschakelen.

• Als u privé-apps hebt ontwikkeld voor uw winkel, moet u ervoor zorgen dat ze zijn bijgewerkt om voor het traceren van voorraad voor meerdere locaties te gebruiken.

• Schakel locaties in en werk uw voorraadaantallen bij wanneer uw winkels gesloten zijn en er niet veel online verkoop wordt uitgevoerd. Schakel bijvoorbeeld locaties in tijdens een online verkoopevenement zoals een dagaanbieding.

Stappen:

1. Meld je aan bij je winkel als de eigenaar van de winkel.
  2. Ga naar Instellingen > Locaties.
  3. Klik op Voorraad op locaties inschakelen.
  4. Klik in het selectievakje om te bevestigen dat uw bestaande voorraad wordt toegewezen aan de locatie die is ingesteld als de herkomst van verzending.
  5. Klik op Voorraad op locaties inschakelen.
  6. Aan de slag met locaties om locaties in te stellen in uw winkel.