Machtigingen verlenen aan medewerkers met POS-rollen

Een POS-rol is een benoemde reeks POS-machtigingen. Met rollen is het eenvoudiger om dezelfde reeks machtigingen in te stellen voor meerdere medewerkers. Je kunt geen individuele machtigingen toewijzen aan een POS-medewerker, je moet een rol toewijzen. Aan iedere POS-medewerker moet een rol zijn toegekend.

Als je de winkel eigenaar bent of als je de machtiging POS-rollen beheren hebt, kun je in het Shopify-beheercentrum rollen maken en beheren via het kanaal Point of sale. Een rol kan dezelfde machtiging omvatten als andere rollen, maar elke rol moet een unieke naam hebben.

De standaard rol is Associate. Je kunt de naam en de machtigingen voor de Associate rol wijzigen. Je kunt een andere rol als standaard-rol invoeren. De standaard-rol is de rol die automatisch wordt geselecteerd wanneer je een POS-medewerker toevoegt. Je kunt de standaard-rol niet verwijderen.

POS-rollen maken via het Point of Sale-kanaal (Shopify-beheercentrum)

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Point of Sale > Medewerkers.

2. Klik op POS-rollen beheren > POS-rol aanmaken.

3. Voer in het veld Titel een naam in voor de rol en selecteer vervolgens de machtigingen voor deze rol.

4. Optioneel: Schakel Instellen als standaard POS-rol in als je deze rol als standaard rol wilt instellen.

5. Klik op Opslaan.

POS-rollen bewerken via het Point of Sale-kanaal (Shopify-beheercentrum)

1. Klik in het Shopify-beheercentrum in het gedeelte VERKOOPKANALEN op Point of Sale > Medewerkers.

2. Klik op POS-rollen beherenen klik vervolgens op de juiste rol.

3. Schakel machtigingen in of uit.

4. Optioneel: Schakel Instellen als standaard POS-rol in als je deze rol als standaard rol wilt instellen.

5. Klik op Wijzigingen opslaan.

POS-rollen verwijderen uit het Point of Sale-kanaal (Shopify-beheercentrum)

Je kunt een willekeurige rol verwijderen tenzij deze de standaard-rol is of als er medewerkers aan zijn toegewezen.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum in het gedeelte VERKOOPKANALEN op Point of Sale > Medewerkers.

2. Klik op POS-rollen beherenen klik vervolgens op de juiste rol.

3. Tik op POS-rol verwijderen. Als medewerkers aan deze rol zijn toegewezen, word je gevraagd om een andere rol te selecteren voor de medewerkers voordat je deze rol verwijdert.

4. Klik op POS-rol verwijderen.

Beschrijving van POS-machtigingen

Een POS-rol is een reeks machtigingen die je Point of sale-medewerkers in staat stelt om toegang te krijgen tot bepaalde activiteiten in Shopify POS en het Point of sale -kanaal.

Machtigingen

Initiële machtigingen Point of Sale
Machtiging Beschrijving
Alle Point of Sale-toestemmingen toestaan Wanneer deze machtiging is geselecteerd, wordt de volledige machtiging gegeven door de rol.
Point of Sale-toestemmingen selecteren Wanneer deze machtiging is geselecteerd, kun je een aangepaste rol maken door alleen specifieke machtigingen te selecteren.

Bestellingen

Point of Sale-toestemmingen bestellingen
Machtiging Beschrijving
Alleen op locatie van apparaat Hiermee kan de POS-medewerker alleen de bestellingen beheren die zijn gedaan op de locatievan het apparaat.
Alle locaties Hiermee kan de POS-medewerker bestellingen beheren, ongeacht de locatie van het apparaat.

Klanten

Point of Sale-toestemmingen klanten
Machtiging Beschrijving
Klanten beheren Hiermee kan de POS-medewerker klantrecords bekijken, bewerken en verwijderen.

Apps

Point of Sale-toestemmingen apps
Machtiging Beschrijving
Gebruik apps die werken met Shopify POS Hiermee kan de POS-medewerker gebruikmaken van apps die in Shopify POS zijn geïnstalleerd.

Personeel

Point of Sale toestemmingen personeel
Machtiging Beschrijving
Point of Sale-medewerkers beheren Hiermee kan de POS-medewerker de records van medewerkers bekijken, toevoegen, bewerken en verwijderen van Shopify POS en van het Point of sale -kanaal in het Shopify-beheercentrum. Dit omvat het toewijzen van de POS-rollen aan andere medewerkers.
POS-rollen beheren Hiermee kan de POS-medewerker POS-rollen bekijken, maken, bewerken en verwijderen van hetPoint of Sale -kanaal in het Shopify-beheercentrum.

Analytics

Kassasysteem-analyse machtigingen
Machtiging Beschrijving
Bekijk de analytics voor de locatie van het apparaat Hiermee kan de medewerker van het kassasysteem het dagelijkse verkooprapport voor hun locatie bekijken.

Instellingen

Point of Sale-toestemmingen instellingen
Machtiging Beschrijving
Pas smart grid aan op locatie van het apparaat Hiermee kan de POS-medewerker Smart tegels toevoegen, bewerken en verwijderen op het startscherm van de POS op de locatie van het apparaat.
Verander de locatie van het apparaat Hiermee kan de POS-medewerker de locatie van het apparaat wijzigen.
Meld de winkel af bij de Point of Sale-app Hiermee kan de POS-medewerker zich afmelden bij Shopify POS.
Beheer betaalinstellingen voor apparaat Hiermee kan de POS-medewerker de betalings instellingen voor het POS-apparaat wijzigen op de locatie van het apparaat van Shopify POS of via het Point of sale -kanaal in het Shopify-beheercentrum.
Beheer boninstellingen Hiermee kan de POS-medewerker de instellingen voor afgedrukte ontvangstbewijzen voor het POS-apparaat wijzigen.