Machtigingen verlenen aan medewerkers met POS-rollen

Een POS-rol is een benoemde reeks POS-machtigingen. Met rollen is het eenvoudiger om dezelfde reeks machtigingen in te stellen voor meerdere medewerkers. Je kunt geen individuele machtigingen toewijzen aan een POS-medewerkers, je moet een rol toewijzen. Aan iedere POS-medewerkers moet een rol zijn toegekend.

Als je de winkeleigenaar bent of als je de machtiging POS-rol beheren hebt, kun je in het Shopify-beheercentrum rollen maken en beheren via het kanaal Point of sale. Een rol kan dezelfde machtiging omvatten als andere rollen, maar elke rol moet een unieke naam hebben.

De standaard rol is Associate. Je kunt de naam en de machtigingen voor de Associate rol wijzigen. Je kunt een andere rol als standaard-rol invoeren. De standaard-rol is de rol die automatisch wordt geselecteerd wanneer je POS-medewerkers toevoegt. Je kunt de standaard-rol niet verwijderen.

Medewerkers met beperkte machtigingen hebben toegang tot het POS-kanaal, maar bepaalde secties zijn mogelijk niet beschikbaar als ze niet over de vereiste Shopify POS-inlogmachtigingen beschikken.

POS-rollen maken via het Point of Sale-kanaal (Shopify-beheercentrum)

1. Klik in het Shopify-beheercentrum op Point of Sale > Medewerkers.

2. Klik op POS-rollen beheren > POS-rol aanmaken.

3. Voer in het veld Titel een naam in voor de rol en selecteer vervolgens de machtigingen voor deze rol.

4. Optioneel: Schakel Instellen als standaard POS-rol in als je deze rol als standaard rol wilt instellen.

5. Klik op Opslaan.

POS-rollen bewerken via het Point of Sale-kanaal (Shopify-beheercentrum)

1. Klik in het Shopify-beheercentrum in het gedeelte VERKOOPKANALEN op Point of Sale > Medewerkers.

2. Klik op POS-rollen beherenen klik vervolgens op de juiste rol.

3. Schakel machtigingen in of uit.

4. Optioneel: Schakel Instellen als standaard POS-rol in als je deze rol als standaard rol wilt instellen.

5. Klik op Wijzigingen opslaan.

POS-rollen verwijderen uit het Point of Sale-kanaal (Shopify-beheercentrum)

Je kunt een willekeurige rol verwijderen tenzij deze de standaard-rol is of als er medewerkers aan zijn toegewezen.

Stappen:

1. Klik in het Shopify-beheercentrum in het gedeelte VERKOOPKANALEN op Point of Sale > Medewerkers.

2. Klik op POS-rollen beherenen klik vervolgens op de juiste rol.

3. Tik op POS-rol verwijderen. Als medewerkers aan deze rol zijn toegewezen, word je gevraagd om een andere rol te selecteren voor de medewerkers voordat je deze rol verwijdert.

4. Klik op POS-rol verwijderen.

Beschrijving van POS-machtigingen

Een POS-rol is een reeks machtigingen die je Point of Sale-medewerkers in staat stelt toegang te krijgen tot bepaalde activiteiten in Shopify POS en het Point of Sale-kanaal. Medewerkers met beperkte machtigingen hebben toegang tot het POS-kanaal, maar bepaalde secties zijn mogelijk niet beschikbaar als ze niet over de benodigde machtigingen beschikken. Beide POS-machtigingen en beheerdersmachtigingen hebben invloed op waartoe zij toegang hebben.

Machtigingen

Initiële machtigingen Point of Sale
Machtiging Beschrijving
Alle Point of Sale-toestemmingen toestaan Geeft medewerkers toegang tot alle Point of Sale-activiteiten in Shopify POS en het Point of Sale-kanaal.
Point of Sale-toestemmingen selecteren Biedt medewerkers toegang tot geselecteerde verkooppunten in Shopify POS en het Point of Sale-kanaal.

