Locatiebeheer

Een locatie is een fysieke plaats of een app waar je één of meerdere van de volgende activiteiten uitvoert: producten verkopen, bestellingen verzenden of afhandelen en voorraad opslaan. Een locatie kan een winkel, magazijn, pop-upwinkel of dropshipper zijn. Met meerdere locaties heb je een beter zicht op de voorraad in je hele bedrijf.

Het meeste locatiebeheer wordt afgehandeld via je Shopify-beheercentrum. Daar kun je je locaties zo nodig toevoegen, verwijderen, bewerken en activeren/deactiveren. Je kunt je POS-abonnementen ook beheren via je Shopify-beheercentrum.

Shopify POS-apparaat locatie selecteren

Je kunt je locaties van het apparaat direct beheren in de Shopify POS-app. Je kunt ook de toegang tot locatie-instellingen van je iPad beperken door limiteer toegang van medewerkers in te schakelen.

Wanneer je de Shopify POS-app op een apparaat installeert, moet je ervoor zorgen dat je je locatie selecteert, zodat de juiste belastingtarieven worden toegepast.

Stappen

1. Tik in de Shopify POS-app op > Instellingen > Locatie.
  2. Tik op de naam van de POS-locatie.
  3. Tik op Schakelen om de wijziging te bevestigen of Annuleren om terug te gaan.

Het POS-abonnement voor elke locatie beheren

Het POS Lite-abonnement omvat de basisfuncties van Shopify POS en kan zonder extra kosten met elk Shopify-abonnement worden gebruikt. Voor extra maandelijkse kosten per locatie heeft het Shopify POS Pro-abonnement extra etail-functies voor verkooptransacties, voorraadbeheer, verkooprapporten en personeelsbeheer. Voor elk van je locaties kies je het POS-abonnement dat van toepassing is. Je kunt op elk gewenst moment het POS-abonnement voor een locatie wijzigen.

Wijzig eerst alle POS Pro-locaties in POS Lite als je je hebt geabonneerd op POS Pro en je het POS-verkoopkanaal wilt verwijderen.