Je pincode voor de Shopify POS-app aanmaken of wijzigen

Een Point of Sale-medewerker logt in de app in met een gebruikersnaam en wachtwoord van een beheerder voordat je de Shopify POS-app kan gebruiken om verkopen te verwerken.

Nadat een medewerker heeft ingelogd, heeft diegene een pincode nodig om toegang te krijgen tot Shopify POS. Als je de winkeleigenaar bent of als je de machtiging Point of Sale-medewerkers beheren hebt, kun je pincodes aanmaken en beheren. Alleen de winkeleigenaar kan de eigen contactgegevens, POS-rol en pincode beheren. Als je een medewerker bent die toegang heeft tot het Shopify-beheercentrum, kun je je contactgegevens zelf bewerken.

Als je je pincode bent vergeten of er een moet aanmaken, kun je deze in het Shopify-beheercentrum genereren. Voor het wijzigen van de pincode van een medewerker heb je Point of Sale-medewerkers beheren-machtiging nodig.

Je pincode aanmaken of wijzigen

Voordat je een pincode voor een medewerker kunt maken of wijzigen, moeten de medewerkers de toegangsrechten voor Point of Sale in hun personeelsprofiel krijgen. Lees meer over het toevoegen van Point of Sale-medewerkers.

Stappen:

De medewerker kan de Shopify POS-app met de nieuwe pincode openen. Lees meer over inloggen bij de Shopify POS-app.

Pincodes van max. zes cijfers gebruiken

Je kunt pincodes toewijzen met een lengte van vier, vijf of zes cijfers. Werk je POS-apparaten bij naar ten minste de volgende versies als je vijf- of zescijferige pincodes wilt gebruiken:

Je POS-apparaat bijwerken
Soort apparaat POS-app-versie
iOS Versie 8.12.0
Android Versie 8.12.0
Shopify POS Go OS-versie 2.0.15 en App-versie 8.14.0