Goedkeuring manager

Goedkeuring manager Point of Sale
Machtiging Beschrijving
Goedkeuring manager

Hiermee kunnen POS-medewerkers acties van medewerkers goedkeuren door hun pincode in te voeren. Winkeleigenaren of medewerkers met de machtiging POS-rollen beheren, kunnen rollen bewerken om de Goedkeuring manager toe te staan. Om een actie goed te keuren, moeten medewerkers beide Goedkeuring manager hebben en de vereiste machtiging moet zijn ingesteld op Toegestaan.

Deze machtiging kan op een van de volgende manieren worden ingesteld:

• Toegestaan, waardoor medewerkers acties kunnen goedkeuren
  • Geweigerd, waardoor medewerkers worden beperkt om acties goed te keuren

Checkout

Machtigingen voor Point of Sale-checkout
Machtiging Beschrijving
Korting toepassen

Hiermee kunnen Point of Sale-medewerkers kortingen op bestellingen toepassen.

Deze toestemming kan voor de volgende acties worden ingesteld:

• Toegestaan, waardoor medewerkers kortingen kunnen toepassen
  • Geweigerd, waardoor medewerkers worden beperkt om kortingen toe te passen
  • Goedkeuring vereist, waardoor medewerkers met de toestemmingen 'goedkeuring manager' en 'kortingen toepassen' hun pincode kunnen invoeren om de actie te voltooien.
Naar klant verzenden

Hiermee kunnen Point of Sale-medewerkers een winkelwagen naar een klant verzenden.

Deze toestemming kan voor de volgende acties worden ingesteld:

• Toegestaan, waardoor medewerkers naar klanten kunnen verzenden
  • Geweigerd, waardoor medewerkers worden beperkt in verzending naar klanten
  • Goedkeuring vereist, waardoor medewerkers met de toestemmingen 'goedkeuring manager' en 'naar klant verzenden' hun pincode kunnen invoeren om de actie te voltooien.
Belastingen bewerken

Hiermee kunnen Point of Sale-medewerkers belastingen op bestellingen bewerken.

Deze toestemming kan voor de volgende acties worden ingesteld:

• Toegestaan, waardoor medewerkers belastingen kunnen bewerken
  • Geweigerd,waardoor medewerkers geen belastingen kunnen bewerken
  • Goedkeuring vereist, waardoor medewerkers met de toestemmingen 'goedkeuring manager' en 'belastingen bewerken' hun pincode kunnen invoeren om de actie te voltooien.
Aangepaste verkoop toevoegen

Hiermee kunnen Point of Sale-medewerkers een aangepaste verkoop maken.

Deze toestemming kan voor de volgende acties worden ingesteld:

• Toegestaan, waardoor medewerkers aangepaste verkoop kunnen toevoegen
  • Geweigerd,waardoor medewerkers worden beperkt om aangepaste verkoop toe te voegen
  • Goedkeuring vereist, waardoor medewerkers met de toestemmingen 'goedkeuring manager' en 'aangepaste verkoop toevoegen' hun pincode kunnen invoeren om de actie te voltooien.

Bestellingen

Point of Sale-toestemmingen bestellingen
Machtiging Beschrijving
Alleen op locatie van apparaat Staat Point of Sale-medewerkers toe om alleen de bestellingen te beheren die op de locatievan het apparaat zijn gedaan.
Alle locaties Hiermee kunnen Point of Sale-medewerkers bestellingen beheren, ongeacht de locatie van het apparaat.
Terugbetaling en omruilingen

Hiermee kunnen Point of Sale-medewerkers bestellingen terugbetalen en uitwisselen.

Deze toestemming kan voor de volgende acties worden ingesteld:

• Toegestaan, waardoor medewerkers bestellingen kunnen terugbetalen en uitwisselen
  • Geweigerd, waardoor medewerkers worden beperkt in het terugbetalen en ruilen van bestellingen
  • Goedkeuring vereist, waardoor medewerkers met de toestemmingen 'goedkeuring manager' en 'terugbetaling en omruilingen' hun pincode kunnen invoeren om de actie te voltooien.

