Voorraadbeheer

De voorraad van een product is de hoeveelheid van een bepaald product die beschikbaar is voor verkoop in je winkel.

Het beheren van je voorraad kan je helpen met het volgende:

• Voorkomen dat je meer voorraad verkoopt dan je hebt
  • Aanwijzen wanneer je je product moet bestellen of meer moet maken
  • Aangeven wanneer er te veel voorraad is

Als je Shopify POS Pro gebruikt, kun je Stocky installeren om je voorraad te beheren terwijl he Shopify POS gebruikt.

Op de pagina Voorraad in je Shopify-beheercentrum kun je je voorraad bekijken, je voorraad aantallen aanpassen en voorraad-overdrachten maken. Je kunt ook de geschiedenis bekijken van voorraadaanpassingen voor producten en varianten waarvan de voorraad wordt gevolgd door Shopify. Je kunt het traceren van voorraad inschakelen voor een product op de bijbehorende detailpagina in je Shopify-beheercentrum.

Als je Shopify POS op meer dan één adres gebruikt, kun je de huidige locatie van je Shopify POS-apparaat instellen. Dit zorgt ervoor dat je de juiste belastingen toepast op je bestellingen en dat je kunt volgen welke bestellingen op welke fysieke locatie zijn geplaatst. De voorraadhoeveelheid op de geselecteerde locatie wordt iedere keer dat een product wordt verkocht of opnieuw in voorraad wordt opgenomen in Shopify POS bijgewerkt.

Werk je voorraadaantallen bij wanneer je winkels gesloten zijn en wanneer je geen grote online verkoopevenementen hebt. Je kunt een fysiek aantal van je voorraad op elke locatie uitvoeren en die gegevens registreren om ervoor te zorgen dat je voorraadaantallen correct zijn in Shopify.

Werk de aantallen op de pagina Voorraad bij als je een klein aantal locaties en producten hebt.

Gebruik de bulk-editor of gebruik geëxporteerde en geïmporteerde CSV-bestanden als je een groot aantal locaties en producten hebt.