Klanten

Point of Sale-toestemmingen klanten
Machtiging Beschrijving
Klanten toevoegen

Hiermee kunnen Point of Sale-medewerkers nieuwe en bestaande klanten aan een winkelwagen toevoegen en basisgegevens van klanten bekijken.

Deze toestemming kan voor de volgende acties worden ingesteld:

• Toegestaan, waardoor medewerkers klantgegevens kunnen toevoegen
  • Geweigerd, waardoor medewerkers worden beperkt om klantgegevens toe te voegen
Klanten beheren

Hiermee kunnen Point of Sale-medewerkers klantgegevens bekijken, bewerken en verwijderen.

Deze toestemming kan voor de volgende acties worden ingesteld:

• Toegestaan, waardoor medewerkers beheerinformatie toe kunnen voegen
  • Geweigerd, waardoor medewerkers worden beperkt in het beheren van klantgegevens

Apps

Point of Sale-toestemmingen apps
Machtiging Beschrijving
Gebruik apps die werken met Shopify POS Hiermee kunnen Point of Sale-medewerkers apps gebruiken die in Shopify POS zijn geïnstalleerd.

Medewerkers

Point of Sale toestemmingen medewerkers
Machtiging Beschrijving
Point of Sale-medewerkers beheren Hiermee kunnen POS-medewerkers de records van medewerkers bekijken, toevoegen, bewerken en verwijderen van Shopify POS en van het Point of Sale-kanaal in het Shopify-beheercentrum. Dit omvat het toewijzen van de POS-rollen aan andere medewerkers.
POS-rollen beheren Hiermee kunnen POS-medewerkers POS-rollen bekijken, maken, bewerken en verwijderen van hetPoint of Sale -kanaal in het Shopify-beheercentrum.

Analytics

Analytics-machtigingen Point of Sale
Machtiging Beschrijving
Bekijk de analytics voor de locatie van het apparaat Hiermee kunnen Point of Sale-medewerkers het dagelijkse verkooprapport voor hun locatie bekijken.

Instellingen

Point of Sale-toestemmingen instellingen
Machtiging Beschrijving
Pas smart grid aan op locatie van het apparaat Hiermee kunnen POS-medewerkers Smart-tegels toevoegen, bewerken en verwijderen op het startscherm van de POS op de locatie van het apparaat.
Verander de locatie van het apparaat Hiermee kunnen Point of Sale-medewerkers de locatie-instellingen van het apparaat wijzigen.
Log uit de winkel op de Point of Sale-app Hiermee kunnen Point of Sale-medewerkers zich afmelden bij Shopify POS.
Beheer betaalinstellingen voor apparaat Hiermee kunnen POS-medewerkers de betalingsinstellingen voor het POS-apparaat wijzigen op de locatie van het apparaat van Shopify POS of via het Point of Sale-kanaal in het Shopify-beheercentrum.
Beheer boninstellingen Hiermee kunnen Point of Sale-medewerkers de afgedrukte boninstellingen voor het POS-apparaat wijzigen.

Aanvullende machtigingen voor toegang POS-kanaal

Naast gerelateerde POS-machtigingen hebben medewerkers met beperkte machtigingen de juiste beheerdersmachtigingen nodig om toegang te krijgen tot de volgende POS-kanaalacties:

Point of Sale-toestemmingen instellingen
Actie verkoopkanaal Vereiste beheerdersmachtiging Vereiste POS-toestemming
POS-kanaal weergeven Geen Geef toegang tot Point of Sale aan deze medewerker(s)
Locaties toevoegen Locaties beheren

Alleen winkeleigenaren kunnen POS Pro-abonnementen wijzigen.

Geen
Rapporten bekijken Rapporten of Dashboards Geen
Verkoopgegevens voor een locatie weergeven Rapporten of Dashboards

Alleen winkeleigenaren kunnen POS Pro-abonnementen wijzigen.

Geen
Beheer POS-medewerkers Geen Point of Sale-medewerkers beheren
POS-rollen beheren Geen POS-rollen beheren
Beheer boninstellingen Geen Beheer boninstellingen
Logo uploaden voor aanpassingen van ontvangstbewijs Thema's, Pagina's of Producten Geen